Fellestur 17. oktober 2021 – Støybingsvarden fra Gløbstad til Møgedal via Storlibu (Gjennomført)

Fellestur Oktober 2021 - Støybingsvarden og Storlibu

Søndag 17. oktober blir det en kjekk fellestur til Støybingsvarden med start fra Gløbstad. Vi fortsetter videre til Storlibu med biler stående både på Møgedal og Gløbstad. Vi fyrer opp bål å koser oss litt ekstra på Storlibu i «bålhuset». Dette er en fantastisk tur som følger deler av Opplev Dalane traseen. Vi  skal også over den mye omtalte hengebrua mellom Storlibu og den nedlagte fjellgården Imeseid. Kom og bli med du også! For denne fellesturen er det påmelding.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

rogaland
Eigersund
4 t
En vei
(Bil i hver
ende)
11 km
En vei
(Bil i hver
ende)
390 moh
Støybings-
Varden
442 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Møtested & tid

Søndag 17. oktober 2021. Vi møtes direkte ved turstart kl. 10:00.
Vi parkering først på Auglend/Møgedal i Eigersund kommune. Deretter kjører vi i færrest mulig biler (samlet!) videre til Gløbstad (veien er utbedret nå). Det blir for denne turen samkjøring mellom Auglend og Gløbstad, cirka. 10-15 minutt.

Parkering på Auglend innenfor Møgedal i Eigersund kommune.

Fellestur Oktober 2021 - Støybingsvarden og Storlibu

Følg E39 forbi Vikeså og fortsett mot Helleland. Kjente Bens-Cafe og Shell 7-eleven passeres langs veien. Ikke mange minuttene senere er det skiltet til Eia (Eia 15 km), sving av til høyre og fortsett videre på Eiaveien. Kjør over jernbanebroa og følg veien videre. Ved skilt inn til Drange (Drange 2 km) svinger en av til høyre og følger Drangeveien Fv78 oppover. Veien deler seg i to og en får valget mellom å fortsette på Drangeveien eller sving av til høyre på Møgedalsveien, følg skilting mot Møgedalsveien. Følg veien videre, sving ikke av noen steder før en kommer til Møgedal/Auglend. Det er en lang vei og en vil få følelsen av å ha kjørt feil flere ganger, følg asfaltveien. Der en skal svinge ned til parkeringsplassen er det skiltet ute med veien «Kvednaflat / Topptur / Auglend» ta av ned til venstre her. Neste kryss står det et treskilt med teksten «Imeseid / Tursti-P». Følg grusveien ned til den store og romslige parkeringsplassen her nede. Fra Helleland må en regne ca. 25 min kjøretid. Gratis parkering. GPS posisjon N58 29.893 E6 08.123.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Basert på turens lengde og stigning er turen gradert til middels. Det er lite stigning fordelt på antall kilometer. For noen partier kan det være sleipt og enkelte steder er det også våt/lett myr. Stien veksler mellom fjellpartier, gressmarker og skogsunderlag. Fra Storlibu til Imeseid må vi over en stor hengebru. Denne er kraftig og godt sikret / stabil, men kan nok for noen føles litt ukomfortabelt.

Anbefalt fottøy: Fjellsko (Vanntette og med god støtte).

 

 

Kort beskrivelse av fellesturen

Fellestur Oktober 2021 - Støybingsvarden og Storlibu

I oktober går vi til Støybingsvarden og videre til Storlibu og Imeseid. Vi har biler stående både på Møgedal og Gløbstad. Det blir grilling i bålhuset på Storlibu.

Vi møter på Auglend/Møgedal. Deretter samkjører vi i færrest mulig biler til Gløbstad hvor fotturen starter. Først ut er den nydelige varden på toppen av Støybingsvarden – kanskje Rogalands flotteste varde?

Det er lettgått og behagelig å gå her. Turen til Støybingsvarden blir en avstikker fra stien, men vi mener at denne toppen må dere få oppleve!

Fellestur Oktober 2021 - Støybingsvarden og Storlibu

Videre går turen til koselige Eigeli i et variert og utsiktsrikt terreng . Det er småkupert og etter hvert får vi en kjempeflott utsikt utover det store Eigelivatnet og Nodlandsvatnet. Stier dreier over et høydedrag og vi fortsetter videre ned mot Storlibu.

Fellestur Oktober 2021 - Støybingsvarden og Storlibu

Skjult av skog, men allikevel åpent og lunt ligger friluftshytta Storlibu – like ved det flotte Nodlandsvatnet. Bygningene består av et «ildhus / hytte» og to gapahuker. Det er grillmuligheter både inne og ute, samt et benkebord til å sitte ved.

Fellestur Oktober 2021 - Støybingsvarden og Storlibu

Merk! Vi planlegger med å fyre bål inne i bålhuset. Ta med enkel grillmat slik det er plass til alle. Flintsteken må du ta hjemme 🙂

Videre fra Storlibu må vi over den flotte hengebrua strekker seg over Hyttevatnet/Nodlandsvatnet. Det vil ikke være mulig å passere uten å gå over hengebrua. Brua er stabil og god, så her kommer vi oss alle over – og hjelper hverandre om nødvendig 🙂

Fellestur Oktober 2021 - Støybingsvarden og Storlibu

Mellom Storlibu og Imeseid går turen stort sett i lun skog på god sti. 

Fjellgården på Imeseid ble fraflytta i 1960, men i dag disponeres dette flotte stedet av 1.Eigersund Speidergruppe. Bygningene er velholdte og stedet fremstår som godt tatt vare på. Imeseid ligger idyllisk på et høydedrag mellom Eigelandsvatnet (Imeseidtjørna) og Hyttevatnet.

Fellestur Oktober 2021 - Støybingsvarden og Storlibu

 


Viktig

Hovedfokuset er som vanlig naturopplevelsene og det sosiale i gruppa, men for å kunne delta må en være klar over turens vanskelighetsgrad, lengde, stigning og tidsbruk. For hele fellesturen holder vi et normalt tempo. Vi regner i varierende terreng ca. 3km pr. time.

 

 

Kart & GPS spor

.

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Viktig – Les nøye!

 1. Påmelding – Obligatorisk!
  Det er påmelding for denne fellesturen. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere.
 2. Viktig – Vilkår og regler for tur / arrangement
  Enhver som skal delta på våre fellesturer må akseptere våre vilkår og regler for fellestur.
 3. Spørsmål?
  Les vår «Ofte stilte spørsmål» artikkel. Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
 4. Kansellering av fellestur
  Turen vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebook siden vår, samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
 5. Utstyr & bekledning
  Husk klær etter forholdene og vanntett fottøy. Ta i tillegg med ekstra varme klær til pausene, det blir fort kaldt når en sitter i ro.
 6. Mat og drikke
  Nistepakke og drikke må en medbringe til fellesturen. Litt «snacks» er også lurt.
 7. Sti & Terreng
  Det er for det meste god fremkommelighet og tydelig sti på denne turen.

 

Påmelding (Ledige plasser)

  Les våre vilkår og regler for fellestur   

  Påmelding (Ledige plasser)
  Din påmelding er ikke bindende, men brukes kun for planlegging. Det er viktig for oss å kunne planlegge med antall turledere for å gi deg som deltaker en best mulig opplevelse av fellesturen. Din påmelding går til manuell kontroll. Det kan ta opp til 24-timer før ditt fornavn vises på artikkelen etter påmelding.

  Avmelding
  Dersom du allikevel ikke kan delta må du melde deg av turen. Bruk vårt avmeldingsskjema. Det gir plass til andre som kanskje står på venteliste.

  Venteliste
  Dersom en fellestur blir fulltegnet setter vi opp ventelister.

  Publisert
  Fellesturen er publisert 14. august 2021.

   

   

  Deltakerliste (sist oppdatert 16.10.2021)

  Antall påmeldte: 21 stk (Maks 25 stk)

  • Kjell Arild
  • Marit
  • Anne-Lise
  • Eva Merete
  • Gunn
  • Per Øyvind
  • Solveig
  • Nurhan
  • Kjersti
  • Svein Audun
  • Terje

  • Heidi
  • Bjørn Arne
  • Per Gunnar
  • Olav
  • Møyfrid
  • Ståle
  • Inger
  • Astrid Randine
  • Maritha
  • Anne

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *