Barnas fellestur februar 2017 – Tur til Uburhedlaren (Gjennomført)

Barnas fellestur februar 2017 - Tur til Uburhedlaren

I februar 2017 arrangerte vi for første gang «Barnas fellestur». Hele 48 par føtter var klar for tur denne søndagen. Turen gikk til Uburhedlaren i Oltedal, et spennende turmål for både store og små. Turen veksler mellom grusvei, sti og ur. Stemningen er på topp, og det er gøy å se turgleden blant folket. Vi avsluttet turen med bål og grilling i gapahuken ved Storamyr.

 

 

Rogaland
gjesdal
2 t
tur/retur
3,2 km
tur/retur
94 moh
Ubur-
hedlaren
76 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

En kort oppsummering etter tur

Endelig var det barnas tur til å dra på fellestur. Vi har tidligere hatt to store familiearrangement som passet for alle, men nå ville vi prøve oss på noe nytt. Turen til Uburhedlaren er nemlig ikke for hvem som helst, her må barna ha litt turerfaring, og må klare å gå et stykke på egne ben.

Barnas fellestur februar 2017 - Tur til Uburhedlaren

Astrid, Kjell Arild og jeg møtte sammen med våre barn, i god tid før turen. Vi ryddet rundt gapahuken ved Storamyr, laget klar til bål, og hang opp disse i det ene treet. Kl 11.00 var vi totalt 48 stk på parkeringsplassen som var klar for tur.

Barnas fellestur februar 2017 - Tur til Uburhedlaren

Kjell Arild tok seg av registreringen, og ga litt generell info før turen tok til. De meste ivrige tok av gårde i full fart, og jeg så ikke snurten til de før vi igjen møttes på «toppen». Her går vi tur på barns premisser. Noen har nesten «første mann» langs grusen, mens andre går alle steder unntatt på grusen. Skogen er populær, og flere av barna velger å utfordre seg selv ved å gå gjennom den, så langt det lar seg gjøre. Isen i grøfta blir også brukt som en alternativ vei for mange.

Barnas fellestur februar 2017 - Tur til Uburhedlaren

Vi passerer Trongasteinen. De færreste får med seg at det henger et klatretau her, og går dermed rett forbi denne digre steinen. Videre går veien over gjerdeklyveren, før de fleste leker seg på et større område med is som ligger midt på stien. Det er ingen tvil om at vi befinner oss i naturens eget lekeland!

Barnas fellestur februar 2017 - Tur til Uburhedlaren

Så er vi  endelig fremme ved ura, og for mange er det nå moroa begynner. Her får de virkelig utfordret motorikken og kjent på mestringsfølelsen. Før vi vet ordet av det er turmålet nådd, og Uburhedlaren er et faktum. Selv om vi tar en liten pause i hedlaren, er det få unger som sitter i ro. Her utforskes alle kriker og kroker, både på innsiden og utsiden av hedlaren.

Speiderene har for en del år siden oppdaget en grotte under ved siden av Uburhedlaren. Bjørn-Tore viser inngangen til grotten for de som er interesserte i å komme tilbake en annen gang. Her er det en fordel at det er tørt, og det må også medbringes tau og hodelykt.

Barnas fellestur februar 2017 - Tur til Uburhedlaren

Nå er det duket for returen, som følger samme rute tilbake. Nok en gang med ivrige barn som nærmest løper tilbake, og de mer nysgjerrige som ikke har det travelt med å nå noe som helst.

Vi avslutter en kjekk fellestur ved Storamyr, og her blir folk så lenge de ønsker. Vi koser oss med god mat, hygge rundt bålet, og lek rundt gapahuken og i skogen.

Tusen takk for en kjekk og vellykket fellestur, håper vi ses igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *