Sælandskogen – På hengekøyetur i spennende omgivelser

Sælandskogen - På hengekøyetur i spennende omgivelser

Om du skal på hengekøyetur er Sælandskogen å anbefale. I lia opp mot Blåfjellet kan en velge og vrake i trær som er perfekte til å henge opp køya i. Finner du de rette stedene får du også fin utsikt utover Taksdalsvatnet, og urskogen i seg selv er etter min mening helt nydelig. Er du heldig ser du kanskje både ugle og rådyr. Sett av 15 min en vei på den den totalt 0,8km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

rogaland
time
15 min
en vei
0,8 km
en vei
90 moh
taksdals-
vatnet
47 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen i Sælandskogen klassifisert som Enkel i vanskelighetsgrad. Stien er for det meste god, men enkelte steder er periodevis veldig sørpete og fuktige – dette vil selvfølgelig variere noe fra årstid til årstid. Vær obs på at det kan være steiner og røtter som er sleipe etter fuktige perioder.

 

 

Turstart & parkering

Lyngaland - Parkering i Sælandskogen

Stor og romslig parkeringsplass i Sælandsskogen, Time kommune.

Kjørebeskrivelse fra Shell Bryne langs Rv44. Følg 506 forbi Bryne Sentrum og videre mot Ålgård. I kryss mot Kverneland, kjør av fra Kvernelandsveien og inn på Ålgårdsveien. Fortsett på Rv506 ca. 8,2 km, forbi Lye og Melsvatnet til du kommer til et kryss som viser vei mot Undheim. Ta til høyre og inn på Sælandsvegen 205 som følges ca. 2,2 km. Det er fra veien skiltet til Sælandskogen som ligger på venstre side av veien. Parkeringsplassen er stor og romslig, det er også toalett tilgjengelig.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Vi velger å dele turen vi gikk i 2 etapper;

  1. Fra parkeringsplass til infotavle nedenfor Blåfjellet
    På parkeringsplassen er det skiltet mot Sælandsfjellet og Urådalen, men det er ingen videre merking. Vi følger grusveien ned til broa og går videre på bred og tydelig skogssti til vi kommer til et kryss. I krysset går vi til høyre og videre kommer vi over en bro, skogsstien følges videre til gjerdeklyveren. Etter gjerdeklyveren ser vi infotavla litt til høyre, som ligger nedenfor Blåfjellet.
  2. Fra infotavle til camp
    Litt til venstre for infotavla går det en sti opp gjennom lia langs Taksdalsvatnet. Stien er litt vanskelig å legge merke til, men når du finner den er den tydelig og god. Det går tydelige tråkk hele veien til campen. Vi følget stien i sørlig retning helt til vi kom til et punkt der stien dreide oppover i østlig retning. Her var det et flatt parti rett ved stien som passet ypperlig til en camp.


Merk
Vi opplever dessverre at Sælandsskogen er en skog med mye flått. Det kan være lurt å ta en ekstra kikk når du kommer hjem.

Sælandsskogen - Turbeskrivelse

Turen er gått sommeren/høsten 2018, dato 31. august – 1. september.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Sælandsskogen - Fotturen starter lettgått på god skogssti

Iris og Eivind fikk hengekøyer til jul, og vi har enda ikke fått prøvd de skikkelig på tur – det er det på tide å gjøre noe med! Jeg har flere ganger vært på tur i Sælandskogen og tenkt at i lia på vei opp til Blåfjellet må det være perfekt å sove i hengekøye. Dette er også en kort og lettgått tur som passer perfekt når en har med barn på tur. Vi står klare på parkeringsplassen med hver våre sekker, turen starter lett på god sti uten noe stigning. Det er god stemning, og vi gleder oss alle tre til en natt i naturen.

Sælandsskogen - Et godt sted å henge opp hengekøyen

Vi går over broa og gjerdeklyveren, så kommer vi til stiskillet hvor vi skal begynne å bevege oss oppover lia. Herfra stiger det mer eller mindre konstant opp til campen, men det stiger veldig gradvis og stien er tydelig og god. Vi går i et spennende og trolsk terreng. Eikenøttene dukker med jevne mellomrom opp på stien vi går på, trærne er krokete og mosegrodde, og soppene er å finne både på bakken og på trærne. Vi kommer frem stedet jeg har sett meg ut, og konkluderer med at det er perfekt camp.

Sælandsskogen - Her kan vi sove godt i natt

Barna setter straks i gang med å leke, det er jeg som tar meg av rigging av campen. Mens jeg rigger campen kommer Svanhild og Laila forbi, de hadde sett både rådyr og ugle! Når campen er klar og kveldsmaten er spist er det på tide med kveldsstellet. Hverken Iris eller Eivind er særlig glade i mørket, så det er lurt å falle til ro før mørket kommer. Ungene sovner fint i hver sin køye, og jeg sovner raskt i min. Midt på natta våkner både Iris og Eivind og må tisse, men selv om det er midt på mørke natta sovner de raskt igjen.

Sælandsskogen - Frokost i hengekøya

Alle sov vi videre til det va morgning, og vi våknet ikke så altfor tidlig heller, uthvilte og fornøyde alle tre! Eivind spør meg om jeg vet hva som var det aller kjekkeste? «Å sove her.» Han var stolt over å ha sovet hele natta i en mørk skog uten å være redd! Det er fantastisk å se mestringsfølelsen. Vi spiser frokost før campen rigges ned mens ungene leker og koser seg. Så får vi besøk av Kjell Arild, Marikken og Pernille. Vi går ned til vannet og leker i vannkanten før turen er over for denne gang. En vellykket tur med hengekøyene.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *