Urdalsnipa – Populært turmål hele året

Urdalsnipa - Populært turmål hele året

Urdalsnipa eller ofte kalt Bjerkreimsenderen og Moisenderen er et fint turmål med mye utsikt. Turen starter 227 moh og det stiger jevnt mot toppen stort sett hele turen opp til toppen hvor senderen står på 561 moh. Fra toppen har du flott panorama utsikt i alle retninger, og mange turmål som Karten, Brusaknuden og Ulvarudlå kommer til syne. Hele turen går på grusveg, du bør beregne ca 2 t tur / retur. Den totale lengden er på turen 8 km.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
Bjerkreim
2 t
tur/retur
8 km
Tur/retur
561 moh
Urdalsnipa
395 m
stigning
Joggesko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Til Urdalsnipa går både mosjonisten og turgåeren. Fotturen til toppen byr på en del stigning over tid. Hvilken vanskelighetsgrad du vil fotturen skal ha, avhenger av deg og ditt tempo opp til toppen. Det er grusvei helt til toppen.

 

 

Turstart & parkering

Urdalsnipa - Parkering på Moi i Bjerkreim

Parkering før gårdstunet på Moi i Bjerkreim kommune.

Det er skiltet og opparbeidet en parkeringsplass før gårdstunet på Moi. Parker uforstyrret og vis hensyn til grunneier. Gratis parkering (år 2020).

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplass og opp til toppen er det god grusvei.
Gå uforstyrret igjennom gårdstunet på Moi og ned mot Røyslandsvatnet.

Nede ved vannet er det ei låst grind. Bruk gjerdeklyveren. Grusveien følger så langs vannet og videre til den gjør en u-sving. Det er nå stigningen begynner. Ta turen i ditt tempo og nyt utsikten underveis i løypa – og såklart på toppen!

Urdalsnipa - Utsikt så langt øyet kan se!

Turen er gått høsten 2012, dato 18. november.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Turen starter på 227m.o.h rolig ned mot Røyslandsvatnet. Grusveien går igjennom gårdstun så hvis hensyn til grunneier. Langs vatnet i vestlig ende er det ei lita strand og området er idyllisk. Lengre opp i bakken drives det med honningproduksjon fra de mange bikubene som er utplassert. Ved vatnet er du på turens laveste punkt, herfra går det stort sett oppover avbrutt av et lite parti som går litt mindre oppover. Med andre ord, ikke gå for hardt ut i begynnelsen. Etter at første etappe er unnagjort er det mulig å skjære ut og inn på sti opp mot Trollshaugen og Joneknuten i vestlig retning, men dette vil bli en helt annen tur og et annet fottøy vil være nødvendig. Følelsen av et noe flatere terreng varer ikke lenge, vi er snart i enden ved fjelltoppen Ørnareiret, her starter nok turens hardeste etappe. Men, med en slik utsikt som bedres for hver meter blir fort stigningen omgjort til noe positivt. Tårnet på senderen viser godt igjen fra de fleste toppene på Jæren.

Urdalsnipa - Grusvei hele turen opp

Men, når endelig Ulvatjørn er et faktum på din venstre side er du like i nærheten. Nå er det kun to små etapper igjen før målet er nådd. På toppen er utsikten ubeskrivelig, her er det panorama utsikt i alle retninger. Bjerkreimsenderen sprer tv-signal til store deler av Rogaland i tillegg til å være et kommunikasjonstårn. 

Urdalsnipa - Utsikt så langt øyet kan se!

Retur går på samme grusvei tilbake til parkeringsplass. Selv om underlaget er godt og turen går på grusvei kan enkelte oppleve dette som en krevende tur. Tilpass tempoet til din fysiske begrensning så vil det være fult mulig å bestige toppen.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *