Storafjellet – Topptur til gapahuken fra Vikeså

Storafjellet - Topptur til gapahuken fra Vikeså

Storafjellet er en fjelltopp de fleste har kjørt forbi og utvilsomt sett langs E39 i Bjerkreim kommune. Fra Vikeså er det rødmerket tursti opp til toppen. I år 2020 ble det også bygget en flott gapahuk på toppen av fjellet. Utrolig flott og populær topptur!

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
bjerkreim
2 t
rundtur
3,2 km
rundtur
489 moh
Stora-
fjellet
394 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Fra Hompen på Vikeså er fotturen godt merket og skiltet. Det er god sti, men stedvis bratt.

Fotturen skiller mellom «Hovedstien» og «Helgestien». Vår oppfatning er at «Helgestien» er betydelig brattere – og at de fleste som vil gå en rundtur bør gå denne opp. Vi gikk ned «Helgestien», men da var det tørt i terrenget. Uansett, ta tiden til hjelp!

Fotturen er merket Middels iht nasjonal merkestandard basert på terreng, lengde og stigning.

 

 

Turstart & parkering

Storafjellet - Parkering på Hompen

Parkering på Hompen i Bjerkreim kommune.

Vi parkerte ved lageret til Teknisk etat avdelingen til Bjerkreim kommune. Her er det for øvrig også merket «Topptur» og parkering. Følg E39 sørover mot Vikeså, i bunn av bakken svinger du inn til venstre med Circle K bensinstasjonen. Følg vei 503 opp mot Vikeså skole men, sving av til venstre like etter Storånå og før skolen. Følg vei 112 opp mot Hompen helt til lageret til Teknisk etat kommer til syne. GPS posisjon N58 38.643 E6 05.400.

 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Til toppen av Storafjellet – det finnes flere traseer opp hit, men vi har i denne artikkelen beskrevet toppturen fra Vikeså / Hompen.

Fotturen er både merket og skiltet fra Hompen. Følg skilting og merking forbi Storafjellet FUS Barnehage og videre opp i terrenget. Videre følger vi «Hovedstien» oppover i terrenget (i stikrysset her kan en velge mellom «Hovedstien» og «Helgestien». Det er godt merket og tydelig sti – vanskelig å gå feil.

Fra toppen ved Gapahuken kan en velge å gå ned igjen samme vei, eller følge «Helgestien» ned. Denne går bratt ned, og for flere vil det være bedre å gå opp «Helgestien».

Fotturen går ned og kommer inn på samme sti som vi gikk opp lenger nede. Deretter samme sti tilbake til parkeringsplassen.

Storafjellet - Utsikt fra gapahuken

Utsikt fra gapahuken som ble bygget i år 2020.

Turen er gått sommeren 2020, dato 05. mai.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Toppturen gikk denne gang til Storafjellet i Bjerkreim kommune. Toppen ruver egentlig 537 moh på sitt høyeste, men selve tur boka er plassert på 489 moh og det er her gapahuken er plassert og sti og merking stopper.

Storafjellet - Vi følger Hovedstien opp

Start ved lageret til Teknisk etat i Bjerkreim kommune (kanskje de har flere?) Vi følger merket sti opp mot barnehagen og videre østover mot det skogkledde terrenget. Merking og skilt viser godt igjen.

Etter å ha beundret naturen fra første mulige åpning i den skogkledde lia starte neste etappe.

Storafjellet - Nydelig fauna

Med stigning opp mot 400 høydemeter tar vi det med ro og nyter utsikten oppover. I retning sør dominerer Solbjørgnipa med sine 466 moh, dette er for øvrig også en veldig populær fjelltopp. 

Storafjellet - Heidi studerer utsikten

Vell ute av det skogkledde terrenget setter vi pris på et lite vindpust som drar forbi oss. Utsikten er enorm og vi blir stående målløse, bare tanken på hva som møter oss lengre oppe fyller energilagrene våre.

Det er flere steder gjort forbedringer på stien oppover. Noen steder er det kloppet og andre steder er det satt opp trapp. Et enormt flott og bra arbeid!

Storafjellet - Topptur til gapahuken fra Vikeså

Det pågikk arbeid i gapahuken da vi var oppe, og med en del vind på toppen valgte vi å ta pausen lenger ned ei lia. Men, det ble allikevel tid for en visitt og en prat med byggmester.

Storafjellet - Vi følger "Helgestien ned"

Fra toppen fortsatte vi ned «Helgestien». Kanskje den bratteste traseen? Men, allikevel fullt mulig å gå – dersom det er tørt i terrenget. 

Annonse

1 kommentar til «Storafjellet – Topptur til gapahuken fra Vikeså»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *