Løkjelsvatnhytta – Turistforeningshytte i Etnefjellene

Løkjelsvatnhytta – Turistforeningshytte i Etnefjellene

Løkjelsvatnhytta ligger flott til i vestlig ende av Lykilsvatnet, Etne kommune. Området består av to turistforeningshytter. Den ene ble oppført som anleggsbrakke i år 1916. Haugesund Turistforening leide hytten fra år 1980 til år 2001 – og da ble de eier av hytta. Hytten ble restaurert i perioden 2007 til 2010, og har nå 16 senger fordelt på fire rom. Sikringshytta ble bygget i år 2001 og har 18 sengeplasser hvorav 4 stykk er på et rom og resten på hems. Familievennlig tur som kun tar 1,5 – 2t en vei fra Kritle. Utrolig flott terreng og plassering.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Vestland
Etne
2 t
En vei
5,2 km
En vei
640 moh
Løkjels-vatnhytta
351 m
stigning
Fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

God tilkomst fra Kritle i Etne kommune. Første del av fotturen går på grusvei, mens resten går i et nakent fjellterreng med god sti. Småkupert terreng. Kan være sleipt stedvis etter nedbørsrike dager- og særlig på svabergene.

Fotturen har vanskelighetsgrad Middels iht Nasjonal merkestandard.

 

 

 

Turstart & parkering

Løkjelsvatnhytta - Parkering på Kritle i Etne kommune

Parkering ved Kritle i Etne kommune.

Vi startet turen fra Kritle i Etne kommune. For å komme seg til parkeringsplass må du svinge av Europavei 134 og inn mot vei som fører deg forbi Rygg / Auastad og videre inn mot Aukland på veg 36. Følg veien videre opp mot Hårlandsvatnet og sving av til høgre ved skilt opp til Løkjelsvatnhytta. Det er viktig at du svinger opp til høgre og ikke fortsetter videre for da kommer du til Hårland (Stegane). Du kan også gå til Løkjelsvatn fra Hårland, da får du en litt mer luftig tur med litt klatring. Uansett, følg veien til toppen og forbi Kritlalia til du kommer på anvist parkeringsplass.

Husk kr 35 (år 2013) for parkering som legges i konvolutt som finnes ved parkeringsplassen. Vi hadde ikke vekslepenger så vi måtte ut med kr 100. GPS posisjon N59 38.933 E6 05.855.

 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Med start fra Kritle i Etne kommune. Fotturen inn er både skiltet og merket.
Følg grusveien mot Jørnåsvatnet i sørlig retning. Følg skilting v/ Grindheimsvatnet i nordlig retning mellom Nordfjellet og Raunevika – og videre langs Lykilsvatnet mot Løkjelksvatnhytta. T-Merket sti.

Løkjelsvatnet - Bjørnar er klar for en turisthyttetur

Turen er gått våren 2013, dato 18-19. mai.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

kjelsvatnhytta er et flott turmål for store og små. Hytta ligger flott plassert mellom svaberg, gresstuster og vann i et åpent naturområde. Hytten ligger plassert 640 moh i vestlig retning av Lykilsvatnet.

Husk gode klær selv om dette er en kort og enkel tur i relativt lav høydemeter over havet, området er åpent og er svært utsatt for kraftig vær / vind.

Løkjelsvatnhytta ble valgt ut og planlagt som vårt turmål ved siste planleggingsdel av turen som vi hadde til Galdhøpiggen 17. mai 2013. Denne turen kan du lese mer om her. Vi hadde planlagt å overnatte ei natt på hytta for at hjemturen fra Jotunheimen ikke skulle bli for lang. Hytta ligger greit plassert i forhold til Europavei 134 hvor vi passerte på hjemveien til Hå kommune.

Turen starter ca 550m nord for Jørnåsvatnet på godt synlig parkeringsplass. Følg merket grusveg opp til Jørnåsvatnet og videre til Grindeimsvatnet ca 1km, videre på grusvei ca 400m til merket sti opp til Løkjelsvatnhytta i nord-østlig retning kommer til syne.

Løkjelsvatnet - Flott utsikt

Vi skal ikke stige mange meterne opp før utsikten over Grindeimsvatnet og svære fjell dominerer i sørlig retning. Temperaturen er tett opp mot 20 grader og turen er godt i gang. Vi er allerede kommet opp på «topp platået» hvor det flater ut og terrenget åpner seg med flott utsikt mot Raunevika og Lykilsvatnet i sørlig ende. Haugesund Turistforening har gjort en kjempejobb med å merke stien, det er ingen tvil om hvor vi skal.

I tillegg byr dette området på flere turstier som Blomstølen, Olalia og Storavassbu. Fremme i sørlig ende av Lykilsvatnet (Raunevika) følger vi vatnet i nordlig retning langs svaberg og betong demninger, det er nå knappe 1,5km igjen. Like før hytta ligger en stein plassert som er formet som en terning, i dette området ligger det skjulte skatter (geocaching). Etter en liten men, naturrik tur er vi fremme og legger fra oss bagasjen i sikringshytta.

Løkjelsvatnhytta - Flotte hytter som holder høy standard

Dette blir gjort bevist fordi vi møtte en person ved parkeringsplassen som informerte oss om at de var 19stk (familie) på veg opp til hytta, vi tenkte da at de kunne få den «nyeste» hytta som er best tilrettelagt for hele familien. Etter at sekken er plassert og vi har pakket om er vi klar for en topptur til Flokatveitnuten 901m.o.h som ligger plassert i nordlig retning fra hytta, denne turen kan du lese mer om under turer i Etne kommune. Vell nede fra topptur er det tid for skattejakt og Bjørnar er koordinat sjef og guidet Silje og Anne Helen rett til skatten! Etter en naturrik dag med mye flott utsikt fra Flokatveitnuten er det tid for kveldsmat og leggetid. Vi var totalt fire stykker som overnattet i sikringshytta.

Løkjelsvatnhytta - Høy standard og flott hytte

Jeg våknet som vanlig tidlig og fikk med meg soloppgangen over Lykilsvatnet. Sola varmer fra start, og med temperaturer opp mot 15 grader i lufta blir dette en perfekt dag tursøndag. Jeg hentet kokeapparatet og fikk satt på litt kaffe, en perfekt start på dagen!

Løkjelsvatnhytta - Nydelig søndags morgning

Klokka nærmet seg 06:30 og jeg var allerede klar for å utforske mer av dette flotte terrenget mens de andre lå å sov, turen gikk i retning Moltenut med flott utsikt vestlig retning. Etter en god morgentur bar det tilbake til hytten der de andre hadde vaknet og vi fikk i oss litt morgenmat. Etter maten gikk tiden med på å pakke og gjøre rent i hytta. En fantastisk tur helg er over og hjemturen til Kritle kunne begynne. God tur!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *