Skårlandskula – Utsiktsrik topptur fra Snorestad

Skårlandskula - Utsiktsrik topptur fra Snorestad

Skårlandskula ligger idyllisk til med utsikt over store deler av Jæren. På toppen kan du se fiskevannene ligge som perler på en snor. Sikvalandkula, Lauvlia og Edlandsfjellet er noen av turmålene som omgir en. Vi er med andre ord midt i «smørøyet». En fin tur som ikke byr på de store utfordringene, men noen høydemeter er det på denne turen. Sett av 2 t tur/retur på den totalt 6 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
time
2 t
tur/retur
6 km
tur/retur
401 moh
skårlands-
kula
284 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Turen fra Snorestad til Skårlandskula går i åpent og oversiktlig terreng. Første del av turen går på traktorvei, og videre på tydelig og godt synlig sti. Stien veksler mellom å gå i utmark, på fjellknauser og i myrdrag. Det er tilrettelagt med bro og klopping, i tillegg til at det er gravd grøfter på de mest utsatte myrpartiene. De myrete partiene gjør at det tidvis er noe tungt terreng, men ellers er terrenget lettgått. Man må også belage seg på litt motbakke for å komme til topps, men om en tar tiden til hjelp bør det være overkommelig for de fleste. Det er grinder og gjerdeklyver på turen.

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Snorestad til Skårlandskula klassifisert som Middels i vanskelighetsgrad. Dette er en grei tur som ikke byr på de store utfordringene, en passende familietur om barna har litt turerfaring

 

 

Turstart & parkering

Skårlandskulå - Fottur fra Snorestad i Time kommune

Parkering på opparbeidet grusplass på Snorestad

Fra Bryne, følg vei 505 Garborgsveg mot Løge, Oma og videre opp til Undheim. Fra Undheim følg Sikvalandsvegen 201 forbi Knudaheia, totalt 3,1km. Det er skiltet opp til Skårlandskula fra Sikvalandsvegen. Følg veien nesten helt til endes, og parkeringsplassen kommer til syne på høyre side. GPS posisjon N58 41.374 E5 49.761.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplassen er det tydelig skiltet mot Skårlandskula, og alle stiskiller er merket med skilt. De røde merkene står tett på hele traséen, og det er nærmest umulig å gå feil. Det er oversiktlig og enkelt å finne frem i dette turområdet.

Merk!
Det er husdyr på beite i sesong. Husk båndtvangsbestemmelser i tillegg til å lukking av alle grinder etter deg.

Skårlandskulå - De våteste partiene er kloppet

Turen er gått våren 2017, dato 16. april.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Vi har noen timer til rådighet på en søndagsformiddag, og hva passer vel bedre da en å samle en ny tur? I følge værmeldinga skal det være ganske greit tur-vær, men når vi parkerer begynner snøen å lave ned. Heldigvis finnes ikke dårlig vær, og vi har gode klær. Marikken blir kledd godt, og sitter godt beskyttet bak regntrekket i bæremeisen.

Skårlandskulå - Kjekk fottur med god utsikt

Fra parkeringsplassen følger vi grusen ned mot vannet, et nytt og fint skilt viser oss vei mot Skårlandskula. Vi går gjennom grinda og følger de rødmerkede pålene langs Snorestadtjørnene.

Videre kommer vi inn på en traktorvei som vi følger til en grind der det er tydelig skiltet mot Skårlandskula til høyre. Her går vi av traktorveien og går inn i åpent terreng. Vi går over en bakketopp, og får Kalvafjellet og Fiskelausvatnet i nordlig retning av stien. En fin bro tar oss over en liten bekk, før vi kommer inn på et parti som er myrete og noe tungt å gå i. Så kommer vi til turens bratteste parti, som heldigvis ikke er så langt. Med et par pust i bakken kommer vi oss opp uten problem.

Skårlandskulå - Flott utsikt mot toppen

Etter å ha besteget noen høydemeter begynner utsikten naturligvis å ta seg opp. Mot toppen blir utsikten bedre og bedre, mens vi gradvis beveger oss oppover i terrenget. Vi kommer til topps, og her har vi utsikt over store deler av Jæren. Det er fjelltopper og fiskevann å se i alle retninger, virkelig et skue for øye. I dag er det vindfullt og kaldt på toppen. Vi knipser de obligatoriske bildene på toppen, før vi følger samme rute tilbake. Skårlandskula leverte, og skal helt klart bestiges igjen på en solskinnsdag.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *