Prosjekt – Natt i naturen året rundt

Natt i naturen året rundt

Å ha minst en utenatt i måneden – året rundt, er et prosjekt vi har hatt flere år. De fleste nettene har vært i telt, men vi har også sovet i hengekøye og under åpen himmel. Turene har vært alt fra lavterskelturer rett i nærheten av bilen, til turer som har gått over flere dager. 

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Hvorfor natt i naturen året rundt?

Å sove ute er noe vi liker veldig godt, og noen av de fineste friluftsøyeblikkene vi har hatt, har nettopp vært når vi har hatt natt i naturen. Det er mange ting vi mennesker ønsker å gjøre, men som gjerne ikke blir gjort om en ikke har forpliktet seg til noe. Slik har det vært med utenettene våre også, noen turer hadde vi dratt på uansett, mens andre turer har vi planlagt nettopp for å få månedens natt i naturen. Noen turer har vært skikkelig lavterskel turer på tampen av måneden KUN for å få fullført, mens andre turer har vært drømmer som har gått i oppfyllelse. Og en ting som er sikkert er at vi sitter igjen med mange fine turminner som vi ikke hadde hatt om vi ikke hadde hatt dette prosjektet!

Natt i naturen året rundt - Flørli

Noe av det beste med å ha natt i naturen året rundt er at en får oppleve naturen gjennom alle årstidene. Det er enkelt å legge utenettene til våren og sommeren, men de andre årstidene har jo også så mye å by på! Etter å ha gått opp Flørlitrappen fikk vi se sola forsvinne bak fjellene ved Lysefjorden, og kveldssola forsterket de allerede nydelige høstfargene som var rundt oss i fjellet – helt magisk! Like magisk som å gå ut av teltet midt på natta, når hele teltduken er dekket av frost, og månen samt millioner av stjerner lyser opp himmelen! Disse opplevelsene hadde vi verken fått på våren eller sommeren.

Natt i naturen året rundt - Vintertur

Så godt det har latt seg gjøre, så har vi prøvd å valgt nye turmål for hver måned. Vi har hatt turer med barn, og turer uten barn, venneturer og turer alene. Vi har sovet rett ved siden av bilen midt i uka, for så å stå opp og gå rett på jobb dagen etter. Vi har gått lange krevende turer med tung oppakning, vi har gått turer med ski og pulk, og vi har padlet både kajakk og kano. Vi har erfart hvordan vi IKKE skal ta ned teltet i en storm (noe som resulterte i flere ødelagte teltstenger), og på andre siden har vi hatt det så stilt at vi kunne gå fra sitteunderlaget på toppen i 530 meters høyde!

Natt i naturen året rundt - Telttur i storm

Å ha natt i naturen året rundt er noe de fleste kan klare å få til, selvfølgelig med litt forkunnskaper. Men mange erfaringer gjøres underveis, og husk at en kan starte rolig og øke «vanskelighetsgraden» etter hvert som en får litt erfaring. Vi har spist alt fra brødmat og real turmat, til jegergryte med hjortekjøtt tilberedt på bål eller stormkjøkken. En gjør det akkurat så enkelt eller vanskelig som en vil. Men å drikke morgenkaffen på en fjelltopp med panoramautsikt er noe som virkelig anbefales. Kanskje natt i naturen året rundt er ditt neste prosjekt?

Natt i naturen året rundt - Morgenkaffe

Vi har selvfølgelig laget turforslag fra de fleste av våre utenetter, så trenger du inspirasjon kan du se gjennom alle våre teltturer (inkluderer også alle utenetter i hengekøye eller åpen himmel).

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *