Oslandsvatnet – Lavterskel telttur på stranda

Oslandsvatnet - Lavterskel telttur på stranda

Oslandsvatnet er å finne i Bjerkreim kommune, sammen med de mange andre flotte fiskevannene langs 504-Buevegen. Vi nytter oss av den store og langstrakte stranda ved øst-enden av vatnet. Det er kort avstand fra bil til teltplassen, og stedet er perfekt for et lavterskel-friluftsliv, eller den mest drevne telteren som kjenner et akutt behov for en telttur. Lavterskel telttur med 30 m gange fra parkering.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
bjerkreim
1 min
en vei
100 m
en vei
241 moh
Oslands-
vatnet
3 m
stigning
joggesko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Teltturen på stranda ved Oslandsvatnet kan knapt «graderes», fordi det er egentlig ingen fottur. En parkerer nesten like ved utgangspunktet, og det har sine klare for- og bakdeler. Teltturforslaget egner seg etter min mening like godt for den turvante telteren som ønsker et lettvint forslag, til nybegynneren som ønsker å prøve litt, og aller helst gjerne i nærheten av bilen?

 

 

Turstart & parkering

Oslandsvatnet - Enkel adkomst fra parkering

Parkering i østlig ende av Oslandsvatnet i Bjerkreim kommune.

Fra Nærbø, følg Opstadvegen181 forbi Åna Kretsfengsel i sørlig retning. Sving opp mot Tvihaug på Bjorheimsvegen 150, for øvrig første til venstre etter innkjørsel til fengselet. Fortsett videre opp mot vindmølleparken og til vatnet Storamoset, her tar en til høyre like ved Karlsbu. Følg Buevegen 504 forbi Kartavoll, Husavatnet og Mellomstrands-vatnet. Oslandsvatnet ligger nå på høyre side, følg bilveien langs vatnet til østlig ende hvor det er skiltet «P Fiskeplass».

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Det er ikke merket fra parkering og ned til stranda, men det trengs på ingen måte heller. Det er fiske-sti ned til stranda, og den holder i massevis.

Turen er gått våren 2017, dato 26-27. mai.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Aktivitetsmuligheter & informasjon

 

Aktivitetsmuligheter

Vann Fiske * Teltmuligheter *
Bålplass Kano/kajakk Bade
Turmuligheter *    

* Fiske: Barn fisker gratis. Voksne må løse fiskekort for 504-Fiske (Dag, Uke eller Årskort).
* Teltmuligheter: En bør benytte selvstående telt på underlag av sand. Alternativt må en ha med snø-plugger eller annet for å sette telt/bardunene ned i sanden. Vanlige teltplugger er det ikke hold i. Det kan også være lurt å ha med litt ekstra tau til og «surre rundt» steiner, og da feste bardunene fast til dem. En bunnduk/presenning er heller ikke dumt å ha med.
* Kano/Kajakk: Må ha med selv, men det er gode muligheter for å sette utpå vannet.
* Turmuligheter: I nærliggende omkrets kan en gå til Brusaknuden, Joneknuten, Karten, Urdalsnipa for å nevne noen.

 

Informasjon

  • Det vil være en fordel med et selvstående telt (kuppeltelt), men det går greit med andre typer telt også, særlig om en forbereder seg litt med lengre snø-plugger eller kvister/tau til å feste i stener. Ha gjerne med en presenning til å ha under teltet, samt lage en «ren» sone utenfor teltet.
  • Det kan være lurt å ha med vann på en dunk, hvis ikke må en koke vannet før det drikkes – kvaliteten kan variere.
  • Husk å ta med sand- og strandleker, samt støvler om barna skal vasse i vannkanten.

 

Annonse

 

 

Turreferat

Oslandsvatnet - Lavterskel telttur

Lyst til å dra på en enkel telttur første gang? Gjerne i nærheten? Usikker på hvordan «det vil gå» med barna på sin første telttur?

Da er vårt teltturforslag ypperlig, her ligger alt til rette for en kjekk og lavterskel friluftsliv-overnatting for hele familien.  Ungene storkoser seg på den langstrakte sandstranden, og vi voksne er selvsagt med – husk å lek sammen med barna!

Oslandsvatnet - Gruve for å lage bål

Dropp engangsgriller og den slags forsøpling, benytt ved eller kull direkte i gruva. Om maten er tilberedt på forhånd sparer en gjerne litt tid ute på tur, og mine erfaringer er at man da ofte lager mer «skikkelig» mat ute på tur, enn typisk pølser i brød…

Glem for all del ikke fiskestanga! Oslandsvatnet er kjent for å være et av flere gode fiskevann langs 504-Fiskje. Barn fisker gratis, mens voksne må løse fiskekort. Kort kan kjøpes per SMS, eller hos Nubben Jakt og Friluft på Bryne.

Oslandsvatnet - Sove nå?!

Dagens aktiviteter har bestått av å tegne med kritt, hoppe tau, grave i sanden, fiske, fyre bål, spikke, leke med hov i vannkanten og mye mer – Og da flyr tiden og snart er det leggetid, noe som ikke alltid er like populært… Særlig om sola skinner og det er varmt i teltet.

Ungene sover, gruva er på nytt fyrt opp og sola er på vei ned over fjellene i vest – Nå er det tid for oss voksne og kose oss litt.

Oslandsvatnet - Tips og triks!

Litt tips og praktiske opplysninger,
Vi benytter et selvstående telt (kuppeltelt), og det kan være gunstig på underlag av sand. I tillegg bør en ha med lengre plugger, typisk snø-plugger eller faktisk skohorn fra Ikea – eller selvspikkede plugger – de viktigste er at de er minimum 25-30cm lange.

Alternativt kan en også ha med litt tau til å surre rundt stener, og igjen feste bardunene på teltet direkte i stenen. 

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *