Trollskogen – Barnas favoritt-tur

Trollskogen - Barnas favoritt-tur

Trollskogen, opprinnelig kalt Ulsnesskogen, ligger idyllisk til på Hundvåg i Stavanger kommune. Her har Johan Kulleseid lagt ned en imponerende innsats med å tilrettelegge skogen for turgåere. Her finner du blant annet flere permanente grillsteder og flotte gapahuker, samt husker og balansetau for de små. Trollskogen anbefales for alle aldersgrupper. Sett av 1 t på den totalt 1,6 km lange rundturen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
stavanger
1 t
rundtur
1,6 km
rundtur
10-20 moh
troll-skogen
33 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Rundturen i Trollskogen er Enkel i vanskelighetsgrad. Dette er en kort og lettgått tur, med tilnærmet ingen stigning. Om en har litt turerfaring i bena, og tar turen etappevis, er dette en tur som kan mestres av selv de aller minste. Vær obs på at svaberget kan være glatt, spesielt etter våte perioder.

 

 

Turstart & parkering

Trollskogen - Parkering ved Trollskogen på Hundvåg i Stavanger kommune.

Parkering ved Trollskogen på Hundvåg i Stavanger kommune.

Fra Bryne, følg Rv44 mot Klepp og videre mot Sandnes og ut til motorveien (E39) i nordgående kjørefil. Fortsett mot Stavanger og videre over brua til Hundvåg. Rosenberg verft passeres på Buøy, og veien følges videre inn på Hundvåg Ring, ta til venstre mot Rema 1000 og passer butikken. Følg veien videre, men sving av til venstre ved veiskilt «Selhundveien» og i tillegg står det også et lite treskilt med «Trollskogen» på motsatt side av veien. Følg skilting mot «Selhundveien» og parkering innerst mot skogen.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

I dette tur- og friluftsområdet er det ikke merket med røde T`er, prikker eller trepåler, derimot er det skiltinger og noen «T-klister». Etter vår mening er friluftsområdet oversiktlig, turveiene er synlige og det er ikke «behov» for de klassiske merkingene enn gjerne er vant til på fjellturer.

Trollskogen - Hjemmelaget båt, den må prøves!

Turen er gått sommeren 2016, dato 15. juni.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

 

Informasjon

  • Det kan være lurt å være ute i god tid til tross for romslig parkeringsplass, det blir fort trangt om plassene i dette populære turområdet.
  • Husk nok drikkevann. Det er lite muligheter for å fylle vann i turområdet.
  • Skifteklær til barna vil også være lurt, særlig om de skal ned å leke i sjøkanten.
  • Det er mulig å prøve fiskelykken i havet.
  • Barnevogn: Ingen problem fra parkeringen til gressletta, videre går turen på skogsti ned til svaberget. Ikke mulig å gå rundturen videre fra svaberget med barnevogn.

Trollskogen - Gapahuk er kjekt!

Dette er en tur med et vakkert og variert terreng. Her går du fra gruset sti på store gress-sletter, til skogsti i skogsterreng, og svaberg ved det åpne hav. I skogen er det lunt og godt på forblåste dager. Terrenget er lettgått, og det er ingen grinder eller gjerdeklyvere på denne turen.

 

Annonse

 

 

Turreferat

Trollskogen - Marikken har funnet noe spennende!

Det var 1. mai og en ekstra fridag, denne ville vi naturligvis bruke til å ta med barna på tur. Trollskogen var for oss ukjent, helt til den plutselig dukket opp som et turtips i et blad. Trollskogen fristet nok til at vi valgte å ta turen fra Jæren til Hundvåg på denne flotte fridagen. Vel fremme ved parkeringsplassen var det allerede begynt å bli fullt, dette er uten tvil et populært turområde! Iris finner fort en huske i et tre som må prøves, mens Marikken er mer nysgjerrig på bunkersen som pappa Kjell Arild har funnet.

Trollskogen - Gressletta er populær til lek og aktiviteterVi følger grusen ned mot en åpen gress-slette, i skogen langs stien finner vi både husker, balansetau og hytter laget av presenning og grener. På gress-sletta er det et yrende liv av voksne og barn som griller, leker og har det sosialt sammen. Her er det flere permanente griller, benker og bord. Det er også en fotballbane rett ved siden av. Dette området er perfekt for både skoleavslutninger og bursdagsfeiringer, og er garantert brukt til mange forskjellige arrangement og anledninger.

Trollskogen - Gode veier og stier

I enden av gress-sletta kommer vil til et flott skilt som inviterer oss inn i Trollskogen. Her går vi forbi flere gapahuker og grillplasser som er tilrettelagt med naturlige sitteplasser. Enda flere balansetau og husker dukker opp, og jammen får vi ikke hilse på «Blekkulf» også! Vi er imponert over hva dette flotte området har å by på, og mer imponert skal vi bli! Vi kommer ned til det åpne hav, der vi blir møtt av en flott varde som pryder svaberget. Herfra ser vi over til Tasta og Dusavika. Det er båter av flere typer utpå havet, og nå er det på tide at Marikken, Eivind og Iris får sjøsette sine båter.

Trollskogen - Fin sti langs kysten

Det er nærmest vindstilt på dette flotte stedet. Grillen blir fyrt opp mens ungene leker med båtene i vannkanten. Vi spiser oss gode og mette, og har selvsagt med litt kaffe og kos. Ungene leker og koser seg, klatrer i trær og husker. Men så er det på tide å gå videre. Vi følger stien videre langs svaberget, og nyter den vakre kystnaturen. Vi kommer til et stiskille der vi kan fortsette langs svaberget eller følge grusveien. Her følger vi grusveien for å komme tilbake til parkeringsplassen. Små og store er fornøyde med dagens tur som varmt anbefales videre.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *