Fellestur Juni 2019 – Telttur til Månafossen og Mån (Gjennomført)

Fellestur Juni 2019 - Telttur til Månafossen og Mån (Gjennomført)

I juni inviterer vil til felles telttur for hele familien. Turen går til vakre Månafossen og Mån i Gjesdal kommune. De store gress-slettene ved Mån egner seg godt for telting, og for de som ønsker å gå seg en liten tur ekstra, så er det gode fiskemuligheter i Månavatnet. Kom og bli med på telttur sammen med oss!

Klikk deg inn på artikkelen for mer informasjon.

 

 

Rogaland
gjesdal
1,5 t
en vei
1,5 km
en vei
300 moh
mån
202 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Møtested og tid

Vi møtes kl. 14:00 den 09.06.2019 på opparbeidet parkingsplass v/Eikeskog i Frafjord. Parkeringsavgift 40,- pr døgn via app eller sms. EasyPark takstgruppe er 5597.

Teltturen er fra 9. juni til 10.juni (1. og 2. pinsedag).

 

 

Vanskelighetsgrad – Hvem passer turen for?

Til tross for turens korte lengde velger vi å  gradere denne turen til middels. Fra Eikeskog til Månafossen er det mye stigning på kort tid. Det er på de bratteste partiene satt opp kjetting og trapper. Barna som er med på denne turen bør ha litt turerfaring, for selv om det ikke er en lang tur, så kan det være krevende for en nybegynner. I et voksen tempo vil det ta ca. 30 minutter å gå 1,5 km, vi mener derfor at vi har beregnet god tid når vi har satt av 1-1,5 time i gå tid. Vi tar det selvfølgelig rolig oppover, og ønsker at alle skal få en positiv turopplevelse.

Vanskelighetsgrad: Middels     Maks antall deltakere: 30 stk

 

 

Oppmøte og parkering

Via Ferrata Månafossen - Parkering på opparbeidet p-plass innerst v/ Eikeskog og Månafossen i Frafjord.

Parkering på opparbeidet p-plass innerst v/ Eikeskog og Månafossen i Frafjord.

Fra Ålgård i Rogaland fylke, sving av E39 med skilt opp til Sirdal og Oltedal. Du skal kjøre forbi Oltedal og Dirdal men, ved Gilja svinger du av og kjører igjennom tunnel til Frafjord. Mektige fjellformasjoner viser vei videre mot Molaug og til Eikeskog på vei 281. Skiltet til Månafossen ved Gilja. Parkeringsavgift 40,- pr.dag. GPS posisjon N58 51.532 E6 22.708.

Kjørebeskrivelse – Google Maps (Legg inn startsted).

 

 

En kort beskrivelse av turen

Fellestur Juni 2019 - Telttur til Månafossen og Mån (Gjennomført)

Å gå på telttur er noe av det kjekkeste vi vet, og vi har lenge snakket om at vi ønsker å arrangere en fellestur med overnatting. Turmålet var ikke vanskelig å velge, da gress-slettene på Mån egner seg svært godt til telting, spesielt når vi er så mange. Fra Eikeskog stiger det nesten konstant opp til Månafossen, med en stigning på 125 høydemeter fordelt på 0,5 km. Her er et naturlig sted å ta en liten stopp, før vi fortsetter videre mot Mån.

Fellestur Juni 2019 - Telttur til Månafossen og Mån (Gjennomført)

Fra Månafossen og videre til Mån gjenstår ca. 1 km og 80 høydemeter, med andre ord er de tyngste meterne allerede lagt bak oss. Vi prøver å gå mest mulig samlet, og motivere og hjelper hverandre på veien. Fint om de største kan oppmuntres til å ta følge med de minste, det er ingenting som er mindre motiverende enn når alle andre ligger langt foran. Ved Mån finner vi egnede steder til å slå opp teltene, og «rigger ferdig leiren» før vi går i gang med noe annet.

Fellestur Juni 2019 - Telttur til Månafossen og Mån (Gjennomført)

Om forholdene tillater det så tenner vi et felles bål, der de som ønsker det kan tilberede middagen sin. Det bli felles leker hvor vi håper at både små og store er aktive. Vær ikke redde for å komme med forslag til leker som er kjekke å ha sammen i en større gruppe.

Fellestur Juni 2019 - Telttur til Månafossen og Mån (Gjennomført)

Ta gjerne med fiskestang og spikkekniv, og glem ikke myggsprayen! En bok til å lese i teltet, og kanskje en kosebamse, er også lurt å ha.
Vi gleder oss til vår første felles telttur, og håper at dere blir med!

 

Merk!
I forbindelse med ny nettside desember 2020, la vi til bilder fra turen i denne artikkelen.

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

       

 

 

Viktig informasjon

 1. Påmelding – Obligatorisk (Oppgi fornavn på alle, også barna!)
  Det er påmelding for dette arrangementet. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere. Vær vennlig og meld deg av i god tid dersom det skulle være nødvendig – det er synd å måtte si nei til barn som ønsker å være med, så hold ikke opp unødvendig plass!
   
 2. Viktig – Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår «Ofte stilte spørsmål» artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av kanotur
  Arrangementet vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og grillmat/niste og drikke. Ta i tillegg med ekstra skifteklær.
   
 6. Pris & medlemskap
  Alle fellesturer i regi av Fjell-Vandring.net er gratis å delta på. Fjell-Vandring AS stiller med kanoer og trøbåter med nødvendig utstyr, samt varme grillet. En trenger ikke å være medlem for å delta, men husk at for denne turen er det påmelding!
   
 7. Kano & trøbåter
  Bruk av kano / trøbåter skjer på eget ansvar og alltid i følge med voksen. Nødvendig utstyr som åre og redningsvest er tilgjengelig – ta gjerne med egne vester om dere har.
   
 8. Bildebruk
  Under arrangementet vil det bli tatt noen bilder av turledere i Fjell-Vandring.net. Disse bildene vil bli publisert på Facebook-siden «Fjell-Vandring.net» samt på Tursiden fjell-vandring.net. Bildene benyttes for oppsummering og vil bli gjennomgått før publisering.
   
 9. Deltakelse på eget ansvar
  Fjell-Vandring AS og turledere knyttet til arrangementet kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle skader og ulykker. Du samtykker automatisk i overstående tekst ved påmelding til fellestur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *