Barnas fellestur Oktober 2019 – Tur og bålkos (Gjennomført)

Barnas fellestur Oktober 2019 - Tur og bålkos (Gjennomført)

I oktober koser vi oss med fottur og bålkos! Vi møter i Åsen (Time), og går derifra opp til Ulvatjørna på skogsvei og sti. Pakk med kveldsmaten som egner seg på bålet dersom du ønsker, og bli med oss på en kjekk kveldstur. Vi slår «leir» for kvelden og koser oss med kveldsmaten – etterfulgt av lek og spikking. Turen er en av «Ti turer i Time».

 

 

Rogaland
time
2-3 t
tur/retur
1,1 km
en vei
230 moh
ulvatjørna
53 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

Viktig!
Husk hodelykt og eksta batteri til hele familien. Det kan også være lurt å ta med en spikkeniv. Glem for all del ikke varme klær + ekstra skift – og enda mer varme klær! Nevnte vi sitte eller liggeunderlag!?

 

 

Møtested og tid

Turstart kl. 17.00 – fredag 25.10.2019. Vi møtes på parkeringsplassen i Åsen (Time kommune). Husk og møt i god tid slik at alle er klare til turstart.

 

 

Hvem passer turen for?

Vår kveldstur passer for barn som er litt turvant, vi skal gå litt, men ikke mye denne gangen. Fokuset er lek og bålkos! Fotturen er beregnet til å ta knappe 30 minutter – hver vei. Alle kjenner sine barn best selv, men turen vil nok passe best fra 4-5 år og oppover. Vi spiser kveldsmaten ved Ulvatjørna – og du står fritt frem til å varme noe godt på bålet! Husk å ha med litt ekstra varme klær i sekken. Vanntette og gode sko er også nødvendig, og på hjemturen kan vi få bruk for hodelykt.

 

 

Oppmøte og parkering

Barnas fellestur Oktober 2019 - Tur og bålkos (Gjennomført)

Gratis parkering i Åsen, Time kommune.

Fra Bryne, følg Arne Garborgs veg mot Kvernelandsvegen 506 og den berømte «1900 svingen». Følg skilting mot Lye og Ålgård, følg Ålgårdsvegen 506 forbi innkjørsel til Lyefjellet. Videre forbi Larheia og skilt til Undheim, det er merket med et lite skilt opp mot Åsen. Avkjørselen går bratt opp i stigende terreng like rundt en sving. Fortsett opp og igjennom gårdstunet, stor opparbeidet parkeringsplass helt innerst. GPS posisjon N58 44.622 E5 45.539.

Kjørebeskrivelse – Google Maps (Legg inn startsted).

 

 

En kort beskrivelse av turen

Barnas fellestur Oktober 2019 - Tur og bålkos (Gjennomført)

I oktober blir det tur med bålkos. Fotturen passer for de aller fleste – og vi legger inn en lang pause v/ Ulvatjørna. Ta med spikkekniv, sitte- eller liggeunderlag, noe varmt på termosen og mat til å ha på bålet (dersom en ønsker). Mye spennende å se på turen, i tillegg til gode leke- og utforskningsområder ved tjernet – skogen og har mye å by på!

Barnas fellestur Oktober 2019 - Tur og bålkos (Gjennomført)

Husk barnefjellvettregel nr. 6; «Ha alltid med ekstra bensin til barna. Motorstopp kan forekomme.»

Ved Ulvatjørna spiser vi kveldsmaten.

De som er med i «Ti turer i time» kan klippe i kortet på veien opp til Ulvatjørna. Husk hodelykt på veien tilbake – det MÅ alle ha med! 

Kom og bli med på bålkos-tur sammen med oss!

 

Merk!
I forbindelse med ny nettside desember 2020, la vi til bilder fra turen i denne artikkelen.

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

       

 

 

Viktig informasjon

 1. Påmelding – Obligatorisk (Oppgi fornavn på alle, også barna!)
  Det er påmelding for dette arrangementet. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere. Vær vennlig og meld deg av i god tid dersom det skulle være nødvendig – det er synd å måtte si nei til barn som ønsker å være med, så hold ikke opp unødvendig plass!
   
 2. Viktig – Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår «Ofte stilte spørsmål» artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av kanotur
  Arrangementet vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og grillmat/niste og drikke. Ta i tillegg med ekstra skifteklær.
   
 6. Pris & medlemskap
  Alle fellesturer i regi av Fjell-Vandring.net er gratis å delta på. Fjell-Vandring AS stiller med kanoer og trøbåter med nødvendig utstyr, samt varme grillet. En trenger ikke å være medlem for å delta, men husk at for denne turen er det påmelding!
   
 7. Kano & trøbåter
  Bruk av kano / trøbåter skjer på eget ansvar og alltid i følge med voksen. Nødvendig utstyr som åre og redningsvest er tilgjengelig – ta gjerne med egne vester om dere har.
   
 8. Bildebruk
  Under arrangementet vil det bli tatt noen bilder av turledere i Fjell-Vandring.net. Disse bildene vil bli publisert på Facebook-siden «Fjell-Vandring.net» samt på Tursiden fjell-vandring.net. Bildene benyttes for oppsummering og vil bli gjennomgått før publisering.
   
 9. Deltakelse på eget ansvar
  Fjell-Vandring AS og turledere knyttet til arrangementet kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle skader og ulykker. Du samtykker automatisk i overstående tekst ved påmelding til fellestur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *