Barkebåt – En tradisjonsrik og morsom aktivitet

Barkebåt - Aktivitetstips

Å lage barkebåt er en lang tradisjon som i dagens moderne samfunn nesten har blitt helt glemt! Men, denne aktiviteten er både enkel og gøy, krever ingen forberedelser og lite utstyr. Hva med å lage en hel samling av forskjellige barkebåter, eller lage barkebåt-løp og konkurrere om raskeste båt?!

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Hvordan lage en barkebåt?

Å lage barkebåt er en enkel og morsom aktivitet, og en aktivitet som er perfekt om de voksne ønsker å skape gode minner sammen med barna.

  • For å lage en barkebåt trenger du kun en kniv i sekken, samt tilgang på trær, busker og vann.
  • Den beste barken får du fra furua, gjerne ei gammel furu med tykk bark. Før du velger å gå løs på treet kan det være lurt å se om du heller finner barkebiter på bakken. Om du ikke finner biter på bakken, se om du finner et tre der barken er løs for å unngå skade på treet. Må du allikevel skjære i treet, så ikke skjær av store biter, og skjær heller ikke av mange biter fra samme tre.
  • Har barken passende form så kan du bruke den som den er. Du kan også bruke spikkekniven til å forme båten slik du vil ha den, gjerne litt spiss i fronten for å få mindre motstand i vannet.

Barkebåt - Aktivitetstips
En barkebåt må selvfølgelig ha både mast og seil! Skjær et lite hull i barken, og finn en passende pinne til å putte nedi hullet.

 

Barkebåt - AktivitetstipsPutt gjerne pinnen helt gjennom slik at en liten del stikker ut på undersiden av båten for å lage et kjøl, da blir båten mer stabil. Seil lager du av et blad med passende form og størrelse, bladet tres på masten. Større blad gir mer fart, men størrelsen må naturligvis stå i forhold til størrelsen på båten.

 

Barkebåt - Aktivitetstips
Er du en plass med sand/grus i vannkanten kan du grave en egnet plass til båtene slik at de ikke seiler ut og vekk på vannet. Er du ved en bekk kan en ha barkebåt-løp, og kanskje må en gjøre justeringer underveis for å klare og vinne løpet?! En morsom aktivitet som garantert vil skape gode minner for både små og store, og forhåpentligvis en tradisjon som vil bli videreført i mange generasjoner!

 

Barkebåt - Aktivitetstips

 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *