Rampestreken – En luftig utsiktspost med vid utsikt

Rampestreken - En luftig utsiktspost med vid utsikt

Rampestreken byr på en luftig opplevelse med vid utsikt utover fjord og fjell. Rampen er 20 m lang og bryter 8m ut i løse luften, hengende flere meter over bakkenivå. I sesong går turgåere og turister i hopetall for å besøke attraksjonen, både barn som voksne. Fra utsiktsposten kan en beskue krystallklare Isfjorden, Åndalsnes og ruvende fjellformasjoner. Sett av 2 t tur/retur på den totalt 3,6 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

møre og
romsdal
rauma
2 t
tur/retur
3,6 km
tur/retur
550 moh
rampe-
streken
506 m
stigning
Fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Basert på turens stigning og underlag klassifiserer vi turen til Middels i vanskelighetsgrad. Det er ingen tvil om hvor en skal gå, fordi både sti, skilting og merkinger viser godt igjen i den skogkledde lia. Derimot er det høy stigning fordelt ut på antall kilometer, samt mye krevende fottur-partier – vått, sørpete, sleipe røtter og glatte steiner. Vi trenger ikke skrive annet enn at godt fottøy er viktig her, – velg en sko med godt grep og støtte.

Det er gangveier laget av stålkonstruksjoner i starten av turen, deretter skogsgrunn og til slutt fjellpartier og «sherpa-trapper» – en god kombinasjon!

Det er høy stigning fordelt ut på antall kilometere fra Åndalsnes til Rampestreken, husk at for mange kan være vell så hardt å gå disse høydemetrene ned igjen.

 

 

Turstart & parkering

Rampestreken - Turstart i nærheten av gamle "Esso tomt"

Oversiktskart angir flere parkeringsmuligheter (PDF-fil)

Fotturen starter fra den «gamle Esso-bensinstasjonen». Tidligere kunne en også stå parkert her, men nå har Rauma kommune laget et bykart som viser tilgjengelige parkeringsplasser – og det oppfordres til å benytte en av disse!

Last ned oversiktskart (PDF-fil). Kilde: Rauma kommune

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turen fra den nedlagte «Esso-bensinstasjonen» i Åndalsnes til Rampestreken er rødmerket og skiltet, følg skilting for «Sommerrute». Til tross for at turen går i ei skogkledd li, er det enkelt å finne frem og det viser at stien er mye brukt – kanskje litt i overkant mye noen steder?

Tips!
Husk nok vann til både turen opp og ned. Det er lite muligheter for å fylle drikkeflasken på denne turen, det til tross for at det kommer ut et rør i nærheten av Rampestreken hvor det står skilt for «Drikkevann». Vår erfaring er at det kommer lite, eller ingen vann ut av dette røret på tørre sommerdager.

Rampestreken - Følg Sommerrute

Turen er gått sommeren 2017, dato 20. juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Rampestreken - Fotturen starter lettgått

Vi står med den nedlagte Esso-stasjonen på Åndalsnes, eller «Esso-tomta» som de innfødte sier her. Det er tidlig morgning, sola skinner og det er varmt i lufta. Både turgåere og cruise-turister har inntatt sentrum, de fleste for å gå over kjente Romsdalseggen. Allikevel er Rampestreken et godt alternativ for de som ikke har mulighet, eller tid til å sette av en hel dag til den spektakulære turen over Eggen.

Fra Esso-tomta spaserer en noen få titalls meter tilbake mot rundkjøringen og tunnelen, derfra er det vei opp i den skogkledde Nebba-lia. Første del av turen går på gangveier laget av stålkonstruksjoner.

Rampestreken - Fottur og lia i stigende terreng

Men, la oss si det først som sist; Det som tilsynelatende ser ut til å være en grei «gangvei-spasertur», er ingen enkel affære. Turen opp i den skogkledde lia kan by på flere utfordringer, – om en ikke er forberedt. Det er viktig å ha gode sko, godt grep, helst vanntette og med støtte. Ekstra viktig er våre anbefalinger etter nedbørsrike dager. Husk i tillegg nok vann, både til turen opp og ned.

Rampestreken - Fottur med god utsikt

Det er rødmerket flere steder i den skogkledde lia. I tillegg er det etappevis skiltet til både Romsdalseggen og Rampestreken. En er aldri i tvil om hvor en skal gå, og det er enkelt å finne frem i dette området, – synes vi. Turgåere, cruise-skip turister og andre går i hopetall opp for å beskue utsikten fra attraksjonen, noen takler stigningene bedre enn andre. Husk at turen ned kan være «vell så hard» som turen opp, vi råder deg derfor til å spare litt på kreftene, og nyt isteden utsikten fra turens mange åpne «gløtt» fra den skogkledde lia.

Rampestreken - En luftig utsiktspost med vid utsikt

Vi kan høre jubel, latter og glede lenger oppe i lia. Utpå den 20 meter lange Rampestreken er det fylt opp med mennesker, – alle vil fotograferes mens de beskuer den enorme utsikten i et slags «kø-system»! Rampen henger høyt i fjellsidene med et utspring på hele 8m ut fra fjellveggen, og det er mange meter ned til bakkenivå.

Det er vid utsikt over Åndalsnes med den krystallklare Isfjorden og de mange fjellene rundt – en sammensetning som gjør det hele magisk!

Tilbakeveien går i samme fotspor.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *