Fylkesoversikt i Norge

Med Norge som turmål er mulighetene mange! Alt fra stupbratte tinder til idylliske daler – med elveos og blomstereng er bare noe av hva en kan oppleve. Langs kystlinjen er flere steder vernet for å bevare historie og vegetasjon, samt det yrende fugle- og dyrelivet en finner nettopp her.

Populære turmål som blant annet Preikestolen, Besseggen, Kjerag, Galdhøpiggen og Trolltunga er med på og sette Norge høyt på lista, over populære land å besøke. Milevis med merkede turstier, og et bredt hytteutvalg gjør friluftslivet svært populært, enten til fots eller blant kvistede løyper på ski. Allemannsretten sikrer oss å ta del i vår flotte natur, selvfølgelig på visse vilkår.

 

 


 

Agder fylke

Agder fylke byr på alt fra en idyllisk kyst-skjærgård til skogs- og jordbruksområder i midtlandet. I tillegg til enorme fjellterreng. Kystlinjen er og har vært ei viktig åre for sjøfart og handel, og det er her største del av befolkningen i fylket har bosatt seg. Klimaet ved kysten er frodig og skogkledd blant et rikt fugle- og dyreliv. Fylket grenser til Vestfold og Telemark og Rogaland.

 

 

Kommuneoversikt i Agder

 


 

Innlandet fylke

Innlandet fylke er en sammenslåing av Hedmark og Oppland fylker. Nye Innlandet fylke er kjent for sine nasjonalparker som Jotunheimen, Dovrefjell, Rondane og Reinheimen. Turmulighetene er mange i en uberørt natur, og populære Galdhøpiggen ruver majestetisk på taket av Norge. Innlandet grenser til fem fylker og er å finne midt i Norge. Mjøsa er Norges største innsjø med en total lengde på 117km og 365km2.

 

 

Kommuneoversikt i Innlandet

 


 

Møre og Romsdal fylke

Møre og Romsdal fylke er kjent for stupbratte fjell, knallblåe fjorder, ville fossefall, mektige isbreer og frodig vegetasjon. Her finner du noen av de mest kjente turistattraksjonene i landet, som Geirangerfjorden, Trollstigen og Atlanterhavsvegen. Sunnmørsalpene med sine spisse majestetiske tinder byr på kjente fjelltopper som Slogen og Hornindalsrokken, mens i Romsdalsalpene finner du blant annet den berømte Romsdalseggen og den omtalte Trollveggen. I Møre og Romsdal er aktivitetsmulighetene uendelige.

 

 

Kommuneoversikt i Møre og Romsdal

 


 

Rogaland fylke

Rogaland fylke byr på et varierende landskap, og et bredt utvalg av turmuligheter. Med høye fjell og særegne fjorder er turmulighetene nærmest uendelig. Jærkysten er kjent for sine vakre sandstrender i tillegg til et åpent og nakent terreng. Dramatiske fossefall, skogkledde flater og idylliske vann er også en selvfølge. Den populære Lysefjorden med turistattraksjonen Preikestolen og Kjerag er fylkets mest besøkte turmål.

 

 

Kommuneoversikt i Rogaland

 


 

Trøndelag

Trøndelag fylke byr på et svært variert landskap, et rikt dyre- og planteliv, og gode muligheter for jakt og fiske. Hele ni nasjonalparker ligger i Trøndelag, hvor Dovrefjell, Trollheimen og Sylan er blant de vakreste fjellområdene i Norge. Dovrefjell er en av de få stedene i verden hvor du kan oppleve moskus, mens Forollhogna nasjonalpark har Skandinavias mest produktive villreinstamme. Trekanten i Trollheimen er en av Norges mest populære vandrerute, og i Trøndelag kan du gå den offisielle «Norge på tvers» ruten.

 

 

Kommuneoversikt i Trøndelag

 


 

Vestfold og Telemark fylke

Vestfold og Telemark fylke byr på kanskje Norges beste utsiktspost, fra Gaustatoppen 1833moh kan en på klarværsdager se en sjettedel av fastlands Norge. Toppen ruver over vakre Rjukan, og fylket Telemark blir ofte omtalt som «Et Norge i miniatyr». Det er ikke bare skogkledde flater og fjellvidder i fylket, det byr også på en idyllisk skjærgård samt idylliske vann og trange daler.

 

 

Kommuneoversikt i Vestfold og Telemark

 


 

Vestland fylke

Vestland er en sammenslåing av fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane. Fylket byr på et mangfold av turmuligheter og er kanskje mest kjent for vakre Hardangervidda. I tillegg byr fylket på flotte fjorder, lakseelver, fjell, isbreer og øyer i hopetall. Jostedalsbreen er den største breen på det Europeiske fastlandet. Vettisfossen er Nord-Europas høyeste uregulerte fossefall. Store Skagastølstind er også å finne i dette fylket – valgene er mange! Fylket grenser til Møre og Romsdal, Innlandet, Viken, Vestfold og Telemark og Rogaland.

 

 

Kommuneoversikt i Vestland