Taksdalsvatnet – Padletur en fin desemberdag

Taksdalsvatnet - Padletur en fin desemberdag

Taksdalsvatnet er å finne i Time kommune, nærmere bestemt ved Sælandsskogen. Deler av vannet inngår i et større naturreservat – der både landskap og skog er innbydende til å utøve et aktivt friluftsliv i. Padleturen over Taksdalsvatnet passer godt til trening, rekreasjon, eller rett og slett bare som fremkomstmiddel for videre bålkos og fotturer. Sett av 30 min en vei på den den totalt 1 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
time
30 min
en vei
1 km
en vei
90 moh
taksdals-
vatnet
0 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Å padle på Taksdalsvatnet byr ikke på store utfordringer, eller de verste og høyeste bølgene – men, en må være klar over at stryket ned mot der hvor en starter og avslutter padleturen, altså utløpet av vannet kan være krevende. En kan enkelt unngå dette ved å bære kanoen noen titalls meter lenger opp, eller bort fra det verste stryket.

 

 

Turstart

Taksdalsvatnet - Padletur

Parkering langs Sælandsvegen 205, eller ned i lomme ut mot utmarka langs utløpet av Taksdalsvatnet (Time kommune). Husk å spørre grunneier om lov først!

Kjørebeskrivelse fra Nærbø. Følg Gudmestadvegen 181 mot Risa og Risavegen 170, sving til høyre i krysset ved Garborg. Fortsett mot Undheimsvegen 505 til veikrysset like før Undheim. Sving av mot Ålgård til venstre og følg Sælandsvegen 205 mot Sæland.

Ved bru over Håelva (utløpet av Taksdalsvatnet) kan en enten sette av kano og deretter flytte bilen til et bedre egnet sted, eller spørre grunneier om å parkere i vei-lommen ned til utløpet og videre ut mot utmarka – parker uansett uforstyrret til slik at grunneier kommer forbi med traktor.

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Hverken ved parkeringsplass eller startposisjon for padling er merket/skilting. Vis hensyn og parker uforstyrret til langs vei, eller ned ved avstikker, men da godt ut til siden og etter avtale med grunneier.

Vi vil presisere at det ikke er særlig enkelt å sette ut kano fra parkeringsplass i Sælandsskogen. Det er mye småskog, kratt og ulendt terreng mellom parkering og vann.

Taksdalsvatnet - Padletur

Turen er gått vinteren 2016, dato 4. desember.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

 

Informasjon

  • Fiske er kun tillatt i sesong mellom 15.juni – 20.september, og etter avtale med grunneier Ådne Øverland – eier av mesteparten av arealet på nordsiden av Taksdalsvatnet
  • Bålplass flere muligheter langs Taksdalsvatnet, nærmere bestemt i nordøstlig ende.
  • Toalett tilgjengelig på parkeringsplassen i Sælandsskogen.
  •  For bading, se vannkvalitet på Time kommunes sine nettsider.

 

Annonse

 

 

Turreferat

Ny måned betyr ny fellestur – denne gang skulle det bli en lettgått tur, med fokus på det sosiale som avslutning for tur-året. Heidi og jeg hadde pakket det vi trengte noen dager i forveien, og var bestemte på å padle utstyret inn til østsiden av vannet.

I utløpet av Taksdalsvatnet er det «stri straum», hvert fall helt nede mot brua. Vi anbefaler på det sterkeste å forflytte seg til fots et stykke oppover, altså bort fra brua og strømmen.

Taksdalsvatnet - Koselig padletur

Vårt padleforslag følger korteste rute over vannet fra vest til øst, men det finnes mange flere muligheter. Naturligvis kan en mye større del av vannet kan padles, enten som trening, rekreasjon eller familieidyll i naturskjønne omgivelser.

I tillegg er Sælandsskogen et populært turmål. De fleste kommer riktignok til fots fra parkeringen, men hva er vel kjekkere enn å kombinere padling med fottur? Og kanskje også et bål?

Taksdalsvatnet - Fellestur nissefest for året 2016

Det er som tidligere nevnt fellestur-dag, og det ventes over 30 stykker til tur og sosialt hygge på slutten – her er det bare å brette opp armene å sette i gang! Heldigvis hjelper Astrid oss, og sammen når vi tidsfristene. Noen bærer ved, andre koker kaffe, grøt og gløgg – i tillegg til å henge opp julepynt i trær.

Vi koser oss med grøt, saft, kaffe og gløgg – i tillegg til småkaker og annet snacks.

Taksdalsvatnet - Nydelig solnedgang

Deler av Taksdalsvatnet inngår i et større landskapsvernområde, sammen med Sælandsskogen, Urdådådalen og Bjørnalia. Landskapet er kupert og for det meste skogkledd.

I nordøstlig ende er det to-tre gode steder for en rast, i tillegg er det også bygget enkle gruver for bålfyring. Fiske er kun tillatt i sesong mellom 15.juni – 20.september, og etter avtale med grunneier Ådne Øverland som eier mesteparten av arealet på nordsiden av Taksdalsvatnet.

Taksdalsvatnet - Fantastisk himmel

En vellykket avslutning går mot slutten. Vi har pakket ferdig utstyret, lastet kanoen og er klare for å padle tilbake. Men…

Minuttene går, og vi blir vitne til en solnedgang som hverken kan beskrives eller forklares – vi blir totalt satt ut. Ingen av oss har lyst til å padle, dette må bare nytes – samtidig så er vi «presset av mørket». Omsider når vi land, og det ganske så parallelt med at sola går ned i vest.

Takk for turen!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *