Barnas fellestur Januar 2020 – Topptur til Skårlandskula (Gjennomført)

Barnas fellestur Januar 2020 - Topptur til Skårlandskula (Gjennomført)

Vi starter fellesturåret 2020 for barn, med en utsiktsrik topptur til Skårlandskula. Toppen ligger i Time kommune, og gir på klarværsdager en spektakulær utsikt utover store deler av Jæren. Dette er en tur for de litt eldre turvante barna. Pakk nista i sekken og bli med oss på tur!

 

 

Rogaland
time
3 t
tur/retur
6 km
tur/retur
401 moh
skårlad-
skulå
284 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Møtested og tid

Vi møtes kl. 10.50 den 25.01.2020 ved parkingsplassen på Snorestad i Time kommune. Det er litt begrensede parkeringsplasser, men vi har snakket med bonden slik at vi får parkere litt utenfor tilrettelagt parkering. Vi kommer til å dirigere «trafikken» slik at vi får plass til alle bilene. Turstart kl. 11.00.

 

 

Hvem passer turen for?

Vi tenker at dette er en tur som passer for barn i skolealder som er vant med å gå på tur. Turen er for voksne er beregnet til å ta 2 timer, og for de litt eldre barna regner vi ca. 3 timer i ren gangtid. Det er en del stigning (284 m) på turen, og for at dette skal bli en tur som er til glede for alle, så bør en være trygge på at barna er turvant nok til å gå i tre timer i kupert terreng.

 

 

Oppmøte og parkering

Barnas fellestur Januar 2020 - Topptur til Skårlandskula (Gjennomført)

Parkering på opparbeidet grusplass på Snorestad.

Fra Bryne, følg vei 505 Garborgsveg mot Løge, Oma og videre opp til Undheim. Fra Undheim følg Sikvalandsvegen 201 forbi Knudaheia, totalt 3,1km. Det er skiltet opp til Skårlandskula fra Sikvalandsvegen. Følg veien nesten helt til endes, og parkeringsplassen kommer til syne på høyre side. GPS posisjon N58 41.374 E5 49.761. Gratis parkering.

Kjørebeskrivelse – Google Maps (Legg inn startsted).

 

 

En kort beskrivelse av turen

I 2020 satser vi enda mer på turer for barn, og vi kickstarter året med en skikkelig topptur! Turen starter på sti og traktorvei langs Snorestadtjørnane, og allerede på starten av turen kan vi i det fjerne skimte toppen vi skal nå. Vi kommer til en grind hvor flere gjerne har følgt veien videre til Lauvlia. Her går vi bort fra traktorveien og ut i terrenget, og følger skilting mot Skårlandskula. Vi går over en bakketopp før vi kommer ned til et myrete parti.

Barnas fellestur Januar 2020 - Topptur til Skårlandskula (Gjennomført)

Det er en liten bro over bekken, og kloppinger vi kan balansere på over det verste partiet. Men, husk gode vanntette sko/støvler! Når det mest myrete partiet er forsert, begynner stigningene mot toppen. Erfaringsmessig blir disse stigningene mye lettere når vi er så mange som gjør det sammen. Vi oppfordrer alle til å snakke med barna om at vi skal gå sammen opp, så ikke noen havner bakpå og mister all motivasjon.

Barnas fellestur Januar 2020 - Topptur til Skårlandskula (Gjennomført)

Utsikten blir bedre og bedre, mens vi gradvis beveger oss oppover i terrenget.  Det er fjelltopper og fiskevann å se i alle retninger, og en kan se flere kjente turmål fra toppen. Kanskje kan barna se flere steder de har vært før? Vi håper at været er godt slik at vi kan nyte en litt god matpause sammen på toppen, men det kan også være lurt å ha med litt bensin og ekstra påfyll i sekken til turen opp og ned. Husk nok drikke, og ekstra varme klær til matpausen.

Returen går samme vei, og her kan det være fristende for de små å løpe ned igjen. Husk at også tilbaketuren er en del av fellesturen 🙂 Vi gleder oss til årets første tur sammen, kom og bli med!

 

Merk!
I forbindelse med ny nettside desember 2020, la vi til bilder fra turen i denne artikkelen.

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

       

 

 

Viktig informasjon

 1. Påmelding – Obligatorisk (Oppgi fornavn på alle, også barna!)
  Det er påmelding for dette arrangementet. Påmelding er ikke bindende, men husk at å utføre avmelding er like viktig som påmelding, det gir plass til andre turdeltakere. Vær vennlig og meld deg av i god tid dersom det skulle være nødvendig – det er synd å måtte si nei til barn som ønsker å være med, så hold ikke opp unødvendig plass!
   
 2. Viktig – Vilkår og regler for tur / arrangement
  Ved å sende din påmelding bekrefter du å ha lest våre; Vilkår og regler.
   
 3. Spørsmål?
  Les vår «Ofte stilte spørsmål» artikkel.
  Skulle du allikevel lure på noe, ikke nøl med å ta kontakt.
   
 4. Kansellering av kanotur
  Arrangementet vil utgå ved kraftig regn, lyn/torden og eller skodde. Ved slike tilfeller vil det bli sendt ut epost til alle de påmeldte, og informert på Facebooksiden samt skrevet på tursiden under aktuell tur.
   
 5. Utstyr & bekledning
  Husk å ta med gode klær etter forholdene, samt vanntett fottøy og grillmat/niste og drikke. Ta i tillegg med ekstra skifteklær.
   
 6. Pris & medlemskap
  Alle fellesturer i regi av Fjell-Vandring.net er gratis å delta på. Fjell-Vandring AS stiller med kanoer og trøbåter med nødvendig utstyr, samt varme grillet. En trenger ikke å være medlem for å delta, men husk at for denne turen er det påmelding!
   
 7. Kano & trøbåter
  Bruk av kano / trøbåter skjer på eget ansvar og alltid i følge med voksen. Nødvendig utstyr som åre og redningsvest er tilgjengelig – ta gjerne med egne vester om dere har.
   
 8. Bildebruk
  Under arrangementet vil det bli tatt noen bilder av turledere i Fjell-Vandring.net. Disse bildene vil bli publisert på Facebook-siden «Fjell-Vandring.net» samt på Tursiden fjell-vandring.net. Bildene benyttes for oppsummering og vil bli gjennomgått før publisering.
   
 9. Deltakelse på eget ansvar
  Fjell-Vandring AS og turledere knyttet til arrangementet kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle skader og ulykker. Du samtykker automatisk i overstående tekst ved påmelding til fellestur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *