Stapsåsen 353 moh – Topptur fra Helleland

Stapsåsen 353 moh - Topptur fra Helleland

Stapsåsen er en familievennlig topptur som passer de aller fleste. I tillegg er toppen med i arrangementet På Topp I Dalane 2013 som arrangeres av Dalane Friluftsråd. Toppen er 353 meter over havet og gir en flott utsikt i alle retninger. Du bør sette av 1,5t tur/retur uten pauser på de snaue 4,7km denne turen er på. Men, det stiger jevnt fra 100 moh til toppen uten at det flater noe ut.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
Eigersund
1,5 t
tur/retur
4,7 km
tur/retur
353 moh
stapsåsen
260 m
stigning
Fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Fotturen til Stapsåsen er gradert enkel i vanskelighetsgrad. Det er en del asfalt og grus på veien opp mot gårdene. Deretter sti på siste rest opp til selve Stapsåsen.

Liker du utsikt, men at du må slite litt for den – uten de tøffeste stigningene er dette turen for deg.

 

 

 

Turstart & parkering

Stapsåsen - Parkering på Helleland

Parkering ved Grendahuset på Helleland i Eigersund kommune.

Følg E39 mot Helleland og ta inn til Strømstad, følg skilting til grendahuset som ligger like i nærheten av skolen og fotballbanen. GPS posisjon N58 31.970 E6 07.937

 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Fotturen starter fra Grendahuset og skolebygningene på Helleland i Eigersund kommune. Her er det både merket og skiltet til Stapsåsen.

Første del av fotturen går på asfaltvei oppover igjennom byggefelt og gårder. Videre ut på grusvei nordøst for Stapsåsen. Det er kun siste rest av fotturen som går på sti. Fin utsikt på toppen!

Turen er gått våren 2013, dato 25. mai.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Turen startet nede ved grendahuset på Helleland i Eigersund kommune. Turen starter på sykkelsti opp på veien som fører til Epteland. Første etappe av turen går på asfalt gjennom byggefelt til vi er oppe ved Myssingen. Det stiger jevnt oppover fra 100 til 353m.o.h uten at det flater noe nevneverdig ut. Vi passerer garden ved Myssingen og fortsetter på grusveg ca 300m før merking viser veg inn til venstre (vestover).

Stapsåsen - Fottur med utsikt

Vi er nå ferdig med asfalt og grusveg og går inn på traktor veg, naturen rundt oss er grønn og frodig med sauer som beiter rundt oss.

Stapsåsen - Godt skiltet og merket

Vi følger traktorvegen i knappe 500 m og passerer to gjerdeklyvere før vi tar inn til venstre og følger ryggen av Stapsåsen. Siste etappe går på godt merket sti. Utsikten begynner å ta form for hver meter vi stiger oppover. Heldigvis bedret været seg og vi fikk god sikt denne gangen, jeg har nemlig vært her før og da hadde jeg knappe 10 m sikt.

Stapsåsen - Fottur med utsikt

Vi signerer oss inn i gjesteboken. Bukkatjørni vest fra toppen er et flott fiskevann for ørret. Far bor i Åsen nord-vest for fjelltoppen ca 2,5km i luftlinje og er en ivrig fisker i dette vannet. Jeg er godt kjent i dette området og går ofte toppturer til Ramnafjellet som ligger nord for Stapsåsen like i nærheten av Eptelandsvatnet 234 moh.
Etter en kort visitt på toppen følger vi samme rute tilbake. Nede ved sykkelstien, og like før grendahuset går jeg med et par meters forsprang fra Hilde, plutselig hører jeg «pass deg». Da jeg snur meg kryper en huggorm ut rett bak beina på meg, knappe 30cm bak vil jeg tippe. Heldigvis ble jeg ikke bitt 🙂

Flott familietur med blandet terreng og jevn stigning, så selv om turen er på 4,7km tur/retur vil de fleste kjenne litt på stigningen oppover. God tur!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *