Lievarden – Lettgått tur i spektakulære omgivelser

Lievarden - Møre og Romsdal

Lievarden ligger i Stranda kommune i Møre og Romsdal, og er en lettgått tur i spektakulære omgivelser. Stien går parallelt med Sunnylvsfjorden som er omringet av bratte fjellsider, og en har også utsikt til Storfjorden med fjellene rundt. Her får en mye sikt for lite strev! Sett av 2 t tur/retur på den totalt 5,4 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Møre og
romsdal
stranda
2 t
tur/retur
5,4 km
tur/retur
799 moh
lievarden
402 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Turen til Lievarden er gradert til middels basert på turens lengde og høydestigning. Men, det skal sies at terrenget på denne turen er svært lettgått og behagelig. Det meste av turen går på skogssti, men en må også forbi et lite urete parti ca. midtveis på turen. Det er ei grind, men ingen gjerdeklyvere eller broer på turen. Turen egner seg godt for barn.

 

 

Turstart & parkering

Lievarden - Parkering

Parkering på opparbeidet parkeringsplass.

Fra sentrum i Stranda, følg Fv60 i vestlig retning og ut av sentrum. Ta til venstre og inn på Bygdavegen mot Opshaugvik (skiltet). Bygdavegen skal følges i 4,7 km, og en bro krysses like før veien svinger og en kommer til et industriområde (Almstad Minimaskiner pr. 2020). Her må en være litt obs, for vi slet med å finne frem her da gps’en på tlf ville vi skulle kjøre inn en vei som ikke eksisterte, en vei på nedsiden av industiområdet. En må inn på selve industriområdet, og på baksiden av industriområdet så vi tydelig veien vi skulle følge videre. En tar altså til høyre inn på industriområdet, for så å ta til høyre igjen inn på en gruset vei. Den grusede veien stiger godt oppover, og er av noe variert kvalitet. Det er ca. 3 km fra industriområdet til parkeringsplassen, så en skal kjøre en stykke på denne veien. Parkeringsplassen er tydelig merket, så en er ikke i tvil når en kommer frem. Parkeringsavgift (vipps 40,- pr 2020). GPS posisjon N62 16.088 E6 59.503

Merk!
Det kan være lurt å lese kjørebeskrivelsen selv om en bruker gps, da vi opplevde at gps’en ikke var helt oppdatert i forhold til gjeldende veier. 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turen til Lievarden er godt tilrettelagt og trenger egentlig lite turbeskrivelse. Fra parkeringsplassen følger en grusvei et par hundre meter i sørlig retning, før noen flotte skilt viser vei ut i terrenget mot Lievarden. Her går en gjennom en grind før en kommer inn på skogsstien. Stien går mer eller mindre konstant i sørlig retning på svært tydelig og godt rødmerket sti. Det er jevn, men behagelig stigning på vei til toppen. Returen går i samme fotspor. En kan også velge å følge rødmerket sti videre – etter ca. 1,5 – 2 km kommer en da til ei rad med varder, et syn som er verdt å få med seg! Og videre herfra kan en gå til Blåhorna om en ønsker en lengre og mer krevende tur.

Lievarden - Møre og Romsdal

Turen er gått sommeren 2020, dato 15. juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

For å komme til parkeringsplassen som er utgangspunktet for turen til Lievarden, må en kjøre flere hundre høydemeter oppover på en svingete og stedvis ganske bratt grusvei. Med andre ord så har bilen gjort mye av jobben for oss! De første par hundre meterne går på grusvei, før noen flotte skilt viser vei ut i terrenget mot Lievarden. En tydelig og svært behagelig sti slynger seg mellom blåbærlyng, furutrær og bjørketrær. Etter knappe tohundre meter kommer vi allerede til et utsiktspunkt over en skogkledd dal. Og kort tid etter begynner utsikten utover Sunnylsfjorden og Storfjorden med fjellene rundt å vise seg. Det stiger jevnt, men akkurat passe behagelig.

Et nytt utsiktspunkt gir oss utsikt til Vassetsvatnet med Setrer og hytter rundt i det skogkledde terrenget. Utsikten utover fjell og fjord blir videre og videre. Furutrærne setter et nydelig preg på terrenget, noen er store og majestetiske, mens andre ser trolske og rare ut slik mange furutrær gjør. På et åpent område i nærheten av toppen finner vi litt snø som enda ikke har smeltet. Molter finner vi også her i myra, men de var dessverre ikke modne enda.

Vi bestiger de siste høydemetrene opp til Lievarden, og befinner oss nå 799 meter over fjorden under oss. Utsikten er upåklagelig, og bildene kan ikke måles med å være på toppen! Vi nyter en god matpause på toppen, før vi nærmest løper ned til bilene igjen, nå er det jo nedoverbakke på nesten hele returen.

Turen til Lievarden anbefales varmt, både som en familietur, men også om du går uten barn. Turen er lettgått og går i et svært behagelig terreng. Om en følger stien videre fra Lievarden (ca. 1,5 – 2 km, ikke målt) kommer en til et punkt hvor det er bygget mange store flotte varder, et flott syn som er verdt et besøk om en vil utvide turen litt.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *