Kvitåvatn Natur & Kultursti – Rjukan (Tinn kommune)

Kvitåvatn Natur & Kultursti - Rjukan (Tinn kommune)

Kvitåvatn Natur & Kultursti er et flott alternativ for familien, selve turen byr neppe på utfordringer da terrenget er lettgått og enkelt. På natur & kulturstien er det satt opp flere infotavler som beskriver området rundt Kvitåvatn. Det er mulig å kjøpe fiskekort, leie kano osv. Det er både tilrettelagt, koselig og idyllisk her.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

vestfold
og telemark
TINN
0,5-1 t
rundtur
1,7 km
rundtur
928 moh
kvitåvatn
19 m
stigning
hiking-
sko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Lettgått fottur på gruset tursti. Det er lysløype og tilrettelagt med benkebord. Et idyllisk sted for hele familien!

 

 

Turstart & parkering

Parkering - Kvitåvatn Fjellstoge/Gaustatoppen Vandrehjem

Parkering (og overnatting) ved Kvitåvatn Fjellstoge

Utgangspunktet for turen var veldig nærme, faktisk like utenfor hytten hvor vi overnattet. Stedet heter Kvitåvatn Fjellstoge/Gaustatoppen Vandrehjem. Men, Kvitåvatn Natur & Kultursti er og finne i Tinn kommune, nærmere bestemt Rjukan området (Vestfold og Telemark fylke). Fra Rjukan følg rv37 igjennom sentrum, ta av inn til høgre dersom enn kommer fra vest mot øst rett etter kirken Dal. Følg veien videre opp mot Svineroivegen 651, like før toppen er det skiltet til Gaustablikk området og Gaustablikk Høyfjellshotell. GPS posisjon N59 52.806 E8 44.309.

 

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Lettgått fottur for hele familien. Det er lysløype (deler av turen) og tilrettelagt med grusede stier. I tillegg er det satt ut benkebord. Det er også mulig å leie kano og fiskeutstyr. Flott lite friluftsområde for hele familien.

Turen er gått sommeren 2013, dato 29. juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Gaustablikk området er vakkert og idyllisk, Kvitåvatn Natur & Kultursit er heller ingen unntak. Den populære Gaustatoppen ruver majestetisk over alle andre topper så langt øyet kan se. Rundturen starter fra Gaustablikk Høyfjellshotell ca. 300-400m lengre vest enn gps løypa er sporet fra. Dette fordi vi overnattet på Kvitåvatn Fjellstoge/Gaustatoppen Vandrehjem. Langs Kvitåvatn står ivrige fiskere og kaster snøret i håp om å fiske den største ørreten. Det kan være greit å ta med myggspray for de som plages med det!

Kvitåvatn Natur og Kultursti

Langs vatnet svømmer ivrige ender i håp om å finne litt kveldsmat i det frodige landskapet. Terrenget er tett bebygd og skiheisene står tett oppover fjellsidene. Samtidig virker naturen så urørt og idyllisk. Stemningen langs Kvitåvatn er fantastisk. Det er flere steder satt ut informasjonsskilt langs løypenettet, bruk tiden og les disse! 

Kvitåvatn Natur og Kultursti

Deler av løypenettet er tilrettelagt for rullestol.
Det skal også være mulig å leie kano og fiskeutstyr i tillegg til å kjøpe fiskekort. Er dessverre noe usikker om det er kun gjester til vandrehjemmet / hotellet som får benyttet seg av dette. God Tur! 🙂

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *