Tindeskarvatnet – Fottur i nydelige omgivelser

Tindeskarvatnet – Fottur i nydelige omgivelser

Tindeskarvatnet ligger på kommunegrensa mellom Stranda og Sykkylven. Turen går fra Svartevatnet og gjennom Vassdalen hvor en går forbi små vann som ligger som perler på en snor. Her går en i bjørkeskog, ur og høyfjellsterreng. Vi er ikke på topptur, men får allikevel en vid utsikt fra Vassdalen. Sett av 2,5 t tur/retur på den totalt 6,4 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

møre og
romsdal
stranda
sykkylven
2,5 t
tur/retur
6,4 km
tur/retur
990 moh
Tindeskar-
vatnet
516 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels/Krevende

Basert på turens lengde og stigning er turen til Tindeskarvatnet klassifisert Middels i vanskelighetsgrad. Men, det er mye stigning fordelt på antall kilometer, over 500 høydemeter på 3,2 kilometer, i tillegg til at en går i en del ur og steinete parti. Det er tydelig og god sti på store deler av turen, men også en del røtter og steiner som kan være glatte etter våte perioder. Har grunnet stigning og til dels krevende underlag valgt å gradere turen som Middels/Krevende.

 

 

Turstart & parkering

Dalmannshornet - Parkering på opparbeidet parkeringsplass langs Fv60 i Sykkylven kommune.

Parkering på opparbeidet parkeringsplass langs Fv60 i Sykkylven kommune.

Fra Stranda sentrum følg Fv60 i retning Stryn/Hellesylt og Ålesund. I kryss rett før Esso bensinstasjonen, sving til høyre og inn på Hevdalsvegen i retning Ålesund. Når en kommer til kommuneskiltet til Sykkylven kommune kjører en ca. 400 m og parkeringen er på venstre side.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Det er skiltet helt i starten av turen mot Tindeskarvatnet, men ikke noe skilting utover det. Rødmerking av varierende grad, samt litt nødlinger. Det er stort sett god og tydelig sti, og vi opplevde at det var lett å finne frem til Tindeskarvatnet. Turen i korte trekk:

  1. Fra parkeringsplassen går en langs autovernet ca. 350 meter i sør-østlig retning før en kommer til en liten parkeringsplass på høyre side av veien. Her står skiltet mot Tindeskarvatnet, og i denne retningen skal vi. Grusveien følges over en bro, og vi følger stien som går bratt oppover Vassdalen på venstre side av elven.
  2. Stien forsvinner når vi står med ei ur rett foran oss, men om du ser godt etter så ser du at det er trappetrinn nesten gjennom hele ura. Om du er i tvil om hvor du skal her, så tenk at du skal fortsette å gå langs elva og du skal opp på høyre side av ura.
  3. Her er du igjen på tydelig sti som følges til Tindeskarvatnet.

Tindeskarvatnet - Turbeskrivelse

Turen er gått sommeren 2018, dato 20. juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

 

Viktig informasjon

Denne turen går i nedbørsfeltet til vannverket, og det står ved turstart forbuds-skilt mot bading, fisking, telting og bruk av båt. En kan selvfølgelig drive med friluftsaktiviteter som telting på høyfjellet, men da om en tar hensyn til at alle vann på denne turen er forbundet med drikkevannskilden nede i Vassdalen.

I Møre- og Romsdal og de høye fjellene endrer været og forholdene seg raskt. Vi anbefaler på denne turen å ha med GPS, og å ha med varme klær og skallbekledning selv på klarværsdager.

 

Annonse

 

 

Turreferat

Dalmannshornet - Turbeskrivelse

Vi har vært på tur til Dalmannshornet, og på veien gikk vi forbi Tindeskarvatnet. Turen opp til Tindeskarvatet alene mener vi var så bra at den fortjener en egen turbeskrivelse. Vi starer med å gå noen hundre meter langs bilveien, før vi går av veien og følger skiltet mot Tindeskarvatnet. Etter et lite stykke langs grusvei/traktorvei kommer vi inn på en sti som går bratt opp gjennom bjørkeskogen. Stien her er tydelig, men preget av jord og røtter som vil være sleipe under våte forhold. Det åpner seg opp og ei ur ligger foran oss.

Tindeskarvatnet - Vi nærmer oss

På avstand ser ura krevende ut, men når vi kommer nærmere ser vi at det går trappetrinn gjennom store deler av ura. Mot toppen av ura blir vi litt usikre på retningen, men holder høyre og finner stien når vi kommer opp. Vi har nå gjort unna de tøffeste stigningene, og herfra stiger det mer gradvis frem til Tindeskarvatnet. Videre gjennom Vassdalen er stien tydelig og lett å følge. Små vann ligger som perler på en snor, budet sammen med bekker og små fossefall.

Tindeskarvatnet - Turbok

Vannet er krystallklart, og omgivelsene speiler seg i vanna. Det er egentlig litt grått og trist vær, men omgivelsene er allikevel spektakulære. Vi kommer frem til Tindeskarvatnet og her henger tunge skyer over vannet. Synet som møter oss er helt nydelig, og det er absolutt noe eget med å gå på tur i slike forhold. Fra Tindeskarvatnet går turen vår videre til Dalmannshornet, men returen går i samme fotspor. En tur i nydelige omgivelser som anbefales!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *