Tengesdalsvatnet – Tilrettelagt lavterskel telttur

Tengesdalsvatnet er det perfekte stedet for familietelting. Her er god plass til å slå opp telt, det er gruver til bålkos og grilling, toalett og flott strandlinje hvor de små kan kose seg med mye lek og moro! Tengesdalsvatnet er også utgangspunktet for flere toppturer om en ønsker å kombinere telting og tur. Lavterskel telttur med 50 m gange fra parkering.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

rogaland
sandnes
0 t
tur/retur
0,1 km
tur/retur
166 moh
Tengesdals
-vatnet
0 m
stigning
joggesko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Ettersom dette er en tilrettelagt lavterskel telttur hvor en parkerer rett ved turmålet, er dette en tur gradert enkel. Tengesdalsvatnet er perfekt for nybegynnere, her er mange gode teltplasser, i tillegg til tilrettelagt bålplass og toalett.

 

 

Turstart & parkering

Parkering på opparbeidet p. plass i østlig ende av Tengesdalsvatnet, Sandnes kommune.

Parkering på opparbeidet p. plass i østlig ende av Tengesdalsvatnet, Sandnes kommune.

Fra E39 Ålgård, kjør mot Oltedal (avkjørsel mot Sirdal). Ta til venstre ved Gjestal Fabrikkutsalg, det er skiltet mot Lauvvik og Høle. Følg Seldalsveien 508 til veikryss ved Søredalen 508, ta til høyre i kryss og fortsett over Seldalsheia og parkeringsplass for Bynuten og Selvikstakken passeres. Ta til venstre mot Sandnes i kryss ned til Høleveien, like etter er det opparbeidet parkeringsplass på høyre side.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Det er ikke skiltet fra parkeringen til teltplassen, men dette er heller ikke nødvendig. Det er derimot skiltet og merket til flere turmål i området.

Ved Tengesdalsvatnet er det store gressflater som egner seg godt for telting, omringet av blandingskog og skogkledde fjell. Ved teltplassen er trærne i perfekt avstand til å henge opp hengekøya. I nordøstlig ende av vannet er et åpent område inni skogen som egner seg godt for telting, her er også en flott badeplass vest for teltplassen.

Anbefalt fottøy: Joggesko, men husk støvler til barna om det ikke er badetemperatur. Vanntett fottøy om det er vått i gresset.

Tengesdalsvatnet - Lavterskel telttur

Turen er gått sommeren 2018, dato 9-10. juni.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Tengesdalsvatnet - Badetemperatur i vannet

Når de små vil på telttur er vi som oftest ikke vanskelige å be, men ofte er en lavterskel telttur å foretrekke når man skal pakke og bære for flere. Denne gangen falt valget på Tengesdalsvatnet, her er godt tilrettelagt for telting, og gode forhold for bading når vi endelig hadde litt sommer! Og for ungene var bading første pri, så å sette opp teltene måtte vente til senere. Vi valgte å følge stien langs vannet gjennom skogen, og fant oss en badeplass som var litt mer skjermet for vinden. Vi badet og koste oss med å finne rumpetroll og småfisker.

Tengesdalsvatnet - Lek i vannkanten

Etter en god stund med lek og moro, gikk vi tilbake for å sette opp teltene. Det var allerede flere telt på plassen, men her var god plass til enda flere. Ettermiddagen gikk med på lek og moro både i og utenfor vannkanten. Etter kveldsmat og lørdagsgodt var det leggetid for de minste, og de voksne satt ikke oppe så mye lenger før myggen jaget oss inn i teltene. Søndags morgning ble det etter frokost litt padling, og enda litt mer lek og moro, før teltturen var over for denne gang.

Tips!

  • Det er toalett ved teltplassen, men ikke vask. Husk å ta med såpe/antibac, og gjerne litt dopapir om det skulle være tomt for dette.
  • Det er ingen muligheter for å fylle vannflaska, så husk å ta med nok vann.
Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *