Midgarsormen – Fra Sandtangen til Njåskogen

Midgarsormen - Fra Sandtangen til Njåskogen

Med en stor folkefest åpnet Midgarsormen 7. mai 2016. Siden da har mange tatt turen til dette «nye» turområdet som binder Sandtangen og Njåskogen sammen. Turveiene holder høy standard og egner seg godt for både barnevogn og rullestolbrukere, – i tillegg er hele turveien belyst. Det er tilrettelagt med benker og border langs turveien. Sett av 2,5 t tur/retur på den totalt 10,6 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
time/klepp
2,5 t
tur/retur
10,6 km
tur/retur
24 moh
frøylands-
vatnet
92 m
stigning
joggesko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Tur/retur fra Sandtangen på Bryne til Njåskogen er Enkel i vanskelighetsgrad. Til tross for turens lengde har vi valgt å merke turen Enkel, dette fordi det er tilnærmet ingen stigning og «veinettet» er godt. Turen er lettgått og ikke langt fra sentrumsnære omgivelser, men allikevel så langt borte at en får «godfølelsen» av å være ute. Lengden vil nok være i lengste laget for de aller minste, men turen egner seg godt for barn som har gått litt fra før av.

Hele turen følger gruset sti som holder høy standard. Egner seg godt for turgåere med barnevogn og rullestolbrukere. Det er ingen grind eller gjerdeklyvere på turen. Landskapet er variert, men for det meste åpent. Njåskogen er et lunt alternativ på forblåste dager.

 

 

Turstart & parkering

Midgarsormen - Parkering i Bryne

Parkering på «Kinoplassen» v/ Bryne Kino i Time kommune.

Fra Nærbø, følg Skjerpevegen ut mot Rv 44. Fortsett mot Bryne, ta til høyre i rundkjøring v/ Shell. Følg Arne Garborgs veg videre opp mot sentrum, jernbanebro passeres og like etter svinger du av til venstre i rundkjøringen. Husk parkeringsavgift innenfor opplyste tidsrom, GPS posisjon N58 44.173 E5 39.077.

Alternativt kan en parkere i Njåskogen og gå turen «motsatt vei». Parkeringsavgift (2016) kr 20,- i Njåskogen.

 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turen fra Kinoplassen på Bryne (Sandtangen) til Lalandsholmen er merket med «T-klister» fra Turistforeningen. Over Midgarsormen ved Lalandsholmen og videre i Njåskogen er det skiltet rundløype. I tillegg følger hele etappen opplyste turveier. Det er oversiktlig og enkelt å finne frem i dette turområdet.

Midgarsormen - Infotavler langs Frøylandsvatnet

Turen er gått sommeren 2016, dato 15. juni.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Aktivitetsmuligheter & informasjon

Aktivitetsmuligheter

Grillplass Fiske * Barnevogn / sykkel
Kano/kajakk Toalett * Rullestolbrukere
Treningsapparat Lysløype Skogsområde

* Fiske: Fritt fiske på enkelte strekninger. Se oppslagstavler langs Frøylandsvatnet.
* Toalett: Toalett kun på parkeringsplassen i Njåskogen.

 

Informasjon

  • Det er på denne turen satt ut flere benker og bord. I tillegg kan en grille i Sandtangen.
  • På beite går det både sauer, kalver og kyr – husdyra er innegjerdet og er ikke i kontakt med turgåere.

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Etter måneder og år med forarbeid, var endelig dagen kommet. Dagen da turområdet mellom Sandtangen og Njåskogen ble «ett» og Midgarsormen ble åpnet. Den 7.mai.2016 var datoen og åpningen ble en stor suksess, – flere tusen møtte opp til folkefest. Siden da har mange turgåere, mosjonister og syklende tatt i bruk dette «nye turområdet». Det ønsket også Vegard og jeg og vi valgte å starte fra kinoplassen på Bryne, eller i «Sandtangen-enden» om en vil.

Midgarsormen - Sandtangen

Turområdet i Sandtangen byr på grillsteder, trimpark, ulike lekeapparater samt benker og sitteplasser. Sandtangen er Brynes største friluftsområde, og mange innbyggere finner vei hit, enten en ønsker å sykle, mosjonere eller å gå på tur. Bryne Vel er eier av friluftsområdet og med god hjelp fra flere bidragsytere er området muliggjort. Kort oppsummert er Sandtangen og friluftsområdet både et populært og viktig turområde.

Midgarsormen - Grusvei langs Frøylandsvatnet

Vegard og jeg fortsetter videre. Vi må «holde hjulene i gang» i håp om å få ungene til å sovne til normal middagshvil, – vi setter i tillegg opp tempoet mot selve skogholtet i Sandtangen. En må regne med å høre ei fuglevise og to i det en spaserer igjennom skogen. Bryneholmen passeres og flere rensedammer er lagt bak oss. Det er vindstille, overskyet og mye folk ute i området. Vi møter mange blide og fornøyde turgåere, det er tydelig at området er verdiskapende og populært.

Midgarsormen - Flott bru over til Njåskogen

Midgarsormen er et faktum og på gode grusveier går kilometerne unna. Den 230 m lange brua er virkelig et flott skue utover Frøylandsvatnet og svarer absolutt til forventningene. Bryne Vel er initiativtaker og har her gjort et meget solid og godt arbeid! Arkitektene og arbeiderne har også gjort dette til et ikke sjenerende byggverk i den vakre naturen her. Tommel opp til alle som har vært med og bidratt!

Midgarsormen - En fottur i Njåskogen anbefales også!

Brua er passert og vi er over på østsiden ved Njåskogen. Her er det også gode grusveier og lysløype. På rundturen passeres flere idylliske øyeblikk både langs Frøylandsvatnet og i den frodige skogen. Njåskogen er beplantet og arbeidet med å plante 35 000 trær startet året 1875. Avstanden mellom hver var da 1,25m i forband og hver plante ble satt i oppspadde hull. Tenk på den og tell antall trær neste gang du er i Njåskogen?

Midgarsormen - Marikken på tur i Sandtangen

Vi har valgt å gå ned grusveien til Midgarsormen rett øst for Lalandsholmen, en skal med andre ord ikke fortsette mot Tegle. Videre går turen på samme turvei over brua og tilbake til Sandtangen/kinoplassen. Men før vi avslutter er det tid for lek og moro i Sandtangen. Marikken og Vetle storkoser seg på tur.

God tur!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *