Bringedal – Lettgått fottur fra Tronvik i Lund kommune

Bringedal - Lettgått fottur fra Tronvik i Lund kommune

Opp av rasteplassen ved Tronvik i Lund kommune ligger Bringedal idyllisk til mellom tett skog og Bringedalstjørna. De fleste har kjørt forbi rasteplassen som ligg like ved E39 – og kanskje noen har stoppet og sett skiltet opp til Bringedal fra rasteplassen? Turen starter østover forbi ei hytte og langs Bringedalsbekken. Vi følger stien eller, nærmest en smal kjerrevei helt opp til Bringedal. Området er stille og idyllisk, perfekt turmål på 45-60 minutter. Totalt 2,5 km tur/retur. Barnas Tur!

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
Lund
1 t
tur/retur
2,5 km
tur/retur
183 moh
Bringedal
134 m
stigning
Fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Fotturen følger god «kjerreveg»/sti opp til Bringedal. Det er liten stigning og fotturen passer for hele familien. Det er skiltet ved turstart og turslutt.

 

 

 

Turstart & parkering

Bringedal - Parkering v/ Tronvik rasteplass langs E39 i Lund kommune

Parkering på opparbeidet parkeringsplass i Tronvik (langs E39) i Lund kommune.

Parkering ved rasteplass i Tronvik. Følg E39 forbi Helleland og Eide. Like før Moi kommer Hovsvatnet til syne på venstre side, kjør forbi vannet og Moi sentrum. Fortsett videre og Lundevatnet kommer til syne på høgre side. Fra Moi sentrum er det knappe 5 minutters kjøring og rasteplassen kommer til syne. GPS posisjon N58 26.532 E6 36.658.

 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turstart fra Tronvik i Lund kommune.
Fotturen opp langs Bringedalsbekken er skiltet v/ turstart og slutt.

Det er lettgått og fotturen følger «kjerrevei» og sti helt opp til Bringedal.

Bringedal - Skiltet ved turstart


Turen er gått sommeren 2013, dato 30. juni.

Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Bringedal er barnas tur og er ikke lenger enn at du akkurat rekker og bli varm på vei opp langs Bringedalsbekken. Vi hadde allerede gått toppturen til Gullbergknuden som også er lokalisert i Lund kommune, av den grunn var vi allerede godt varme i tillegg til kjempeflott vær.

Turen starter i østlig retning fra merket skilt og opp langs hyttene som ligger like i nærheten. På vei oppover kan du se rester etter et gammelt kvernhus like før fossen. Området er «kledd» igjen av granskog blandet med bjørkeskog. Fuglekvitter og lyden fra bekken får meg i god stemning rimelig hurtig.

Bringedal - Fottur opp langs Bringedalsbekken

Oppe ved Bringedalstjørna flater terrenget noe ut og stien går like i nærheten av tjernet. Hadde det vært et par grader varmere, spesielt i vannet kunne et bad vært fristende. Fra tjernet i nordlig ende er det knappe 200m opp til det sammenraste huset på Bringedal. Selve området rundt huset er nok ikke så spennende for de aller minste men, skogen på andre siden av bekken i nærheten av tjernet kan være kjekk og utforske. Det er bru over elva like etter sammenrast hus.

Bringedal - Tjernet like nedenfor Bringedal

Bringedal er en av fem turer i Lund kommune som er plukket ut til å være med i arrangementet «På Topp i Dalane 2013». Tur bok er plassert i svart kasse i ruinene av en bygning. Husk å klipp et symbol i arket ved hjelp av tang som er utplassert eller turen kan registreres på Internett med kode som ligg i kassen. Dersom du synes turen er litt i korteste laget og du ønsker å forlenge turen kan toppturen til Husefjellet startes fra Bringedal hvor det er merket løype fra.

Bringedal - Topptur i 2013

Bringedal er en rolig og fin familietur. Turen tilbake går på samme vei / sti.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *