Kaurebu – Dagsturhytte ved Ørsdalsvatnet i Bjerkreim kommune

Kaurebu - Dagsturhytte ved Ørsdalsvatnet i Bjerkreim kommune

Kaurebu dagsturhytte ligger idyllisk plassert på en forhøyning over Ørsdalsvatnet i Bjerkreim kommune. Fotturen kan gås som tur/retur eller rundtur fra Holmen i Bjerkreim. Fotturen starter idyllisk langs elvebredden og det er lettgått hele veien til hytta. Sett av ca. 45 minutter på turen inn til dagsturhytta (3 km en vei).

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

rogaland
Bjerkreim
1,5 t
rundtur
5,5 km
rundtur
120 moh
Kaurebu
165 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen til Kaurebu gradert til enkel. Turen går i et åpent, oversiktlig og lettgått terreng. Traktorveien er god og stien er også for det meste god, men på enkelte steder er stien noe våt og sørpete. Med sine 5,5 km og 165 høydemetre er dette en overkommelig tur for de aller fleste. Turen er godt skiltet/merket. Det er gjerdeklyvere og grind på denne turen.

 

Turstart & parkering

Kaurebu - Parkering

Adresse: Holmen 45, 4387 Bjerkreim.

Fra Esso Vikeså, følg E39 sørover og sving av til Holmen. Parkering i Holmen 45, Bjerkreim kommune. Det finnes tre parkeringsmuligheter på gården, ved fjøset, nede langs elva eller her vi har stått (se bilde).

Merk!
Grunneier har virkelig gitt oss turgåere muligheter her på Holmen. Parker KUN på anviste steder, hold hund i bånd og vis hensyn. Tusen hjertelig takk for gjestfriheten. Dette er kjempebra!

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Kaurebu ligger idyllisk plassert på en forhøyning over det langstrakte Ørsdalsvatnet.
Fotturen til Kaurebu er lettgått med elva og veinettet som naturlig «veivisere». Men, vi gir en liten beskrivelse allikevel.

Del 1 – Fra Holmen til Kaurebu
Fotturen starter fra Holmen 45 hvor en også parkerer. Det er viktig å merke seg at en ikke skal starte med å følge elva «nedover», men istedenfor gå «opp» langs fjøset. Videre er det merket langs traktorveien oppover elva mot Ørsdalsvatnet.
Det er for det meste flatt bortsett fra et par kneiker mot slutten. Bildet er tatt fra dagsturhytta Kaurebu.

Del 2 – Fra Kaurebu til Holmen via Galtadalen (rundtur)
Vi anbefaler å gå en rundtur. Videre fra dagsturhytta kan en følge merket sti videre «innover». En kommer etter hvert til en gjerdeklyver. Hold til venstre etter å ha gått over. Følg traktorveien igjennom Galtadalen og ned til elvebredden igjen.

Tips!
Vil en ha en enda lenger tur og mer utsikt kan en følge veien opp og over fjelltoppen Såta. Merk at en da kommer ned igjen via Riblandsskaret, samme sted som når en går til Kleppali.

 

Kaurebu - Dagsturhytte ved Ørsdalsvatnet i Bjerkreim kommune

Turen er gått vinteren 2022, dato 30. januar.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Kaurebu - Dagsturhytte ved Ørsdalsvatnet i Bjerkreim kommune

Det er en kald, men fin vinterdag ute. Astrid inviterer oss med til Kaurebu i Bjerkreim. Det er første gang jeg og barna mine går her, selv om vi har vært mye på tur i Bjerkreim. Fotturen starter lettgått langs fjøset og videre på traktorvei langs elvebredden. Det er idyllisk og flott her. Elva bruser etter snøsmelting og våte perioder – som det har vært noen av i det siste…

 

Kaurebu - Dagsturhytte ved Ørsdalsvatnet i Bjerkreim kommune

Jeg har fortalt ungene at området ved Ørsdalsvatnet er en av mine favorittområder. Kombinasjonen av den enorme utsikten, ruvende fjell, langstrakte vann og vill natur er rå! Og nå med ei hytte i tillegg? Perfekt!

 

Kaurebu - Dagsturhytte ved Ørsdalsvatnet i Bjerkreim kommune

Vi har passert to kneiker med stigning mot slutten av turen. Nå gleder ungene seg mest til nistepakken og litt høytlesning fra bøkene i hytta. Han far er mest opptatt av utsikten og er ikke lett å «rive bort» de første minuttene.

 

Kaurebu - Dagsturhytte ved Ørsdalsvatnet i Bjerkreim kommune

Etter en god pause med fyr i ovnen, lek og lesing tar vi turen tilbake til bilene. Vi går som en rundtur via Galtadalen. Ser en nøye etter på bildet kan en se «ansiktet» i fjellsiden.

 

Kaurebu - Dagsturhytte ved Ørsdalsvatnet i Bjerkreim kommune

Fortsatt krefter i føttene. Pernille 4 år fyker over gjerdeklyverene og videre nedover lia på traktorvei. Vi ender til slutt opp nede ved elvebredden. Derfra tilbake på samme sti noen få hundre meter.

Veldig fin tur. Takk for laget alle sammen!

 

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *