Holmavatnet – Lavterskel telttur på Høg-Jæren

Holmavatnet - Lavterskel telttur på Høg-Jæren

Holmavatnet er å finne i Hå kommune, og er et sted med mange muligheter. Her kan man blant annet gå den populære turen til Synesvarden og Steinkjerringa, prøve fiskelykken, padle kano eller ta en natt i naturen. Holmavatnet er lett tilgjengelig, samtidig som det ligger godt skjermet fra hovedveien. Sett av 15-20 min en vei på den den totalt 750m lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
20 min
en vei
750 m
en vei
244 moh
Holma-
vatnet
8 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen langs Holmavatnet klassifisert som Enkel i vanskelighetsgrad. Det går fiskesti langs vannet som for det meste er tydelig og grei å følge. En må passere enkelte partier med steiner og en liten bekk på veien. Det er stedvis sørpete langs stien, dette vil variere fra årstid til årstid. En lettgått tur for hele familien.

 

 

Turstart & parkering

Synesvarden og Steinkjerringa - Parkering ved Holmavatnet ungdoms- og misjonssenter

Parkering på tilrettelagt parkeringsplass v/Holmavatnet

Fra Rv44 sving inn på Varhaugveien/Fv504. Etter 6,2 km – sving til høyre mot Elgane og Holmavatnet. Videre følges veien i ca. 1 km før det på ny er skiltet mot Holmavatnet, følg her skiltet til venstre. Veien følges til endes, og du er fremme ved Holmavatnet Ungdoms- og Misjonssenter.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turen fra parkeringsplassen ved Holmavatnet og bort til der vi teltet er ikke merket. Turmålet er synlig fra begynnelse til slutt, og det går fiskesti langs vannet. Det er oversiktlig og enkelt å finne frem i dette turområdet.

Tips!
På utstikkeren hvor vi valgte å campe er underlaget svært mykt med mye lyng. Vi anbefaler et selvstående telt, evt. snøplugger som er mye lengre en vanlige teltplugger.

Holmavatnet - Bålkos på kvelden er obligatorisk!

Turen er gått sommeren 2017, dato 25-26. august.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Holmavatnet - Fottur langs vatnet

Det var tid for månedens «obligatoriske» utenatt – det er fredag ettermiddag, og vi har begge vært på jobb. Det nærmer seg kveld, så en lavterskel telttur er i dag helt perfekt! På en så kort tur trenger man ikke så mye i sekken, samtidig som vekta betyr lite, og man kan gjerne unne seg å ha med litt ekstra kos og comfort. Klokken nærmer seg 19.00, og det begynner allerede å skumre litt ute. Vi rusler av gårde langs Holmavatnet, det er vindstilt, trærne speiler seg i vannet, og alt ligger til rette for en flott kveld rundt bålet.

Holmavatnet - Jeg prøver fiskelykken

Vi følger fiskestien til vi kommer til en steinlagt sti som tar oss ut på «ustikkeren» hvor vi ønsker å campe. Her er det masse myk og deilig lyng som sammen med oppblåsbare underlag gjør teltet til et førsteklasses hotellrom for natta. Det er derimot ikke det beste underlaget å feste teltpluggene i, så et selvstående telt er absolutt å foretrekke (evt. lange vinter-teltplugger). Vi koser oss med lapskaus foran bålet, prøver fiskelykken og nyter kvelden. Så er det kveld, og natt-i-naturen for august er vel gjennomført.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *