Ulvarudlå – Rundtur fra Tjåland via Aurenes

Ulvarudlå - Rundtur fra Tjåland via Aurenes

Ulvarudlå med sine 418 meter over havet er et flott turmål på Jæren. Toppen byr på fantastisk utsikt i alle retninger. Terrenget er både varierende, åpent og enkelt å ferdes i. Rundturen fra Tjåland via Aurenes passer også godt for turvante barn, men husk at det er 7,5km rundt. Fjelltoppen ligger i Time kommune. Parkering på Tjåland.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
time
2,5 t
rundtur
7,5 km
rundtur
418 moh
ulvarudlå
312 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Turen til Ulvarudlå er gradert til middels basert på lengde og høydestigning. Det er et par gode stigninger på vei til toppen som får pulsen godt opp, ellers byr ikke turen på de store utfordringene. Hele runden er rødmerket og går på tydelig sti. Vær obs på at enkelte parti kan være svært sørpete, og dermed også sleipe, etter våte perioder. Det er grinder og gjerdeklyvere på denne turen.

 

 

Turstart & parkering

Ulvarudlå - Parkering

Parkering på Tjåland i Time kommune.

Kjørebeskrivelse fra Shell Bryne langs Rv44. Følg Fv506 gjennom Bryne og forbi Esso stasjonen før du svinger av til høyre og inn på Fv505 mot Undheim. Etter ca. 5,3 km, ta til venstre og fortsett på Fv505 mot Undheim. I Undheim sentrum, sving til venstre i rundkjøringa og inn på Fv201 mot Sikvaland. Følg veien i 3 km før du følger skilting mot Tjåland til høyre. Ved første gårdstun svinger du høyre, og like etter tar du til venstre. Følg grusveien gjennom to grinder til du får en liten parkeringsplass med en turpostkasse på venstre side.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplass innerst på Tjåland starter fotturen lettgått på grusvei. Vi følger grusvei til høyre etter at bekken er krysset på «betong-bru». Grusveien slynger seg langs dyrket jorde og opp mot utmarka. Retningen er sørlig og vi fortsetter opp og over en gjerdeklyver der hvor grinda står. Ikke følg traktor/grusveien oppover mot Fiskelaustjørna og Kvernafjellet.

Fra Grinda følger vi en ny traktorvei videre oppover og rundt fjellknausene. Etter hvert ut i det nakne fjellterrenget på rødmerket sti.

Fortsett videre mot Butjørnane og oppover i terrenget mot Ulvarudlå. Det er tydelig sti og god merking opp til toppen.

Fra toppen går det rødmerket sti videre ned mot nordøstlig ende av Moltemyr og videre forbi Tjålandsfjellet (vestsiden) og ned mot Sjurstjørna.

Videre på sti og ned mot gjerdeklyver og ny traktorvei. Følg traktorvei og merking nedover mot Aurenes. Vis hensyn og gå uforstyrret igjennom gårdstunet. Husk å lukk alle grinder!

Følg stien langs Tjålandsvatnet tilbake til parkeringsplassen på Tjåland.

Husk båndtvang og vis hensyn til husdyr!

Ulvarudlå - Turbeskrivelse

Turen er gått høsten 2017, dato 06. september.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

 

 

Turreferat

Fotturen til utsiktsrike Ulvarudlå er blant favorittene på Jæren! Det varierte terreng og den enorme utsikten er uslåelig.

Ulvarudlå - En av favoritturene på Jæren!

Vi er ofte på Ulvarudlå, og denne gang fra en ukentlig fellestur med onsdagsgruppen.

Vi starter fra Tjåland i Time kommune. Herfra starter vi med å følge grusvei før fotturen går videre ut i terrenget. Flotte vann og tjern er i gangavstand fra stien. 

Ulvarudlå - Butjørnane passeres på vei mot toppen

Den lystige gjengen holder et høyt lydnivå og latteren sitter løst. Til nå har det vært relativt flatt og lettgått. Fra Butjørnane starter stigningen og merkelig nok stilner det litt av i rekken…

Siste rest av fotturen er stigende med unntak av et noe flatere parti.

Ulvarudlå - Fra toppen er utsikten enorm

Fra toppen tar vi oss en velfortjent pause. Utsikten er god og herfra ser en utover store deler av det Jærske-landskap. Jeg er ofte på toppen her, enten via fellesturer, kursing (kart & kompasskurs) eller som lufteturer for meg selv.

Ulvarudlå - Sauer beiter i det frodige landskapet

Videre fra Ulvarudlå går rødmerket sti i retning nord mot Tjålandsfjellet og ned mot Aurenes. Sauer beiter i det frodige landskapet – vi passerer uforstyrret.

Ulvarudlå - Fin sti langs Tjålandsvatnet

Fra Aurenes går vi uforstyrret igjennom gårdstunet. Grinder åpnes og lukkes etter oss. Langs Tjålandsvatnet er det god sti. Det er idyllisk å gå her langs vannkanten. Mye blåbær er det også i sesong.

God tur!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *