Melsvatnet – Telttur med mange muligheter

Melsvatnet - Telttur med mange muligheter

Melsvatnet er å finne i Time kommune, og ligger lett tilgjengelig langs Rv 506 mellom Bryne og Ålgård. Her ligger alt til rette for en lavterskel telttur, med gode teltplasser og toalett rett ved siden av parkeringsplassen. Her er det mulig å sette ut kano, fiske eller ta seg en gåtur rundt hele eller deler av vannet. Strandlinja er perfekt til lek i vannkanten for de minste. Lavterskel telttur med 50 m gange fra parkering.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
time
0 min
en vei
0,1 km
en vei
109 moh
melsvatnet
0 m
stigning
joggesko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Ettersom dette er en telttur hvor en parkerer rett ved siden av turmålet, er dette en tur gradert Enkel, som egner seg for alle. Om du er nybegynner når det gjelder telting kan det være både trygt og praktisk å begynne med en telttur der en camper rett ved bilen. Men denne turen passer også for den mer erfarne når det passer å gjøre ting litt enkelt, her er mulighetene langs vannet mange.

 

 

Turstart & parkering

Melsvatnet - Parkering på opparbeidet parkeringsplass ved Melsvatnet langs Rv506.

Parkering på opparbeidet parkeringsplass ved Melsvatnet langs Rv506.

Fra Shell stasjonen på Bryne langs Rv44, følg Rv506 forbi Bryne Sentrum og videre mot Ålgård. I kryss mot Kverneland, kjør av fra Kvernelandsveien og inn på Ålgårdsveien. Fortsett på Rv506 mot Ålgård i ca. 2 km til du får Melsvatnet på venstre side. Det er tre parkeringsplasser langs vannet, vi har parkert på den siste.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Det er ikke skiltet fra parkeringen til teltplassen, men dette er heller ikke nødvendig. Turen rundt melsvatnet følger god og tydelig grusvei, men er ikke merket. Det er derimot merket opp til toppen Brunshammaren, og langs tursti til Klubben på sørsiden av vannet.

Informasjon

  • Det kan være fuktig i gresset, og er enkelte steder svært vått i nærheten av vannet. Anbefaler derfor vanntett fottøy, og gjerne støvler til de minste som leker i vannkanten. Husk å ta med både skoskift og ekstra klesskift.
  • Melsvatnet er et populært sted, og det kan være en del aktivitet her til langt på kvelden, spesielt i helger. Det er også mye forbigående trafikk. Vær derfor klar over at det kan være en del støy. Et alternativ er å telte inni skogen, eller utpå gress-sletta langt turstien.

Melsvatnet - Lavterskel telttur

Turen er gått høsten 2017, dato 2. september.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Melsvatnet med området rundt har for det meste et åpent og oversiktlig terreng. Det går god grusvei rundt hele vannet, der deler av turen går gjennom skog. Det er gode bademuligheter flere steder langs vannet. Teltplassen hvor vi campet ligger skjermet med litt skog, og med underlag av gress som egner seg godt til å feste teltet i. Det er også gode muligheter til å henge opp hengekøye.

Melsvatnet - Lavterskel telttur for hele familien

I forbindelse med Friluftslivets uke 2017, og årets «offisielle» Natt-i-naturen, skulle vi planlegge en utenatt med barna. Ettersom det dagen etter skulle være Kom-dag-ut dag ved Melsvatnet, var det praktisk å slå to fluer i en smekk, og ta utenatten her. Vi tok tidlig ut så de lekelystne barna fikk godt tid til å utfolde seg før leggetid. Hengekøya er en klar lekefavoritt, og jeg får så vidt hengt den opp før ungene er i full aktivitet. Iris og Marikken koser seg med både lek i køya og med å fange småfisker i vannkanten, mens Isak og Eivind er mer ivrige på å hjelpe oss voksne med å sette opp telta.

Melsvatnet - Kanotur er alltid kjekt

Endelig er de voksne ferdige med alt det praktiske, og ungene får seg en etterlengtet tur i kanoen. Det vil si at det gjenstår en praktisk ting, nemlig å montere Ziplinen som alle gleder seg til å prøve. Dette kaller jeg mannfolkarbeid, så Kjell Arild og Bjørn Tore tar seg av den biten, mens jeg tar ungene med ut på en padletur. Det er en del vind ute, så en veldig strabasiøs tur blir det ikke, men akkurat lang nok til at ungene er fornøyde. Og på land venter nemlig en ferdig montert Zipline, så det skal ikke stå på lekemulighetene!

Melsvatnet - Digg dessert

Det er på tide med litt mat, og i dag har vi gjort det enkelt med pølser og pinnebrød. Etterpå koser vi oss med fruktspyd med marshmellows og smeltet sjokolade, deilig! Jeg får en melding av Astrid som er så sporty at hun sent på en lørdag kaster seg rundt og tar med ungene for å bli med oss og telte. Det er stor glede når også Melvin og Melina ankommer campen, og leken fortsetter en god stund til før ungene til slutt må legge seg. Iris er en liten tøffing, hun har nemlig bestemt seg for å sove helt alene i natt.

Melsvatnet - Frokost rundt bålet

Roen senker seg i leiren, og de voksne koser seg en stund rundt bålet, mens mørket siger på. Det er en fin kveld, og nesten litt vemodig å avslutte den, men en ny dag venter i morgen, og vi kommer oss til slutt i seng. Søndagen starter tidlig, og etter frokost er det på ny full aktivitet i campen. Ungene fanger småfisk og leker i vannkanten, de leker i køye og med Ziplinen. Og så må vi selvfølgelig ha en siste tur i kanoen, først jentene, så guttene. Vi rydder campen før plassene litt etter litt blir fylt opp av flere hundre turglade voksne og barn, som har kommet til Melsvatnet for å delta på Kom-deg-ut dagen. Her har Jæren Turlag lagt til et flott arrangement, med kjekke aktiviteter rundt vannet, og grilling ved parkeringsplassen.

En kjekk helg går mot slutten, og både små og store har hatt det kjempegøy!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *