Ravnafjellet og Årstafjellet – Fottur fra Vannbassengane i Eigersund kommune

Ravnafjellet og Årstafjellet – Fottur fra Vannbassengane i Eigersund kommune

Ravnafjellet og Årstafjellet er to små utsiktspunkter sentralt i Eigersund kommune. Dette er topper som passer de aller fleste, i tillegg er det lysløype på deler av stien. Ungene kan ta med fiskestanga og prøve lykken i Kjerketjørna eller Sandtjødna. Skulle ikke det friste kan området by på tilrettelagt badeplass istedenfor dersom været godt. Vi brukte 1,5 t tur/retur inkludert pauser på de 4,7 km turen er på totalt.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
Eigersund
1,5 t
tur/retur
4,7 km
tur/retur
138 moh
Ravna-fjellet
188 m
stigning
Fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Lavterskel topptur med start fra familievennlige Vannbassengane. For deler av fotturen er det lysløype. Det er gode merkinger og skiltinger. Fotturen varierer mellom grusvei og sti.

Kjekk familietur gradert enkel iht nasjonal merkestandard.

 

 

 

Turstart & parkering

Ravnafjellet og Årstafjellet - Parkering ved Vannbassengane

Parkering i Vannbassengane i Eigersund kommune

Stor og romslig parkeringsplass ved Vannbassengane i Eigersund kommune.

Fra Nærbø, følg Rv44 ned mot Eigersund. Fortsett inn mot sentrum og forbi brannstasjonen. Veien her heter Bøckmans gate, følg veien til neste rundkjøring og ta andre avkjørsel opp mot Sandbakkveien. Videre igjennom «byggefeltene» er det godt skiltet opp mot Vannbassengane. GPS posisjon N58 27.083 E6 01.340.

 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

I Vannbassengane er det kun fantasien som setter grenser for valg av turer. Vår tur startet fra parkeringsplassen. Vi startet med å gå mot Ravnafjellet og fulgte lysløypa i nordvestlig retning.

 Siste stigning opp til Ravnafjellet går på sti. Nede igjen kommer vi inn på lysløypa. Vi følger denne langs Nordsjøen og Kjerktjørna bort til badeplassen.

Ravnafjellet og Årstafjellet - Badeplassen i Vannbassengane

Her er det skiltet videre opp til Årstadfjellet. Fotturen går kombinert på grusvei og sti. Denne toppen anbefales og gir god utsikt!

Turen er gått sommeren 2013, dato 16. juni.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Vi skal til et meget populært turområde på dagens tur. Men, hvor mange benytter seg av toppene vi skal bestige i dag? Det tror jeg er mange.

De er ikke krevende og gir en fantastisk utsikt selv med lav høyde over havet. Fjelltoppene heter Ravnafjellet og Årstafjellet. Disse toppene er sentralt plassert i et stort friluftsområde nærmest. Her kan folk fiske, bade, se på dyrelivet eller gå en tur. Dette blir vår tur nummerr to for dagen ettersom vi først gikk til Dvergasteinen i Bjerkreim kommune.

Turen starter med klubbhus merket med Eigersund Orienteringsklubb, like ved parkeringsplassen. Her er det satt opp flere skilt og ei informasjonstavle.

Ravnafjellet og Årstadfjellet - Vi nærmer oss turens første topp

Skal du bestige toppene slik vi gjorde følger du «Opplev Dalane» løypen som er skiltet, dessverre er ingen av toppene skiltet fra startplass. Vi startet på grusvei opp mot Kjerketjørna og videre forbi denne. Etter tjernet kommer vi til et stikryss hvor vi går inn på Steineveien. Fortsett turen 1,2 km før skilt viser veg opp i terrenget hvor Ravnafjellet er og bestige.

Utsikten fra denne toppen er dessverre litt tildekket av skog men, enkelte åpninger gir god utsikt.

Ravnafjellet og Årstadfjellet - På veg ned til badeplassen

Etter en liten svipptur innom Ravnafjellet som gir oss 5poeng fortsetter vi videre til vår siste topp for i dag, nemlig Årstafjellet med sine 120m.o.h. Vi velger å følge stien videre og håper på og komme rundt på andre siden av Kjerketjørna noe som vi også gjorde. Her er det satt opp en flott gapahuk og sitteplasser. Turen fortsetter forbi Kjerketjørna hvor en flott stokkand mer eller gjerne kommer svømmende mot oss etter litt mat, dessverre hadde vi ikke med noen rester av brød i dag.

Vi er nå nede ved 1. Vannbasseng der ungene koser seg og bader, vi skal ikke bade i dag og fortsetter inn på Skogstien som er til venstre for informasjonsskiltet.

Ravnafjellet og Årstadfjefjellet - Nydelig utsikt fra Årstadfjellet

Vi følger så Slangestien opp til toppen hvor en flott varde møter oss. Utsikten fra Årstafjellet er fantastisk ut over Egersund sentrum med Varberg tårnet i vestlig retning. Husk og signer deg inn i gjesteboka også på denne toppen.

Retur går på samme veg ned til 1. Vannbasseng. Deretter fulgte vi asfaltert veg et lite stykke før en litt bratt skogssti tar oss ned til parkeringsplassen. Selvfølgelig kan du følge asfaltert veg helt ned! God tur!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *