Flokatveitnuten 901 moh – Topptur fra Løkjelsvatnhytta i Etnefjellene

Flokatveitnuten 901 moh - Topptur fra Løkjelsvatnhytta i Etnefjellene

Flokatveitnuten ruver høyt opp i Etnefjellene med hele 901 meter over havet. På klarværsdager kan du se Folgefonna i nordlig retning. Vi besteg toppen fra Løkjelsvatnhytta hvor vi også skulle overnatte. Turen går på merket sti opp til Austmannavatnet 821 moh i nordlig retning, herfra må du gå ca. 700 m i nord vestlig retning uten merking og sti. Du bør sette av 3 t tur/retur fra Løkjelsvatnhytta turen (tur/retur). Det er ingen problem å ta dette som en dagstur fra parkeringsplass ved Kritle, da bør du regne 1,5t ekstra pr.vei. Absolutt en kjempeflott tur som bør bestiges hvis du liker toppturer.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Vestland
Etne
3 t
tur/retur
8,3 km
tur/retur
901 moh
Floka-tveitnuten
423 m
stigning
Fjellsko
Fottøy

* Alle verdier ovenfor er fra turforslaget til Løkjelsvatnhytta

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Fra Løkjelsvatnhytta er det god sti og merket traseer opp til Austmannavatnet. Deretter i umerket og direkte i terreng mot Flokatveitnuten.

Fotturen har vanskelighetsgrad Middels iht Nasjonal merkestandard.

 

 

 

Parkering *

Løkjelsvatnhytta - Parkering på Kritle i Etne kommune

Parkering ved Kritle i Etne kommune.
* Vårt turforslag gjelder fra Løkjelsvatnhytta.

Vi startet turen fra Kritle i Etne kommune. For å komme seg til parkeringsplass må du svinge av Europavei 134 og inn mot vei som fører deg forbi Rygg / Auastad og videre inn mot Aukland på veg 36. Følg veien videre opp mot Hårlandsvatnet og sving av til høgre ved skilt opp til Løkjelsvatnhytta. Det er viktig at du svinger opp til høgre og ikke fortsetter videre for da kommer du til Hårland (Stegane). Du kan også gå til Løkjelsvatn fra Hårland, da får du en litt mer luftig tur med litt klatring. Uansett, følg veien til toppen og forbi Kritlalia til du kommer på anvist parkeringsplass.

Husk kr 35 (år 2013) for parkering som legges i konvolutt som finnes ved parkeringsplassen. Vi hadde ikke vekslepenger så vi måtte ut med kr 100. GPS posisjon N59 38.933 E6 05.855.

 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Fra Løkjelsvatnhytta er det merket sti langs vestsiden av Lykilsvatnet og videre opp Austmannavatnet 820 moh. Vi følger stien helt til nordlig ende av vatnet.

Herfra skjærer vi av stien og ut i umerket terreng, uten sti! Lengde ca. 700 meter tur/retur Austmannavatnet. Retur går samme veg tilbake til turisthytta.

Flokatveitnuten - Bjørnar og Kjell Arild på vei opp til toppen

 

Turen er gått våren 2013, dato 18. mai.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Vårt utgangspunkt er fra Løkjelsvatnhytta. Vi er ikke kjent i området men, løypa var tegnet inn på GPS i forkant og kartet nøye studert. Før turen startet hadde vi en kaffekopp på trappa ved Løkjelsvatnhytta – i godt 20-25 varmegrader.

Et hyggelig par kom gående mot hytta, de kunne fortelle at de hadde gått «stegane» opp fra Hårland. De var godt kjent i området noe vi benyttet oss av å vi fikk masse tips til hvor vi burde gå for å komme oss til Flokatveitnuten.

Flokatveitnuten - Vi gleder oss til å nå toppen

Vi satte kursen nord over på stien som blant annet går til Blomstølen. Haugesund Turistforening har gjort en kjempejobb, det er ingen tvil om hvor vi skal gå og merkingene står tett på steinene oppover i terrenget.

Vi følger merket rute på vestsiden av Lykilsvatnet i nordlig retning, noen parti er fuktige grunnet stor snøsmelting. Terrenget er behagelig og stien fantastisk, utsikten bedres for hver høydemeter vi stiger. Etter en knapp kilometer kommer vi til et stiskille som går ned til Undsteinsstølen, her fortsetter vi videre på merket sti til Blomstølen.

Videre oppover i terrenget går vi forbi enkelte tjern hvor store deler av tjernet enda er islagt, selv midten av Mai måned. Vi er nå fremme ved Austmannavatnet som ligger 821 moh. Her følger vi stien helt til nordlig ende av vatnet før vi velger å gå i nord vestlig retning opp til Flokatveitnuten. Avstanden uten sti og merking er ca. 700 m en vei, i tillegg ser du toppen fra Austmannavatnet.

Flokatveitnuten - Topptur med mye utsikt!

På veg opp mot Flokatveitnuten går Silje først med et forsprang på knappe 20 meter fra meg. Plutselig flakser to fjellryper opp foran oss. Fantastisk syn, vi kom veldig nærme før de flakset sin vei. Uansett rype eller ikke fortsatte turen oppover og vi var alle tre spente på hva Flokatveitnuten ville by på av utsikt, varde og terreng. Utsikten var storslagen med fantastisk panorama utsikt i alle retninger, flott terreng som en hver topptur entusiast burde bestige. Etter en god pause på toppen og mange bilder ble knipset fortsatte turen ned til Austmannavatnet hvor merket sti viste vei tilbake til Løkjelsvatnhytta.

Flokatveitnuten - På veg ned til Løkjelsvatnhytta

Nede ved hytta satt Anne Helen, ei venninne av Silje og ventet på oss. Hun hadde overnattet ei natt ved Olalihytta for å så vandre opp til Løkjelsvatnhytta for å være med oss. Alle fire var samlet på kvelden i sikringshytta ved Lykilsvatn hvor vi disket opp med god mat og mange gode historier.

Er du interessert i å lese om turen fra Kritle til Løkjelsvatnhytta tur/retur kan du gjøre dette ved å klikke her. God tur!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *