Rosshagen – Dagsturhytta i havgapet

Rosshagen - Dagsturhytta i havgapet

Rosshagen dagsturhytte ligger idyllisk plassert på et høydedrag med utsikt ut i havgapet. Vi er i flotte Eigersund kommune. Fotturen kan gås som tur/retur eller rundtur fra flere utgangspunkt, men vi valgte Rundevoll skole. Fotturen kombinerer skog- og kystterreng, i tillegg til historie fra krigens dager. Sett av ca. 1,5 time på rundturen. Totalt 3,4 kilometer.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

rogaland
Eigersund
1,5 t
rundtur
3,4 km
rundtur
100 moh
Løkkå
156 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Basert på turens lengde og stigning er rundturen til Rosshagen gradert til enkel. Men en må være klar over at det stedvis er sleipt og glatte røtter gjør litt mer utsatt for fall. Turen veksler og går stedvis i et åpent, oversiktlig og lettgått terreng, men det er også partier med idyllisk skogsterreng. Med sine 3,4 km og 156 høydemetre er dette en overkommelig tur for de aller fleste. Turen er skiltet og vi så stedvis blå merker. Det er ingen gjerdeklyvere eller grind på denne turen.

 

Turstart & parkering

Rosshagen - Parkering ved Rundevoll skole

Adresse: Rundevoll skole, Vikingveien 7, 4370 Egersund.

Følg fylkesveg 44 fra Egersund mot Sokndal. Ta av veien i Årstadalen og følg den lange bratte bakken oppover (se kartet).

Merk!
Parkering på skolen er kun tillatt etter skoletid og i helger / ferieperioder.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Rosshagen ligger idyllisk plassert på et høydedrag med vid utsikt ut i havgapet.
En kan gå til Rosshagen fra ulike startpunkt, men vi velger å beskrive turen fra Rundevoll skole som en rundtur. 

Del 1 – Fra Rundevoll skole til «Hestnes» via Løkkå
Fotturen starter fra skolen hvor en også parkerer. Like med «strømhus» / trafokiosk i enden av parkeringsplassen ser en turstart med tilhørende skilt. Vi følger skilting til venstre mot Løkkå og Hestnes.

Det er flere stier og muligheter i dette området, og vårt forslag er bare «en av mange» muligheter. Noe også de mange sti-mulighetene i terrenget viser til. Retningen er sørover og går først innom Løkkå på høydedraget av fjellet med god utsikt. Videre er det tydelig sti ned mot Hestnes. I stiskille hvor turstart fra Hestnes møter «vår sti», ta til Ryttervik og videre til Hyseberget og deretter Rosshagen. Siste etappe går i skogsterreng nær sjø.

Flere steder er det også skiltet til dagsturhytta. Vi anbefaler å gå innom restene etter krigsminnene Erna langs sjøen (vårt spor går innom kanonstillingen).

Del 2 – Fra Rosshagen dagsturhytte til Rundevoll skole
Kort, men bratt tur opp fjellsiden. Det er både sti og skilting. I tillegg er det bygget gode trapper og steder for en rast på veg opp.

Fra dagsturhytta, følg grusvei opp mot skogslinja. Her går det bratt opp til første stiskille, ta her til høyre og følg videre oppover. I neste stiskille tar du til venstre mot Rundevoll skole. Det er tydelig skiltet helt frem til skolen.

Rosshagen - Dagsturhytta i havgapet

Turen er gått vinteren 2023, dato 30. desember.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Rosshagen - Dagsturhytta i havgapet

Det er en fin vinterdag ute. Sola skinner, vinden har løyet og alt ligger til rette for en flott tur. Etter dager med julekos, god mat og litt for mye sittestilling – så skal det bli godt å strekke litt på beina å gå en fin og ny tur!

Vi har parkert med Rundevoll skole. Turområdet er helt ukjent for oss. Kombinasjonen av høydedrag med god utsikt, skogsterreng og sjø er ofte perfekt – så til denne turen gleder vi oss veldig!

 

Rosshagen - Dagsturhytta i havgapet

Vi starter med å følge skilting mot Løkkå og Hestnes. Terrenget er lettgått og følger høydedraget mot Løkkå. Her tar vi voksne oss tid til å nyte utsikten, mens barna stolt skriver navnet sitt i turboka.

 

Rosshagen - Dagsturhytta i havgapet

Ungene er med godt mot og vi må nesten springe for å holde følge. Stien går videre igjennom litt skog mot stiskille til Hestnes. Her er det veldig glatte røtter og det er fort gjort å falle, så vær forsiktig! I stiskille med Hestnes tar vi til høyre mot Ryttervik og dagsturhytta, men først en liten ekstra rundtur ut mot havgapet hvor restene etter krigens dager kommer til syne.

 

Rosshagen - Dagsturhytta i havgapet

Restene etter festningen «Erna» viser tydelig igjen i terrenget. Ungene er veldig nysgjerrig og vil aller helst inn for å ta en titt, men det får bli neste gang for vår del…

 

Rosshagen - Dagsturhytta i havgapet

Fra Erna er det en fin skogssti videre mot Rosshagen. Det er variert og spennende natur her, i tillegg til å være lunt og fint. Veldig fint terreng.

Ungene er fremme for lengst… Først kommer vi til et «bålhus» som ligger lunt til på baksiden av høydedraget ved Rosshagen dagsturhytte. Skikkelig fint for en rast!

 

Rosshagen - Dagsturhytta i havgapet

Wow – sjekk den utsikten! Her kan vi trives. Ungene koser seg å blar i bøker og leker. Vi voksne nyter øyeblikket og senker skuldrene. Bålet gjøres opp og maten settes på bålet. Nå skal vi kose oss!

 

Rosshagen - Dagsturhytta i havgapet

Med oss i sekken har vi litt restemat bestående av bagetter, tortilla-lefser og osteskiver. Alle fylt med ost, skinke, ketchup og krydder. Vi tar oss god tid for å unngå at det blir svidd, men det er lettere sakt enn gjort med sultne kropper. Kakao til dessert hører selvfølgelig med!

 

Rosshagen - Dagsturhytta i havgapet

Etter lek og moro ved Rosshagen må vi omsider videre. Bratt opp i lia går stien, og med stigning kommer utsikt. Vi tar en liten pause her før vi vender nesen mot bilen.

Veldig fin tur. Takk for laget alle sammen!

 

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *