Gullbergknuden – Topptur i Lund kommune

Gullbergknuden - Topptur i Lund kommune

Gullbergknuden ligger idyllisk til opp av gruveveien, like i nærheten av Gursli i Lund kommune. Fjelltopper rager 485 moh og gir med dette en fantastisk utsikt i alle retninger. Kanskje mest fantastisk mot Lundevatnet i retning øst. Toppturen er populær, og i tidsrommet vi gikk møtte vi godt over 20 stykker. Noen jogget, andre gikk. Toppturen byr på god stigning og enkelte bratte parti hvor det er nødvendig og holde i wire som er montert i fjellsiden. Du bør sette av 1,5 t tur/retur. I tillegg kommer eventuelle pauser. Turen er totalt 4,3 km lang og har en stigning på hele 343 høydemeter.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
Lund
1,5 t
tur/retur
4,3 km
tur/retur
485 moh
Gullberg-
knuden
343 m
stigning
Fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Vi har gradert fotturen for Middels grunnet turens høye stigning fordelt utover antall kilometer. Det er også noen bratte partier med wire montert i fjellsiden.

 

 

 

Turstart & parkering

Gullbergknuden - Parkering v/ Gursli i Lund kommune

Parkering på opparbeidet parkeringsplass like etter Gursli i Lund kommune.

Fra Bjerkreim på E39 i retning sørover. Kjør mot Lund kommune og tettstedet Moi. I «sentrum» av Moi svinger vi av og følger Fv1 mot Gursli. Forbi kirka og ved siden av Lundevatnet på vestlig side. Følg veien videre og opparbeidet parkeringsplass ligg like etter Gursli. GPS posisjon N58 25.045 E6 32.245.

 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turstart fra Gursli i Lund kommune. Hele fotturen er rødmerket.
Bilveien krysses og gjerdeklyver bestiges. Det er røde merker opp langs den bratte gruveveien. Vi følger skilt merket «Topptur».

Turen går igjennom blandingsskog oppover i terrenget. Etter nærmere 200 høydemeter på gruveveien kommer Gullbergknuden til syne i nordlig retning. I siste hårnålsving er det skiltet opp mot toppen – og stien starter.

Etter cirka 250 m på sti kommer vi til neste stikryss. Vi følger mot Gullbergknuden. Siste rest er stedvis noe myrlendt, så husk gode sko!

Siste del av fotturen kan for noen oppleves litt bratt. Det er montert wirer i fjellsiden som en kan holde seg i. Ta tiden til hjelp! 🙂 

Turen er gått sommeren 2013, dato 30. juni.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Dagen var søndag og Gullebergknuden skulle bestiges. Varmt og godt i været startet vi fra opparbeidet parkeringsplass ved Gursli. Ved start er det satt opp skilt som viser til forskjellige turmål, vi følger skilt merket «Topptur». Over gjerdeklyver og inn på gruveveien starter turen brått med god stigning fra første stund. Gjennom blandingsskog av grantre og bjørk følger vi veien oppover i likhet med mange andre turgåere. Utsikten ut over Lundevatnet skimter til mellom tett skog oppover.

Gullbergknuden - På gruveveien oppover

Etter å ha besteget nærmere 200 høydemeter på gruveveien kommer Gullbergknuden godt til syne i nordlig retning. I siste hårnålsvingen er det skiltet opp mot toppen og stien starter.

Gullbergknuden - Topptur i Lund kommune

Tett mellom lyng og pissemaur følger vi stien i godt 250m før neste stikryss er satt opp, her kan vi gå til Jegningsknuten eller Gullbergknuten. Vi velger sistnevnte og fortsetter videre oppover i godværet. Like under målet for dagen starter et lite myrlendt parti hvor det kan være greit å ha vanntette sko.

Gullbergknuden - Noen vanskelige parti mot slutten av turen

Nå gjenstår kun siste stigning opp mot selve toppen, enkelte kan føle denne som utfordrende. Fjellet er bratt og flere steder er det montert wire i fjellsiden for hjelp oppover. Ekstra viktig er det og bruke god tid ned da det som regel er vanskeligere og gå ned enn opp 🙂

Gullbergknuden - Topptur med utsikt

Fra toppen er det panoramautsikt i alle retninger, kanskje mest spesielt ut over Lundevatnet i retning øst.

Turen tilbake går på samme vei / sti.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *