Skadbergvågen Øst – Fottur med lekemuligheter for de små

Turen fra Maurholen til Skadbergvågen Øst er en kjekk tur for hele familien. Turen går forbi den nedlagte stasjonen på Maurholen og videre forbi Litla Sirevåg før en kommer til Skadbergvågen. Her er det blant annet brygge, huske og et stort klatrenett som gjør turen ekstra gøy for barna! Sett av 30 min en vei på den totalt 1,1 km lange turen.

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

rogaland
eigersund
30 min
en vei
1,1 km
en vei
2 moh
skadberg-
vågen
17 m
stigning
Fjellsko
Fottøy

 

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Turen fra Maurholen til Skadbergvågen Øst er Enkel i vanskelighetsgrad. Det meste av turen går på grusvei, mens siste del av turen går på skogsti. Turen er lettgått og det er lite stigning. En familievennlig tur som er overkommelig for de fleste.

 

 

Turstart & parkering

Skadbergvågen Øst - Parkering på opparbeidet parkeringsplass på Maurholen, Hellvik.

Parkering på opparbeidet parkeringsplass på Maurholen, Hellvik.

Bra Bryne, følg Fv44 mot Egersund like til du kommer til Hellvik. Kjør forbi stasjonsveien over jernbanebroa og videre forbi Hellvigsvatnet før du kjører av Fv44 og inn på Maurholsveien. Følg Maurholsveien i 2,5 km til du kommer til en avkjørsel til venstre som er skiltet med «P – Den gamle Jærbanen».

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turen fra Maurholen til Skadbergvågen Øst er både skiltet og blåmerket. Fra parkeringsplassen følger en skilt mot Maurholen, og herfra følger en videre skilting mot Skadbergvågen Øst. Det er tydelige blåmerkede påler hele veien fra Maurholen til Skadbergvågen.

Skadbergvågen Øst - Turbeskrivelse

Turen er gått sommeren 2017, dato 18. juni.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Skadbergvågen Øst - Fotturen starter v/ Maurholen

Det er midten av juli, og typisk norsk sommer – vi er alle kledt med skallbekledning og lue/buff! I dag starter turen fra Maurholen hvor vi følger grusveien i retning Egersund – så langt skal vi derimot ikke, vi skal i første omgang kun til den nedlagte stasjonen på Maurholen. Her finner en inni skogen rester etter den gamle togstasjonen og jernbanelinja. Etter å ha utforsket området følger vi skilting og merking mot Skadbergvågen Øst. Vi følger grusstien gjennom skogen hvor det blir ivrig plukket blomster i alle farger.

Skadbergvågen Øst - Klatrenett er kjekt

Grusstien tar oss ned til Litla Sirevåg hvor ungene finner mye kjekt å leke med, mens vi voksne må til barnas store skuffelse meddele at turen må gå videre. Vi beveger oss bort fra havet igjen, og stien går nå videre inn i skogen. Før vi vet ordet av det har de siste blåmerkede pålene tatt oss hele veien til Skadbergvågen. Her er et stort klatrenett i trærne som ungene straks vil utforske! Mye av tiden går med på å leke i nettet, i tillegg til at ungene blant annet husker, fisker og tegner.

Skadbergvågen Øst - Vi koser oss ved sjøen

På fine sommerdager er det stor aktivitet i Skadbergvågen, og mange legger til med båt ved bryggene. Her er det muligheter for mange timer lek og moro, samt mye spennende å utforske i fjæra. Her er det også fint å overnatte, enten du finner en plass å slå opp teltet, eller du finner en passende plass å henge opp hengekøya.

Vi spiser litt nistemat og leker en stund, før vi vender snutene hjemover. Vi følger samme rute tilbake til bilen.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *