Sælandsskogen og Taksdalsvatnet – Tur for hele familien

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet - Tur for hele familien

Sælandsskogen med idylliske Taksdalsvatnet er å finne i Time kommune. Mulighetene i dette friluftsområdet er mange, i tillegg til å være både spennende og lærerikt for både store og små. Naturreservatet er også rikt på både fugle- og dyreliv. Sælandskogen er et lunt og godt alternativ på forblåste dager. Sett av 1t tur/retur på den totalt 2,2km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
time
1 t
tur/retur
2,2 km
tur/retur
90 moh
taksdals-
vatnet
12 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Tur/retur fra parkeringsplassen i Sælandsskogen til Taksdalsvatnet (utløpet av Urdåna – hvor Urdådalen begynner) er Enkel i vanskelighetsgrad. Stigningen er lav og det er tilnærmet flatt, men stien er noe småkupert og steinete langs Taksdalsvatnet. De aller minste barna vil nok trenge ei god hand og holde i på noen få lengder. Etter regnfulle dager kan det også være noe sørpete, så husk gode og vanntette sko!

 

 

Turstart & parkering

Lyngaland - Parkering i Sælandskogen

Stor og romslig parkeringsplass i Sælandskogen, Time kommune.

Kjørebeskrivelse fra Nærbø. Følg Gudmestadvegen 181 mot Risa og Risavegen 170, sving til høyre i krysset ved Garborg. Fortsett mot Undheimsvegen 505 til veikrysset like før Undheim. Sving av mot Ålgård til venstre og følg Sælandsvegen 205 mot Sæland. Like før sistnevnte stedsnavn er det skiltet til Sælandskogen. Parkeringsplassen er stor og romslig, det er også toalett tilgjengelig.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Fra parkeringsplass i Sælandskogen er det satt opp skilt til Bjødnalia. Det er ingen merkinger utenom skilting for denne turen.

En bør merke seg følgende;
Fra parkeringsplassen følger en grusstien ned og over den lille bekken på trebroa. Følg så skogstien i knappe 250 m, her deler stien/veien seg. Ta til høyre, altså ned og over bekken. Også her krysses ei trebro, denne er mye større en den første. Bekken renner ut i Taksdalsvatnet. Følg ferdselsåra videre og ta på nytt til høyre etter gjerdeklyveren. Den urete stien tar deg parallelt ut langs Taksdalsvatnet.

Det er bro og gjerdeklyver på turen. En går for det meste i et skjermet og ur-skogkledd terreng. Friluftsområdet byr på et rikt fugle- og dyreliv der deler av turen går i et naturreservat. Det er satt opp infotavler både ved start og etter siste bro inne i skogen. Turen i Sælandskogen er et lunt alternativ på forblåste dager.

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet - Vi koser oss med bål

Turen er gått høsten 2016, dato 29. oktober.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

Annonse

 

 

Turreferat

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet - Tur for hele familien

Det er høst i følge kalenderen, men vinteren må være like om hjørnet skal en følge gradestokken. Kald vind gjorde turvalget enkelt! Sælandsskogen byr på spennende og lune stier, flotte høstfargede trær og gammel urskog for å nevne noe. I tillegg er det også et rikt fugle- og dyreliv i dette naturreservatet.

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet - Spennende for små og store

Fra parkeringsplassen følger Marikken og jeg grusstien ned og over den lille bekken. Skogstien tar oss videre ca250m, her deler stien/veien seg. En kan høre bekken bruse, og det er hit vi skal, altså til høyre. Bekken krysses på bro. Dette var svært spennende, for her har Marikken lært at trollet (bukkene bruse) bor. Bekken renner forøvrig ut i Taksdalsvatnet.

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet - Langs vannet

Ferdselsåra går tydelig videre i skogen og opp til en gjerdeklyver, her skal en fortsette mot høyre. Turens andre informasjonstavle står her, legg gjerne inn et stopp her og les kjekk og nyttig informasjon om naturreservatet. Den urete stien tar oss så parallelt videre ut langs Taksdalsvatnet.

Sælandsskogen og Taksdalsvatnet - God grøt på tur

Målet for dagen og turen var hverken Blåfjellet eller Bjødnalia i dag. Nei, det var heller bare å være ute, kose oss og spise litt mat. Langs Taksdalsvatnet finnes det flere åpne sletter, eller mer skogkledde lier å finne «skjul i». Langs vannet er det flere grillgruver som vitner om at dette er en populær plass. Marikken og jeg kokte grøt. Det var stor suksess med litt «ekstra» sukker og smør på når en er ute på tur!

Tilbakeveien går i samme fotspor.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *