Lauvlia – Vannveien fra Snorestad til Solheim

Lauvlia - Vannveien fra Snorestad til Solheim

Flertallet som skal til Lauvlia følger veien inn, og det er nok kun de færreste som padler, men for oss gav dette et helt nytt perspektiv på landskapet og turen inn. Fra Snorestad til Solheim ligger fem flotte vann og tjern som perler på en snor – så hvorfor ikke padle? Fisken hoppet ivrig i alle vannene og fugler spilte sine vakre viser fra lier- og skog. Sett av 2 t en vei på den den totalt 6,3 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
time/
gjesdal
2 t
en vei
6,3 km
en vei
208 moh
røyr-
vatnet
46 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Det er vanskelig å velge kategori for vanskelighetsgrad på vår padletur mellom Snorestad og Solheim. Men allikevel gir vi turen Middels, med det grunnlaget at kanoen må bæres på fire forskjellige etapper – i tillegg til at ferden over Homslandsvatnet, som er det største vannet, vil kunne oppleves som «rufsete» ved dårlig vær.

Noen av «bære-partiene» er mer avanserte enn andre, og hvilke, samt hvilken lengde enn må bære står beskrevet under «Merking & skilting». Vi anbefaler på det sterkeste at du for denne padleturen velger en lett kano!

Kjekk liten «miniekspedisjon» for vennegjengen eller familien – men en bør være to voksne til å bære!

 

 

Turstart & parkering – Snorestad

Skårlandskulå - Fottur fra Snorestad i Time kommune

Parkering på opparbeidet grusplass på Snorestad.

Fra Bryne, følg vei 505 Garborgsveg mot Løge, Oma og videre opp til Undheim. Fra Undheim følg Sikvalandsvegen Fv201 forbi Knudaheia, totalt 3,1km. Det er skiltet opp til Skårlandskula fra Sikvalandsvegen. Følg veien nesten helt til endes, og parkeringsplassen kommer til syne på høyre side. GPS posisjon N58 41.374 E5 49.761.

 

 

Parkering & turslutt – Solheim

Lauvlia - Parkering i nærheten av Solheim i Gjesdal kommune.

Parkering lengst nordøst av Homslandsvatnet, nær Solheim i Gjesdal kommune.

Fra Bryne, følg vei 505 Garborgsveg mot Løge, Oma og videre opp til Undheim. Videre fra Undheim følg Sikvalandsvegen Fv201 forbi Knudaheia, Tjålandsvatnet, Sikvaland og Solheim (mot Skurve/Ålgård). I nordøst ende av Homslandsvatnet, mellom sistnevnte vann og Grassdalsvatnet er det en stor og romslig veilomme/parkering på høyre side av veien. GPS posisjon N58 43.666 E5 53.731.

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Vi velger å dele opp padleturen fra Snorestad (Time) til Solheim (Gjesdal) i fire ulike etapper;

 1. Fra Snorestad, via Snorestadtjørnane til Fiskelausvatnet
  Det er cirka 75 meter fra parkeringsplassen til første tjern, nemlig Snorestadtjørna. To tjern danner navnet Snorestadtjørnane på kartet, og mellom disse må en også bære litt, men kun få meter forbi et steinsatt parti. Derifra kan en padle helt opp til nordenden av Snorestadtjørnane.

  Det er cirka 100m og en høydeforskjell på knappe 20m mellom Snorestadtjørna og Fiskelausvatnet, og dette er nok kanskje den «tøffeste» etappen å bære på grunn av ulendt terreng.
   
 2. Fra Fiskelausvatnet til Røyrvatnet (Lauvlia)
  Enkel padleetappe på cirka 1,3km, men også her må en bære litt for å komme til Røyrvatnet. Lengden strekker seg opp mot 250 meter, noe som utgjør den lengste etappen, men terrenget her er svært lettgått. Med en Ally-kano kan en nærmest dra kanoen etter seg… Avhengig av hvor en setter kanoen uti Røyrvatnet, kan en måtte bære 5-10 meter ekstra for å komme forbi et lite tjern.
   
 3. Fra Røyrvatnet til Homslandsvatnet via Fossåna
  Også her enkel padleetappe med en lengde på cirka 1,7km. Langs Fossåna er bekken steinsatt, og det har tydelig vært kulturbeite her i sin tid, men nå mest overgrodd. For få år siden herjet det en brann her, og det er av den grunn greit å gå her, samt dra med seg kanoen ned de 22 høydemetrene som skiller Røyrvatnet og Homslandsvatnet.
   
 4. Fra Homslandsvatnet til Solheim (Parkering)
  Homslandsvatnet er stort, og om en velger å padle korteste vei til parkering lengst nordøst, så er distansen på cirka 1,7 kilometer – derimot er dette et vann med mange flotte muligheter. Turen avsluttes for våres del lengst nordøst med bru som skiller Homslandsvatnet og Grasdalsvatnet 186moh.

Lauvlia - Vannveien fra Snorestad

Turen er gått sommeren 2017, dato 03. juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

Snorestad
N58 41.374
E5 49.761
solheim
N58 43.666
E5 53.731

 

Annonse

 

 

Turreferat

Å finne nye turmål er ikke alltid like enkelt, og hvem har vel ikke sittet og studert turforslag til neste helgs tur? For vårs del, så henter vi ofte inspirasjon fra turene vi går, og ofte blir neste tur bestemt ut ifra naboturene i terrenget eller basert på skiltinger i området.Lauvlia - Padletur over flere vann

For vår padletur, så kunne vi ikke unngå da vi sto på toppen av Skårlandskula og legge merke til alle de flotte vann- og tjernene som ligger her. Vi har vært ute på «Miniekspedisjon» og Ally-kanoen har fått kjørt seg litt, både til lands og til vanns. Denne langstrakte turen består nemlig av en serie på fem vann og tjern som ligger som perler på en snor.

Lauvlia - Noe bæring må påberegnes

Det er cirka 75 meter fra parkeringsplassen til første tjern, nemlig Snorestadtjørna. To tjern her danner navnet Snorestadtjørnane på kartet. Heidi og jeg padler helt til nordenden, og står klare til å gripe fatt på det som kanskje er turens mest omfattende bæreetappe? Det er ulendt, noe stigning og vått flere steder mellom Snorestadtjørna og Fiskelausvatnet, men tar en tiden til hjelp, bærer rolig og tar et steg av gangen går det greit å frakte med seg kanoen her.

Lauvlia - Pause på padleturen må vi ha

Turen over de «fem tjern og vann» fra Snorestad til Solheim via Lauvlia, kan gjøres unna på kort tid om en ønsker, men her finnes det også gode muligheter for å bruke hele dagen! Terrenget er nydelig, det er flere små og mellomstore holmer som passer ypperlig for rast. Har en i tillegg avklart fiske med grunneier, kan både små og mellomstore ørreter fiskes til middagen – kan det bli bedre?

Lauvlia - Kaffe? Ja takk

Det er ikke alltid turen blir som planlagt…
For vårs del, var egentlig Lauvlia ved Røyrvatnet siste stopp, og returen samme vei skulle stått for tur etter pausen, men slik ble det ikke.

Heidi og jeg var så betatt av naturen, stemningen, padleturen i seg selv – at dette måtte bare fortsette. Vi studerte kartet og GPS, og valgte å prøve oss videre ned Fossåna mot Homslandsvatnet. Men, hva med bilen?!

Vi må skaffe skyss opp til Snorestad igjen, og heldigvis har jeg verdens beste mor med sin mann Tolleif, og få timer senere stod de klare på Solheim og tok imot oss – tusen takk!

Lauvlia - En glad padler!

Langs Fossåna og bekken mellom Røyrvatnet er det stort sett greit å gå, særlig etter brannen som herjet her for få år siden, allikevel må en prøve å se seg ut en rute ned mot vannet når en står på toppen av høydedraget.

Ved Homslandsvatnet er mulighetene mange og her finner en gode steder for en rast, eller to. Vi har litt begrenset med tid, og velger å padle raskeste vei mot Grasdalsvatnet, lengst nordøst for Homslandsvatnet. God tur!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *