Kvernafjellet – Telttur fra Tjåland med vid utsikt

Kvernafjellet - Telttur fra Tjåland med vid utsikt

Kvernafjellet ligger ved Tjåland nær den mer kjente toppen Ulvarudlå. Turen opp er både kort og lettgått, men gir ikke en mindre spektakulær utsikt av den grunn! Fra toppen får en vid utsikt utover store deler av Jæren og jærkysten. En lavterskel telttur som passer for de aller fleste, både med og uten erfaring. Sett av 30 min en vei på den den totalt 2,2 km lange turen.

 

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
time
30 min
en vei
2,2 km
en vei
304 moh
Kverna-
fjellet
128 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Tjåland til Kvernafjellet klassifisert som Enkel i vanskelighetsgrad. Nesten hele veien opp går en på god grusvei/traktorvei, bare de siste meterne går direkte i terreng. Det er lite stigning fordelt på antall kilometer. Turens korte lengde og liten stigning gjør at etappen egner seg godt for barnefamilier.

 

 

Turstart & parkering

Kvernafjellet - Parkering på Tjåland i Time kommune.

Parkering på Tjåland i Time kommune.

Kjørebeskrivelse fra Shell Bryne langs Rv44. Følg Fv506 gjennom Bryne og forbi Esso stasjonen før du svinger av til høyre og inn på Fv505 mot Undheim. Etter ca. 5,3 km, ta til venstre og fortsett på Fv505 mot Undheim. I Undheim sentrum, sving til venstre i rundkjøringa og inn på Fv201 mot Sikvaland. Følg veien i 3 km før du følger skilting mot Tjåland til høyre. Ved første gårdstun svinger du høyre, og like etter tar du til venstre. Følg grusveien gjennom to grinder til du får en liten parkeringsplass med en turpostkasse på venstre side.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turen fra Tjåland til Kvernafjellet er rødmerket og skiltet nesten like til turmålet. Det er ikke skiltet mot Kvernafjellet, men mot Aurenes. Fra turstart, følg det gamle skiltet mot Aurenes til høyre, IKKE det nye skiltet mot venstre. Følg gruset vei/traktorvei til Fiskelaustjørna (ta IKKE over gjerdeklyveren opp mot Ulvarudlå), herfra er det skiltet videre mot Aurenes, men en skal ikke i stedet følge traktorvei forbi tjernet, og varden på Kvernfjellet kommer til syne. Gå direkte i terreng de siste meterne til toppen. Det er oversiktlig og enkelt å finne frem i dette turområdet.

Kvernafjellet - Turbeskrivelse

Turen er gått høsten 2018, dato 16-17. november.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

 

Viktig informasjon

Husdyr på beite!
Respekter båndtvang og vis hensyn til husdyr på beite.

Forsøpling!
Som for alle andre turmål, gjelder det også for dette turmålet at en rydder etter seg. Alt søppel må bringes med hjem igjen!

 

Annonse

 

 

Turreferat

Kvernafjellet - Vi kommer frem i mørket

Natt i naturen november står for tur. Det er fredag kveld og bekmørkt ute, så denne måneden blir det ingen strabasiøs tur. Med traktorvei nesten like opp er Kvernafjellet det perfekte turmålet. Det er kaldt ute, så både votter og luer er på plass. Vi følger veien mot Ulvarudla og Aurenes, før vi kommer til et stiskille hvor vi fortsetter mot sistnevnte.

Når vi har passert Fiskelaustjernet klarer hodelyktene å lyse opp varden på Kvernafjellet. Vi går direkte i terreng til turmålet, og finner et egnet sted til teltet litt på nedsiden av varden, her ligger vi mest i ly for vinden. Med lyktene på hodet setter vi opp teltet og er klare for kvelden.

Kvernafjellet - Kaffe på morgningen er viktig

Det er stjerneklart ute, og månen lyser opp. Det er flott å se lysa fra tusenvis av bygninger som lyser i mørket utover Jæren. Snart er det kveld, og vi våkner til en kald men stille og nydelig morgning. Frokost og kaffe nytes i soveposene, før telt og utstyr pakkes ned.

Kvernafjellet - God utsikt fra varden

Vi går opp til toppen og nyter utsikten, før vi starter på tilbakeveien. Vi går samme vei tilbake, men nå med en nydelig morgensol som akkurat har tittet frem over fjellene. Vi nyter synet av det idylliske Fiskelaustjernet som vi så vidt skimtet i mørket dagen før. Og før vi vet ordet av det er vi tilbake på parkeringsplassen med nok en fullført natt i naturen.

Annonse

1 kommentar til «Kvernafjellet – Telttur fra Tjåland med vid utsikt»

  1. Bo Aleksander Strømnes Svar

    Er ganske mye husdyr avføring på området på sommeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *