Barnas fellestur September 2019 – Kveldstur til Blåfjellet (Gjennomført)

Barnas fellestur September 2019 - Kveldstur til Blåfjellet (Gjennomført)

I september ønsker vi å ta med oss barna på topptur. Vi pakker kveldsmaten i sekken, og går til Blåfjellet i Time Kommune. Vi koser oss med kveldsmaten sammen mens vi nyter den fine havutsikten fra toppen. Kom og bli med! Turen er en av «Ti turer i Time». Klikk deg inn på artikkelen for mer info.

 

 

Rogaland
time
2 t
rundtur
3,3 km
rundtur
272 moh
Blåfjellet
223 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Møtested og tid

Turstart kl. 17.00 – 20.09.2019. Vi møtes på parkeringsplassen i Sælandskogen. Husk og møt i god tid slik at alle er klare til turstart.

 

 

Hvem passer turen for?

Vårt kveldstur passer for barn som er litt turvant. Vi skal gå i ca. 2 timer totalt, og på vei til toppen er det en del stigning. Alle kjenner sine barn best selv, men turen vil nok passe best fra 5 år og oppover. Vi skal spise kveldsmaten på toppen, så husk å ha med litt ekstra varme klær i sekken. Vanntette og gode sko er også nødvendig, og på hjemturen kan vi få bruk for hodelykt.

 

 

Oppmøte og parkering

Barnas fellestur September 2019 - Kveldstur til Blåfjellet (Gjennomført)

Stor og romslig parkeringsplass i Sælandskogen, Time kommune.

Kjørebeskrivelse fra Nærbø. Følg Gudmestadvegen 181 mot Risa og Risavegen 170, sving til høyre i krysset ved Garborg. Fortsett mot Undheimsvegen 505 til veikrysset like før Undheim. Sving av mot Ålgård til venstre og følg Sælandsvegen 205 mot Sæland. Like før sistnevnte stedsnavn er det skiltet til Sælandskogen. Parkeringsplassen er stor og romslig, det er også toalett tilgjengelig. GPS posisjon N58 42.633 E5 48.050. Gratis parkering.

Kjørebeskrivelse – Google Maps (Legg inn startsted).

 

 

En kort beskrivelse av turen

Barnas fellestur September 2019 - Kveldstur til Blåfjellet (Gjennomført)

Fra toppen Blåfjellet har du en vid utsikt utover store deler av Jæren, og nå ønsker vi å invitere barna med på topptur! Vi går det som vi uten tvil mener er den fineste veien til toppen, nettopp opp gjennom den trolske lia på umerket sti i urskogen. Mosegrodde trær, sopper og nøtter ser vi garantert mye av langs stien som tar oss til toppen. Og når bakkene er lagt bak oss kan barna kjenne på mestringsfølelsen når toppen er nådd!

Barnas fellestur September 2019 - Kveldstur til Blåfjellet (Gjennomført)

Husk barnefjellvettregel nr. 6; «Ha alltid med ekstra bensin til barna. Motorstopp kan forekomme.»

På toppen har vi en god pause der vi spiser kveldsmaten sammen. Husk sitteunderlag, og nok mat og drikke. De som er med i «Ti turer i time» kan klippe i kortet på toppen. På tilbakeveien følger vi rødmerket sti – nå kan det være lurt å ha en hodelykt på lur. Kom og bli med på topptur sammen med oss!

 

Merk!
I forbindelse med ny nettside desember 2020, la vi til bilder fra turen i denne artikkelen.

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

       

 

 

Viktig informasjon

 1. Påmelding – Obligatorisk (Oppgi fornavn på alle, også barna!)
  Det er påmelding for dette arrangementet. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere. Vær vennlig og meld deg av i god tid dersom det skulle være nødvendig – det er synd å måtte si nei til barn som ønsker å være med, så hold ikke opp unødvendig plass!
   
 2. Viktig – Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår «Ofte stilte spørsmål» artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av kanotur
  Arrangementet vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og grillmat/niste og drikke. Ta i tillegg med ekstra skifteklær.
   
 6. Pris & medlemskap
  Alle fellesturer i regi av Fjell-Vandring.net er gratis å delta på. Fjell-Vandring AS stiller med kanoer og trøbåter med nødvendig utstyr, samt varme grillet. En trenger ikke å være medlem for å delta, men husk at for denne turen er det påmelding!
   
 7. Kano & trøbåter
  Bruk av kano / trøbåter skjer på eget ansvar og alltid i følge med voksen. Nødvendig utstyr som åre og redningsvest er tilgjengelig – ta gjerne med egne vester om dere har.
   
 8. Bildebruk
  Under arrangementet vil det bli tatt noen bilder av turledere i Fjell-Vandring.net. Disse bildene vil bli publisert på Facebook-siden «Fjell-Vandring.net» samt på Tursiden fjell-vandring.net. Bildene benyttes for oppsummering og vil bli gjennomgått før publisering.
   
 9. Deltakelse på eget ansvar
  Fjell-Vandring AS og turledere knyttet til arrangementet kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle skader og ulykker. Du samtykker automatisk i overstående tekst ved påmelding til fellestur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *