Mjåvatn – Kanotur via Madlandsvatnet

Mjåvatnet - Kanotur via Madlandsvatnet

Mjåvatn ligger idyllisk til på Madland i Gjesdal kommune. Velger en å padle direkte fra Slettabø til Mjåvatn er det en svært kort tur, men turen kan med fordel forlenges med en runde på Madlandsvatnet. En må forbi Grunnånå for å komme til Mjåvatn, og med de store flotte fjellene som omgir en, får man en følelse av å padle inn i et postkort. Sett av 30 min en vei på den totalt 2,1 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
gjesdal
3o min
en vei
2,1 km
en vei
251 moh
mjåvatn
0 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Dette er en kort padletur som vi velger å klassifisere som enkel. Når vi var her var ikke vannstanden høy nok i Grunnånå, mellom Madlandsvatnet og Mjåvatn, til at det gikk an å padle her. Vi hadde med tau som vi knyttet til kanoen og brukte til å leie kanoen forbi elva.  Vær oppmerksom på at terrenget langs elva som vi måtte gå i var svært myrete.

 

 

Turstart & parkering

Slettabø - Parkering på Slettabø i Gjesdal kommune.

Parkering på Slettabø i Gjesdal kommune.

Fra Ålgård, følg Rv45 forbi Limavatnet og videre opp mot Oltedal. Følg veien til veikryss like før Oltedalsvatnet, her er det skiltet til «Madland» og «Brekko». Sving av til høyre og fortsett oppover, det er på nytt skiltet mot målet. Sving av til venstre og følg veien, Vølstad passeres. Et veikryss skiltet «Brekko Friluftsområde» passeres og videre går Fv286 mot Madland. Sving av med skilt ned til Slettabø og parker på stor opparbeidet parkeringsplass. GPS posisjon N58 46.762 E6 05.282.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Vi velger å dele opp padleturen fra Slettabø til Mjåvatn i tre ulike etapper;

  1. Fra parkeringsplassen ved Slettabø til Grunnånå
    Kort padleetappe på ca. 500 m. Kanoene settes ut rett nedenfor parkeringsplassen, og en padler langs øst-siden av vannet til en kommer til Grunnånå. Her klarte vi å padle et lite stykke opp i elva, før vi la inntil land.

  2. Langs Grunnånå
    Her hadde vi et tau i kanoen og leiet den knappe 200 meter gjennom elva.

  3. Fra Grunnånå til Brekkemyra
    Når du har kommet forbi Grunnånå er du kommet til Mjåvatn. Her valgte vi å padle til endes langs nordsiden av vannet, for så å padle tilbake langs sørsiden av vannet til vi fant en fin rasteplass langs Brekkemyra. Ca. 1,3 km.

Mjåvatn - Bålkos langs vatnet
 

Turen er padlet høsten 2016, dato 19. november.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Mjåvatnet - Kanotur via Madlandsvatnet

Det er en kald dag i November, høsten er på hell og det er vinter i lufta. Vi vil padle fra Slettabø til Mjåvatn, og er spent på om det er høy nok vannstand til at vi kan padle hele etappen. I dag skal vi kose oss på tur, og kanoen er lastet med blant annet ved og god mat. Det er ikke et vindkast ute, og sola skinner mellom de hvite skyene som pryder den blå himmelen. Det trengs ikke mange åretak før vi er fremme ved Grunnånå, og et lite stykke oppe i elva innser vi at vi må ut av kanoene. Vi har med tau som vi binder fast i kanoen.

Mjåvatn - Vi gir kanoen litt drahjelp gjennom Grunnåna

Kanoen leies gjennom Grunnånå, mens vi går langs Storemyr. Her er det svært vått, og ikke bare lett å fote seg, men heldigvis er det ikke langt å gå. Vi er nå ved Mjåvatn og setter oss i kanoene igjen, nå blir vi bare sittende en stund og ta innover oss den mektige naturen som omgir oss! De store fjellene som omringer Mjåvatnet speiler seg i det blikkstille vannet, slike øyeblikk kan verken beskrives eller gjenskapes med ord. Vi padler en runde på Mjåvatnet før vi finner et passende sted å ta dagens pause langs Brekkemyra.

Mjåvatn - Bålstekte vafler

Skyene begynner å true med nedbør, så tarpen henges opp før vi gjør opp et bål. I dag står lefser med Sweet & Sour gryte på menyen, etterfølgt av bålstekte vafler til dessert. Kokekaffe følger selvfølgelig også med. Været har endret seg, og omgivelsene er nå dekket med et tynt lag med snø, og overflaten på vannet er blitt til slush. Fortsatt slående vakkert. Det er på tide å pakke sammen og å padle tilbake igjen, på tilbakeveien prøver vi oss på å padle forsiktig gjennom elva – vurder vannstanden, det er ikke alltid dette lar seg gjør. Vi ser oss fornøyde med en flott padletur i flotte omgivelser.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *