Skadbergvågen – Padletur fra Eidebukta

Skadbergvågen ligger i Nordra Sundet friluftsområde i Eigersund kommune. Vi har tatt sjøveien til Skadbergvågen ved å padle fra Eidebukta. Det var et yrende liv og topp stemning på sjøen denne nydelige sommerdagen. I disse vakre omgivelsene anbefaler vi å sette av litt ekstra god tid, her er det ingenting å skynde seg hjem etter! Sett av 3,5 t tur/retur på den totalt 12,8 km lange turen.

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
Eigersund
3,5 t
tur/retur
12,8 km
tur/retur
2 moh
skadberg-
vågen
0 m
stigning
våtsko
Fottøy

 

 

Turen til Skadbergvågen går i nydelig og frodig kystnatur . Vi padler forbi flere viker og skogkledde holmer. Hytteparadisene beundres fra kajakkene, noen ser vi langt i fra, mens andre padler vi tett oppi. Skadbergvågen er omringet av skogsterreng, svaberg og flere bryggeanlegg.

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Det er vanskelig å velge kategori for vanskelighetsgrad på turen til Skadbergvågen, da det som vi kjenner til ikke finnes en nasjonal standard for gradering av padleturer. Vi velger å gradere turen som Middels, men vær obs på at havpadling kan være svært krevende om ikke forholdene ligger til rette. Planlegg alltid padleturer etter egne evner, og husk at en alltid skal padle nær land så lenge dette lar seg gjøre, så sant det ikke er fare for steinsprang.

Vær oppmerksom på egne ferdigheter i kajakk på sjø. Samtidig må en være forsiktig med vær- og vindforhold. En må kjenne til sine egne begrensninger.

 

 

Turstart & parkering

Skadbergvågen - Parkering på offentlig parkeringsplass ved Tengsvågen i Eigersund.

Parkering på offentlig parkeringsplass ved Tengsvågen i Eigersund.

Fra rundkjøring med Shell stasjon på Bryne, følg Jærveien/Fv44 mot Egersund. Ved Tengs krysser en over elva på bro, og kjører forbi flere bryggeanlegg langs Tengsvågen. Rett etter at farten reduseres til 40 km/t ligger det en synlig parkeringsplass på høyre side av veien. Innkjørselen er like før fartshumpen, på motsatt side av treningssenteret.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Naturligvis ingen merking og skilting på havet, og her anbefales det å bruke GPS for å ha kontroll på hvor en er til en hver tid. Lager en kortfattet beskrivelse av ruten vi padlet.

Turen startet fra Eiebukta ved Egersund padleklubb, hvor vi satte ut kajakkene fra bryggeanlegget. Vi padlet på sørsiden av Kjeøya og videre under broa til Launes-sundet. Vi holdt til høyre så godt vi kunne, forbi Kjønndalsvika og Husholmen, og gjennom et smalt sund ved Håhellerholmen. Videre forbi Hetleviga før vi padlet forbi Litla Sirevåg og Myklebustvågen – en bukt som viser godt igjen og som kan være et holde punkt for hvor en er. Den neste bukta vi kommer til er nemlig Skadbergvågen – målet for dagens padletur.

Tilbakeveien følge samme vei, men vi valgte å padle på motsatt side av sundet til vi kom tilbake til broa og Tengsvågen, videre valgte vi å padle hele veien rundt Kjeøya.

Skadbergvågen - En god rast

Turen er padlet sommeren 2017, dato 01. juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

Annonse

 

 

Turreferat

Skadbergvågen - Nydelig dag på sjøen

Det er en nydelig sommerdag, og vi vil ut og nyte livet på havet. Vi kjører til Tengsvågen der vi setter ut kajakkene ved Eiebukta. Det er en deilig sommertemperatur, solen skinner, og det er nærmest blikkstille på havet. Vi padler i nord-vestlig retning, forbi Kjeøya, og under broa som tar oss over til Launes-sundet. Vi tar det hele i et behagelig tempo, på sånne dager er det viktig å ta inn og nyte de vakre omgivelsene som omgir oss. Her ligger sommerparadisene som perler på en snor.

Skadbergvågen - Bror min med barna er ute med båten

Vi padler forbi flere holmer, både store og små. Viker, bukter og sund, fra dette perspektivet er det ikke lett og vurdere hva som er hva – men vakkert er det helt sikkert! Det er et yrende liv på havet; små båter, store båter, seilbåter og kajakker. Flere hyggelige mennesker vinker til oss når de seiler forbi, livet er ganske deilig akkurat nå. Vi padler forbi Myklebustvågen og Litle Sirevåg, vi nærmer oss dagens mål. Noen padletak til, og vi er fremme ved Skadbergvågen. Vi tar oss en liten pause for å fylle på litt energi og snakke litt med kjensfolk, så er det oppi kajakkene igjen.

Skadbergvågen - Mat må vi ha

Vi padler tilbake et lite stykke, og padler inn i ei vik – her legger vi til med kajakkene, og finner oss en passende plass på svaberget. Vi gjør opp et bål for å lage dagens middag; amerikansk gryte servert i tortillalefser. Vi nyter maten og slapper av på svaberget. Vi tok ikke høyde for tidevannet når vi satt oss ned, så etter en stund er det mest fornuftig å pakke sammen om ikke alt skal bli vått. Tilbake følges samme rute, med noen små justeringer. En fantastisk dag på havet er omme, med nye minner i minneboken.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *