Nordra Krogavatnet – Idyllisk padletur fra Sirevåg

Nordra Krogavatnet - Idyllisk padletur fra Sirevåg

Nordra Krogavatnet byr på unike padlemuligheter. Vannet er lett tilgjengelig fra bilvei, og det er greit å sette ut kano/kajakk. Flere holmer, berg og idylliske steder passeres langs det godt to kilometer lange vannet. «Kroga-bolten» er vår egen «oppfinnelse» i valg av navn, men denne bolten kilt mellom stein og fjell kan en se fra kajakken. Sett av 1,5 t tur/retur på den totalt 4,8 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

rogaland
1,5 t
tur/retur
4,8 km
tur/retur
7 moh
nordra
Kroga-
vatnet
0 m
stigning
våtsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Vi klassifiserer Nordra Krogavatnet og padleturen her som Enkel. Bakgrunnen valget er at det er enkel tilkomst til vannet, greit å sette uti kajakker/kano i tillegg til at vannet er lett-padlet.

Men, en skal alltid være forberedt på vær og vind, i tillegg til å ha med nødvendig utstyr. Husk klær/drakt som vil holde deg varm, selv om du skulle være uheldig å havne i vannet.

Kjekk liten padletur, enten i kano eller kajakk for enten vennegjengen eller familien – men en bør være to voksne til å bære kano/kajakk uti vannet.

 

 

Turstart & parkering

Parkering v/ Fylkesvei 44 (Nordsjøvegen) like ved Nodra Krogavatnet i Hå kommune (Sirevåg).

Viktig!
Parker uforstyrret. Det er også mulig å parkere på andre siden av bilveien, bort fra veien på egnet sted.

Fra Bryne følger du Fv44 sørover mot Nærbø, Varhaug, Vigrestad, Brusand og videre forbi Ogna. Like etter broa til den populære Ognaelva, kommer Svingen Grill til syne. Fortsett  videre og jernbanebroa og kryss ned til Sirevåg passeres, like etter er det skiltet langs veien med severdighetsskilt merket «Krigsminner». Her skal en parkere, men på motsatt side, altså på venstre side av bilveien.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Det er ingen skilting langs vei til hverken parkering eller turstart. Men fra Nordsjøvegen (Fv44) er det god tilkomst og parkering like ved bilveien.

Landskapet er for hele turen åpent, oversiktlig og det å følge vannveien er vel kanskje noe av det enkleste – om forholdene er greie? Vi mener at padleturen også egner seg for familier.

Nordra Krogavatnet - Idyllisk sted å padle

Turen er padlet sommeren 2018, dato 09. august.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Nordra Krogavatnet - Padletur i nærmiljøet

Vi har padlet en del kajakkturer opp igjennom årene, men aldri vært på Nordra Krogavatnet på Sirevåg før. I tillegg skulle denne turen bli spesiell for oss, da det dette er vår første padle-fellestur.

Nordra Krogavatnet - Tut Tut, NSB kommer kjørende

Klokka tikket 18,00 en fin torsdag kveld. Fire deltakere møtte til padletur. Å sette ut kajakkene gikk som en lek, og kort tid etter var vi alle klare på vannet. Bjørn Tore viste vei, og loset oss i sørøstlig retning langs jernbanelinjen.

Det var flere enn oss fire som likte omgivelsene og padleopplevelsen så langt, for personalet hos NSB og Jærbanen vinket og tutet «Hei til oss»!

Nordra Krogavatnet - Vi finner en ny bolt i fjellsiden

Egentlig padler en vannet raskt fra ende til ende om en ønsker, men da går en glipp av alt det vakre enn kan se. Flere steder ser vi rester i kulturlandskapet etter tidligere gårdsdrift, i tillegg til stedene Vatnamot (seterhus) og Kinnarvåg.

Bjørn Tore bare måtte vise oss noe, men kunne ikke si hva før vi var der. Alle fikk raskt opp øynene for «Bolten» kilt mellom stein og fjell, men ikke alle tok utfordringen slik som Heidi og klatret opp – fordi det frarådes!

Nordra Krogavatnet - Padletur i idylliske omgivelser

Det ble enstemmig vedtatt fra kajakkene å gi bolten navnet «Kroga-bolten».

Tilbakeveien går på motsatt side av vannet, og mot slutten går vi på «innsiden» lengst sør mot Kinnarvåg. Her er et siv, vannlinjer, skog og urørt utmarksområder så langt øyet kan se!

Utrolig hyggelig og kjekk fellestur – takk for turen!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *