Olalia Fjellstove – Grusveien fra Oppheim

Olalia Fjellstove - Grusveien fra Oppheim

Olalia Fjellstove ligger idyllisk til i vakre Rogaland kommune, og er Haugesund Turistforening sin største hytte med hele 45 sengeplasser. Olalia er tilgjengelig hele året, enten du går, sykler eller går på ski på vinterstid. Turen er også tilgjengelig med barnevogn. Fasilitetene på hytta er mange, og hytta er perfekt om en vil unne seg litt ekstra luksus til fjells. Sett av 1-1,5 t en vei på den den totalt 5,3 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

rogaland
vindafjord
1,5 t
en vei
5,3 km
en vei
465 moh
olalia
Fjellstove
202 m
stigning
joggesko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Oppheim til Olalia klassifisert som Enkel i vanskelighetsgrad. Hele turen går på bred gruset vei som gjør fremkommeligheten mulig både med barnevogn og på sykkel. Vær oppmerksom på at veien enkelte steder bærer preg av slitasje og at større steiner samt huller kan forekomme. Når veien var ny var den egnet for rullestol, og turistforeningen skriver fortsatt at den er det, etter vår mening vil vi derimot ikke anbefale turen for rullestolbrukere. Kjekk og lettgått familietur.

 

 

Turstart & parkering

Olalia Fjellstove - Parkering på stor grusplass på Oppheim

Parkering på stor grusplass på Oppheim.

Fra Aksdal, cirka 30 minutter fra ferjeleiet Mortavika-Arsvågen (sistnevnte). I rundkjøring v/ Shell, ta til høyre på E134 mot Oslo. Du vil passere steder som Skjold og Ølen. Få km etter Ølen sentrum skal du svinge til høyre og inn på Olalivegen, avkjørselen er tydelig merket fra veien. Følg grusveien ca. 2 km, og du er fremme på parkeringplassen. Betaling via sms eller app, se skilt. GPS-posisjon N59 36.266 E5 52.899.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turen fra Oppheim til Olalia er skiltet og merket med røde T-er. Vi følget de nye skiltene mot Olalia Fjellstove. Hele etappen går på gruset vei, og det er oversiktlig og enkelt å finne frem i dette turområdet.

Olalia Fjellstove - Flott landskap

Turen er gått sommeren 2017, dato 13-14. juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Aktivitetsmuligheter & informasjon

 

Aktivitetsmuligheter

Sove ute * Fiske * Bålplass/Grillsted *
Kano * Bade * Toalett *
Klatring/Rappelering * Lysløype * Hyttebibliotek *
 • Sove ute: Overnatting ute under Hidler nede ved Furevasselva. Telt og hengekøye er også en mulighet.
 • Fiske: Ørretfiske i Furevasselva og Ongelsvatnet, samt i tjerna på vei inn til hytta.
 • Bålplass/Grillsted: Griller, bålpanne og gruve utfor hytta.
 • Kano: Utlån av kanoer ved Furevatnet.
 • Bade: Badeplass ved Furevatnet.
 • Toalett: På turisthytta.
 • Klatring/Rappelering: I klatrevegg nær hytta, kontakt turistforeningen for mer info.
 • Lysløype: Deler av turen går langs lysløype.
 • Hyttebibliotek: Lei med en bok hjem, og lever på ditt lokale bibliotek (Nasjonalt bibliotek).

 

Informasjon

 • Olalia Fjellstove har åpen kafe med muligheter for overnatting i helger og ferier, se turistforeningen sine sider for mer utfyllende informasjon. Sikringshytta er åpen og ulåst året rundt, men det er ønsket at Fjellstova benyttes når den er tilgjengelig.
 • Det er flere turer og aktivitetsmuligheter i området, i tillegg til at hytta er tilrettelagt med eget materiell og utstyr for skoleklasser. Hele fjellstova kan også leies til større grupper. Kontakt turistforeningen for mer informasjon.
 • Olalia Fjellstove holder høy standard med innlagt strøm og vann. Det er dusj, tørkerom, kjøleskap, komfyr, vannkoker, kaffetrakter, tv og wifi på hytta. Oppvaskmaskinen skal ikke benyttes av hytta sine gjester.
 • Skimuligheter: Flere skiløyper på vinterstid, samt merket løype helt inn til Olalia.
 • Geocaching: Det er flere geocacher i området rundt hytta.
 • Hunderom: Egne rom for deg som vil overnatte med hund, kontakt turistforeningen for mer info.

 

Annonse

 

 

Turreferat

Olalia Fjellstove - Grusvei frem til hytta

Vi hadde vært i Nedstrand (Tysvær) på Høyt & Lavt klatrepark, samt gått til den spektakulære Himakånå. I forbindelse med dette ønsket vi å få med oss en turisthytte i nærheten. Klokken var 18.30 før vi var fremme ved parkeringsplassen på Oppheim, så det passet fint med en kort og lettgått tur på grus inn til Olalia Fjellstove. Turen til Olalia er en del av rutenettet i Etne- og Saudafjellene, og herfra kan en gå i dagesvis fra hytte til hytte. Traseen begynner lett og relativt flatt, på en stor og god grusvei.

Olalia Fjellstove - Stilig sittegruppe med god utsikt

Det stiger noe opp mot Rødekors hytta og videre opp til tjernet Toska. Her er det laget til flere flotte sitteplasser i stein. Sett deg gjerne ned, for herfra får en flott utsikt over det flotte landskapet som omgir en. Vi går opp en liten bakke, og ser nå utover Ongelsvatnet som er delvis dekket av siv, og omgitt av myrull og bjørketrær. Vi går ned igjen noen høydemeter før vi på ny går opp, denne gangen mot turens høyeste punkt. Herfra går det nedover mot hytta, og før vi vet ordet av det er fjellstova et faktum.

Olalia Fjellstove - Fantastisk flott turisthytte!

Olalia Fjellstove er stor og flott, og omgitt av mange sitteplasser, samt bålpanner og griller. Vi tenker at «det enkle ofte er det beste», og vil egentlig bare inn å se på fjellstova, for så å legge oss inn i sikringshytta. Vi får beskjed om at hovedhytta skal brukes så lenge den er åpen, og finner raskt ut at vi er veldig glad for det! Vi blir tatt imot av ei hyggelig ung dame som viser oss rundt på huset, og må vel ærlig innrømme at vi ikke hadde lest oss så mye opp om hytta på forhånd.

Olalia Fjellstove - Turisthytta holder høy standard

Vi blir fra oss av glede når vi forstår at hytta har dusj, og i tillegg finner ut at dusjen har varmt vann! Soverommene er store og flotte, oppholdsrommet er laget koselig til med puter, skinnfeller og tepper, og «spisesalen» er stor og flott med mange bord og sitteplasser. Hele hytta fremstår som ren og innbydende. Etter å ha funnet oss til rette på rommene og tatt oss en dusj, lager vi mat på den elektriske komfyren. Vi nyter hver vår porsjon med komle, før vi setter oss ned i en av de koselige sofakrokene og nyter siste del av kvelden.

Vi er uthvilt men noe stive og støle etter gårsdagens tur i klatreparken. Vi spiser en god frokost og gjør unna hyttepliktene, før hjemturen går tilbake i samme fotspor. Vi kommer gjerne tilbake for å besøke flere av hyttene i Sauda- og Etnefjellene.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *