Fellestur 09. juni 2024 – Topptur til Trollakyrkjå fra Maudal

Trollakyrkja - Topptur fra Maudal

Bli med på tur til Trollakyrkja, med start fra Maudal. Dette er toppturen for de som er glad i spektakulær utsikt og flotte øyeblikk, men også noen motbakker! 

For denne fellesturen er det påmelding.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
gjesdal
5 t
tur/retur
9,7 km
tur/retur
764 moh
trolla-
kyrkja
635 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Møtested & tid

Vi starter kl. 10:00 fra tilrettelagt parkeringsplass i Maudal, Gjesdal kommune.

Parkering ved Nedre Maudal
Fra Bryne, kjør mot Ålgård og deretter videre mot avkjørsel til «Sirdal / Oltedal». Sving av E39 med skilt opp til Sirdal og Oltedal. Følg veien forbi Oltedal, Dirdal, Gilja. Ved Byrkjedalstunet svinger du av til venstre mot Maudal og Gloppedalsura. Sistnevnte stedsnavn skal vi ikke til og derfor svinger vi venstre opp mot Maudal like etter. Følg veien videre oppover, etter tre-fire hårnålsvinger er vi på toppen og fortsetter ned i Maudal. I bunn, sving til høyre mot Nedre Maudal (ikke opp til kraftstasjonen). Følg bilveien (Fv284) til endes og over brua, parkering like etter brua over til Nedre Maudal v/ bebyggelsen.

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Vanskelighetsgrad – Krevende

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Maudal til Trollakyrkja klassifisert som Krevende i vanskelighetsgrad. Der hvor det er sti, er den godt synlig, men for det meste går fotturen i enkle tråkk og direkte i terrenget. Flere steder er det bratt, og etter fuktige perioder kan det være sleipt i den skogkledde lia.

Fotturen er blåmerket og med flere nødlinger underveis.

En må en passere enkle partier med ur/steiner, – husk at disse kan være sleipe/glatte etter fuktige perioder. Det er etappevis høy stigning. Vi mener at dette er en fottur en bør ha et litt godt «værvindu» på før en starter.

Det er ei grind på fotturen, men ingen broer eller gjerdeklyvere. Landskapet er variert og traseen er for det meste åpen og oversiktlig.

 

Kort beskrivelse av fellesturen

Trollakyrkja - Vid utsikt

Fotturen er merket fra Maudal med skilt, blå merker og nødlinger helt opp til varden og kyrkjespiret. Det er postkasse med turbok montert på varden.

 1. Fra Nedre Maudal til Skaret (start på stigning)
  Fra brua følg bilveien bort til busskur. Ta til høyre og følg merket sti langs bekken bort til den skogkledde lia. Obs! Storfe (og okse) på beite i sesong.
   
 2. Fra Brekka/Skaret til tregrensa slutt
  Det er god sti, men terrenget er bratt og noen steder ligger det en del løs stein, så vær forsiktig! Opp i lia passeres et skilt hvor det står «Kvilestokkjen», deretter passeres ura før stien går bratt videre opp mot tregrensa slutt.
   
 3. Tregrensa slutt til kanten av Nedre Bleiavatnet 615 moh.
  Blåmerket rute. Det er oversiktlig og enkelt å finne frem bort til vannet. Og med etappevis gode tråkk, så får en «bekreftelsen» om at en er på rett sted med de blå merkene.
   
 4. Fra kanten av Nedre Bleiavatnet 615 moh. til Trollakyrkja (varden)
  Nakent og oversiktlig fjellterreng overtar, og det er stigende opp mot varden og platået mot toppen. En «god huskeregel» kan være at en skal følge kanten opp, men selvfølgelig med en god margin. Det er blåmerket hele turen.
   
 5. Fra Trollakyrkja (varden) til Trollakyrkja (stein-utspringet)
  Ingen sti og mindre tråkk er kun å følge, utenom de blå merkene. Derimot er Trollakyrkja svær og relativt enkel å få «øye på», det lover vi deg! Fra varden og ned til utspringet er det cirka 650 m å gå.


Viktig

Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over turens vanskelighetsgrad, lengde, stigning og tidsbruk. For hele fellesturen holder vi et normalt tempo. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

Les vår fulle turbeskrivelse på artikkelen nedenfor.

Trollakyrkja – Topptur fra Maudal

 

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Viktig – Les nøye!

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
 2. Viktig – Vilkår og regler for tur / arrangement
  Enhver som skal delta på våre fellesturer må akseptere våre vilkår og regler for fellestur.
 3. Spørsmål?
  Les vår «Ofte stilte spørsmål» artikkel. Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebook siden vår, samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
 5. Utstyr & bekledning
  Husk klær etter forholdene og vanntett fottøy. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.
 6. Mat og drikke
  Nistepakke og drikke må en medbringe til fellesturen. Litt «snacks» er også lurt.
 7. Sti & Terreng
  En må være klar over for denne turen er det noen glatte partier med steiner, røtter og litt ur. I tillegg er vi tidlig i sesongen og det vil være snø mot toppen.

 

 

PÅMELDING

  Les våre vilkår og regler for fellestur  Fjell-Venn, hva er det? 
  Alle våre fellesturer er gratis å delta på. Men, våre Fjell-Venner har første prioritert med påmelding. Bli gjerne Fjell-Venn du også – og motta gode fordeler, samtidig som du støtter vårt fellestur-arbeid.

  Påmelding
  Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Det er viktig for oss å kunne planlegge med antall turledere for å gi deg som deltaker en best mulig opplevelse av fellesturen.

  Avmelding
  Dersom du allikevel ikke kan delta må du melde deg av turen. Bruk vårt avmeldingsskjema. Det gir plass til andre som kanskje står på venteliste.

  Venteliste
  Dersom en fellestur blir fulltegnet setter vi opp ventelister.

  Publisert
  Fellesturen er publisert 19. mai 2024.

   

   

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *