Lifjell – Langevatnet klatrefelt i Egersund

Lifjell - Langevatnet klatrefelt i Egersund

Lifjell ligger idyllisk til med utsikt over Langevatnet i Egersund. Her finner en alt i fra nybegynner-ruter som passer for de minste, til middels og mer krevende ruter som krever mer erfaring. Lifjell ligger lett tilgjengelig med kort avstand fra parkeringsplass, og utsikten når en kommer til topps er upåklagelig. Gangtid fra parkeringen til klatrefeltet er ca. 5 min.

 

 

Rogaland
eigersund
5 min
en vei
300 m
en vei
148 moh
lifjell
23 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad

Det er per dags dato lite informasjon å finne om dette klatrefeltet, men vi har blitt fortalt at rutene på dette klatrefeltet går fra grad 4 til grad 6. En må klatre på led for å henge opp topptau, så en må ha klatreerfaring og egnet utstyr til dette. Det er også et par barneruter på en stor stein som ligger rett ved siden av de andre rutene, her kan en klatre opp på steinen fra den ene siden og henge opp topptau uten å klatre led. Husk at å bruke hjelm og godkjent sikkerhetsutstyr selv på de enkleste rutene!

ALL KLATRING SKJER PÅ EGET ANSVAR!

 

 

Annonse
Annonse: Månafossen Opplevelser AS - Kobiner en fottur med klatretur

 

 

 

Turstart & parkering

Lifjell - Parkering i Rådyrveien

Parkering i enden av Rådyrveien i Eigersund kommune.

Fra Bryne følg Jærveien, RV 44 mot Egersund. Kjør forbi Tengs og videre mot Shell-stasjonen, men ta til venstre i kryss rett før jernbanebroa. Følg så Kvidafjellveien til Sjukehusveien og videre langs Langevannsveien, før du svinger til høyre og inn på Rådyrveien. Parkering i enden av Rådyrveien.

 

 

Turbeskrivelse

Turen til Lifjellet er hverken merket eller skiltet, men målet er synlig fra begynnelse til slutt, så her kan en ikke gå feil.

Fra Rådyrveien til Lifjellet starter med å gå gjennom en grind fra en lekeplass og ut i terrenget. Herfra ser en tydelig målet, og selv om stien er noe gjengrodd er det tydelig hvor den går. Bjørka står på et parti tett opp mot stien, men stort sett går en i åpent terreng. Terrenget er ulendt men lettgått.

Lifjell - Bjørn Tore er en dyktig klatrer

Turen er gått sommeren 2017, dato 27. juni.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Annonse
Annonse: Månafossen Opplevelser AS - Kobiner en fottur med klatretur

 

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Informasjon

  • Har du mer utfyllende informasjon om dette klatrefeltet? Del det gjerne med oss slik at vi kan få det med i turforslaget og andre kan få glede av det!
  • For å drive med uteklatring må du ha egnet utstyr og erfaring, evt klatre med noen som har erfaring. Klatring er å rekne som en ekstremsport, og er ikke uten risiko.

 

 

Turreferat

Kjell Arild har nettopp bestått Led-kort prøven, selv har jeg hatt den et par år, men ingen av oss har prøvd uteklatring. Når sjansen byr seg og Bjørn Tore ber oss med på «ekte fjellklatring», da må vi bare slenge oss på! Forventningsfulle og spente plukker vi Bjørn Tore opp på Sirevåg, og kjører sammen til Egersund.

Lifjellet - Vi gleder oss til å klatre litt ute

Vi parkerer i enden av Rådyrveien, her er det litt begrenset med plass, så om det er fullt må en parkere litt i fra og heller gå et lite stykke. Vi tar med oss alt nødvendig utstyr fra bilen, og er klar for nye utfordringer. Lekeplassen krysses, og vi går gjennom en port før en sti følges mot venstre. Vi må over et lite gjerde før vi kommer inn på stien i terrenget.

Lifjell - Kjell Arild sikrer Bjørn Tore

Vi ser tydelig klatrefeltet, og følger stien i retningen mot Lifjellet. Det tar ikke mer enn 5 minutter å gå, så er det bare å få på seg klatreselene og hoppe i det! Kjell Arild mener det ikke ser så galt ut når du står der foran veggen, mens jeg er av motsatt mening, og synes fjellveggen ser skremmende ut når jeg har den rett foran meg. Vi varmer opp med en kort og enkel rute, den som ligger nederst mot Langevatnet.

Lifjell - Bjørn Tore "svever" lett å luftig

Bjørn Tore starter for å demonstrere hvordan en fester et topptau ute i feltet, og Kjell Arild og jeg står for tur etterpå. Så forflytter vi oss opp til en høyere og mer krevende vegg, her får vi virkelig prøvd oss og utfordret oss selv, utrolig gøy! For en mestringsfølelse å komme til toppen! Utsikten kan vi heller ikke utsette noe på. Tiden går i fra oss, og myggen irriterer enormt! Vi gir oss etter to ruter og sier oss fornøyd med dagens innsats, dette ga helt klart mersmak!

Takk til Bjørn Tore for at vi fikk bli med å klatre 🙂

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *