Takk til Nærbø Røde Kors!

Førstehjelpskurs - Nærbø Røde Kors

Etter langt om lenge, og lengre enn langt lot det seg endelig gjøre å gjennomføre et førstehjelpskurs for våre frivillige turledere. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves! Takk til Nærbø Røde Kors som i koronaens ånd, med antibac og ansiktsmasker, gjennomførte et variert og lærerikt kurs for oss i Fjell-Vandring – slik at vi nå er enda mer rustet til å ivareta sikkerheten til alle som er med oss på fellestur.

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Med flere ukentlige fellesturer, hver uke, året rundt, har vi som turledere et ansvar for å ivareta turdeltakernes sikkerhet. Som turleder tas en vurdering før valg av tur – tidsbruk og værforhold må vurderes, og en tur gjennomføres ikke dersom forholdene ikke ligger til rette for det. Om en deltaker møter opp med manglene klær og utstyr til valgt tur, er det turleders ansvar å ivareta sikkerheten ved å be vedkommende om å heller komme tilbake mer forberedt på en annen tur. Men, selv om alle forhåndsregler er tatt, kan allikevel uhellet være ute! Da er det trygt og godt å vite at turlederne i Fjell-Vandring har gjennomgått kurs med erfarne hjelpekorpsarbeidere fra Nærbø Røde Kors.

Røde Kors Hjelpekorps

Hjelpekorpset er Norges største frivillige redningsorganisasjon som har som mål å være «Best på søk og redning fra fjord til fjell». Røde Kors har mer enn 300 lokale hjelpekorps over hele landet, organisert i 19 distrikter. Hjelpekorpset bidrar primært ved leteaksjoner og beredskap, og bistår ved større ulykker og naturkatastrofer. De stiller også med sanitetsvakter på lokale arrangement og har intern kursing og opplæring. 

Hjelpekorpset – Nærbø Røde Kors satt sammen et program og stilte med flere frivillige, for å gi turledere i Fjell-Vandring en innføring i førstehjelp som kan være aktuell på tur i fjellet.

Førstehjelpskurs - Nærbø Røde Kors

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

 

Program for kurset

For å gjøre kurset mest mulig lærerikt ble vi delt inn i grupper som rullerte på seks forskjellige poster. Tre av postene var ren teori, mens tre poster hadde en kombinasjon av teori og praksis.

  • Post 1: Sideleie og HLR (hjerte- og lungeredning) – Teori og praksis
  • Post 2: Sår og brannskader – Teori og praksis
  • Post 3: Forstuelse og brudd – Teori og praksis
  • Post 4: Alleriger – Teori
  • Post 5: Pasient i fjellet – Teori
  • Post 6: Psykososial førstehjelp – Teori

I tillegg til kursingen har Nærbø Røde Kors vært behjelpelige med å sette sammen en førstehjelpspakke med utstyr som kan komme til nytte på tur i fjellet, disse har vi kjøpt inn flere av slik at de alltid er med på våre fellesturer.

Førstehjelpskurs - Nærbø Røde Kors

Når det gjelder førstehjelp kan en aldri blir ferdig utlært, men øvelse og repetisjon av teori gjør at en er litt mer forberedt om ulykken er ute. Vårt mål er at våre turledere skal kurses jevnlig for å holde kunnskapen vedlike, slik at vi kan ivareta våre turdeltakere på best mulig måte om noe skulle skje. Tusen takk til Nærbø Røde Kors for godt samarbeid så langt!

 

Førstehjelpskurs - Nærbø Røde Kors

 

Ønsker du å vite mer om Nærbø Røde Kors? Og kanskje bli frivillig eller støttemedlem? Besøk gjerne deres hjemmeside og bli en del av det viktige arbeidet!

Vi er også på Facebook – følg oss å bli med!

 

 

Annonse

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *