Melsvatnet – Rundtur på grusvei

Melsvatnet - Rundtur på grusvei

Melsvatnet ligg idyllisk til langs Ålgårdsvegen mellom Bryne og Ålgård. Melsvatnet med turveien rundt er et statlig sikra friluftsområde for allmenn bruk. Løypa rundt er på 4km og gir med dette en flott liten tur, langs stien er det flere steder tilrettelagt med sitteplasser. Det er tre parkeringsmuligheter langs veien og to badeplasser, ideelt for rullestolbrukere og barnevogner. Sett av 1t på rundturen, i tillegg kommer eventuelle pauser.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
Time
1 t
Rundtur
4 km
rundtur
109 moh
Melsvatnet
93 m
stigning
joggesko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Hele rundturen går på grusvei. Det er for det meste flatt, men med noen få høydedrag på denne flotte rundturen. Enkel fottur som passer for både tur og trening.

På bakgrunn av lengde, stigning, terreng og merking er turen gradert Enkel.

 

 

Turstart & parkering

Melsvatnet - Parkering langs Melsvatnet (3 steder)

Langs Melsvatnet er det tre parkeringsplasser. Vi velger den midterste for vår tur. Turstart i Time kommune.

Melsvatnet ligg like ved Ålgårdsvegen 506 mellom Bryne og Ålgård. Det er mulig å parkere bilen på tre ulike steder, hvorav to har toalett og informasjonstavler. I tillegg er det rullestol rampe for bading på den midterste.

Fra Bryne følges Arne Garborgs vei ut mot «1900» krysset og inn på Kvernelandsvegen. Ta til høyre opp mot Ålgårdsvegen mot Lye, fortsett videre mot Ålgård til vatnet kommer til syne like etter innkjørsel til Time skytterklubb.

Gratis parkering.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Melsvatnet er et veldig populært turområde i Time kommune. Det er tre gode parkeringsplasser langs sørsiden av vannet. De to lengst øst har toalett og er størst. Midterste parkeringsplass har i tillegg rampe for rullestolbrukere.

Rundturen følger vannet, og grusveien holder god standard. Det er også mulig å ta en liten skogstur inn i skogholtet ved «Klubben».

Det er tilrettelagt med treningsapparater og naturlige «benker» av stener.

Melsvatnet - Fin rundtur for tur og trening

 

Turen er gått sommeren 2013, dato 30. oktober.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Melsvatnet - Idyllisk rundtur

Melsvatnet er som nevnt innledningsvis et statlig sikra friluftsområde og er ment til allmenn bruk. Det er gratis stangfiske fra land rundt hele vatnet, noe mange benytter seg av. I tillegg er det tilrettelagt med mange sitteplasser langs den idylliske fotturen på 4km rundt vatnet. Vi starter turen fra parkeringsplassen i midten, like ved skogholtet / toppen Klubben 125m.o.h. Forholdene er på topp en sen høstkveld, vindstille gir en utrolig speiling i vannoverflaten.

 

Melsvatnet - Har du prøvd fiskelykken?

Det skogkledde terrenget ved Klubben passeres, i vika like etter nyter en svane tilværelsene i det speilende vatnet. Vi nærmer oss neste parkeringsplass, og i likhet med den vi har parkert på er det også mange biler her.


En gjeng har fyrt opp bål like ved vannkanten, to svaner kommer ivrig mot land etter brødsmulene som blir kastet uti. 
Like etter parkeringsplass passeres ei bro, husk å lukk grinda. Det er sauer på beite for å holde nede kulturlandskapet, de gjør en viktig jobb slik at det ikke vokser over av skog og kratt.

 

Melsvatnet i brann - en sen sommerdag

I østlig ende av Melsvatnet går det en merka tursti opp mot Brunshammaren 179 moh. Legg gjerne turen oppom for å variere litt.

Tilbake ved bilen er vi begge fornøyd etter en flott kveldstur i rolige og flotte omgivelser. God Tur!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *