Salteskogen Lysløype – Familietur i Klepp kommune

Salteskogen Lysløype - Familietur i Klepp kommune

Turområdet i Salteskogen passer for hele familien. Det er lysløype for mørke kvelder. Løypa er på knappe 2 km og slynger seg som et åttetall i terrenget. Like etter inngangen har Sjøsprøyt 4H laget en flott gapahuk, den rommer plass til hele 30 stykker. Salteskogen blir benyttet av både mosjonister, turgåere og barnefamilier. Sett av 30 minutt på min rundtur som er på 2,3 km.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
Klepp
0,5 t
rundtur
2,3 km
rundtur
30 moh
salte-
skogen
50 m
stigning
joggesko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

I salteskogen er det gode grusede stier å følge. Det er for det meste flatt og lettgått. Lysløypen blir aktivt brukt på vinterstid.

 

Turstart & parkering

Salteskogen - Parkeringsbeskrivelse

Salteskogen er å finne i Klepp kommune. Ca. 1,5 km sørøst for Pollestad, Orre sentrum. Gratis parkering like utenfor.

Fra Nærbø, følg Skjerpevegen 158 ut mot Vigreskogen og Vigrekrysset. Ta til høyre i nordlig retning mot Bryne, fortsett over brua ved Njærheim. Etter Høyland skole, ta andre avkjørsel til venstre ned mot Salte. Følg Pollestadvegen 171 ned mot rundkjøring, ta andre avkjørsel og skogen har for lengst kommet til syne. Like etter Salteskogen svinger du til høyre, parkering ved veien.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

I Salteskogen er det grusede turstier og lysløype. En kan gå en rundtur og i åttetall – kun fantasien setter grenser. Det er i tillegg treningsapparater langs deler av lysløypa.

Salteskogen - Pernille prøver stolt den nye trekoppen sin

Pernille (3 år) prøver stolt sin nye turkopp!

Infotavle ved turstart. Like innenfor skogholtet er det gapahuk, huskestativ og benkbord. Fint turområde for hele familien!

Salteskogen - Kos i gapahuken

Turen er gått vinteren 2014, dato 26. januar.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Aktivitetsmuligheter & informasjon

 

Aktivitetsmuligheter

Gapahuk Lysløype Trimløype
Huskestativ Bærplukking i sesong  

 

Annonse

 

 

Turreferat

Salteskogen - Spennende "klatrestein" ved inngangen

Salteskogen er i likhet med andre nærliggende skogholt et live sted på forblåste dager. Lysløypa blir vedlikeholdt av Orre Idrettslag og strekker seg i terrenget med hele 1960 m.

Ved inngangen til skogen står en stor skogsmaskin, metervis med tømmer ligger i bunter langs veien. Det er tydelig at det i senere tid har blitt hugget en hel del skog, kanskje vinden har satt sine spor? Uansett, turen starter ved Strupesteinen.

Salteskogen - Fin gapahuk i Salteskogen

Ved start kan en velge om en vil starte med å følge østsiden eller vestsiden av lysløypa, jeg går mot gapahuken og siste rest av skogen i vestlig lende.

Jeg skal ikke gå mange meterne før jeg kommer til en koselig gapahuk. Det er Sjøsprøyt 4H som har bygget den. Gapahuken er stor og rommer plass til hele 30 stykker – i tillegg til de mange benkene og bordene som står her. Gapahuken er tilgjengelig både med barnevogn og rullestol.

Salteskogen - Flotte turstier i og utenfor skogsområdet

I skogen er stemningen idyllisk. Sola skinner og presser seg gjennom den stedvis tette skogen. Grusveiene er gode å følge, til tross for det har kommet et lite lag med nysnø i natt.

Salteskogen - Flott utsikt fra skogsområdet

Ute av skogen i vestlig side kommer jeg opp til gapahuken igjen, nå gjenstår siste rest av lysløypa som går i åpent lende. Utsikten her er det ikke noe å klage på!

Salteskogen byr på turmuligheter for hele familien. Perfekt for barnefamilier med barnevogner og for rullestolbrukere samt mosjonister. God Tur!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *