Himakånå – Nedstrands svar på Trolltunga

Himakånå - Nedstrands svar på Trolltunga

Himakånå ruver 357 moh., og befinner seg i Tysvær kommune. Utsikten fra Himakånå er spektakulær, med utsikt over Lysevatnet i Nordvestlig retning, og Nedstrandsfjorden i Sørlig retning. Her har du Nedstrands svar på Trolltunga, og kombinasjonen av blått vann mot frodige grønne daler er virkelig et skue for øyet! Sett av 1,5 – 2 t tur/retur på den totalt 5,8 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
tysvær
2 t
tur/retur
5,8 km
tur/retur
357 moh
himakånå
390 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

Tips!
Er det ønskelig å gå en rundtur kan turen med fordel legges via Stølanuten, da blir Himakånå en «avstikker» på veien rundt og over fjellet – blir vi fortalt på Høyt & Lavt Klatreparken i Nedstrand.

 

 

Vanskelighetsgrad – Middels

Basert på turens lengde og stigning er turen fra Nedstrand (Hinderåvåg) til Himakånå klassifisert som Middels i vanskelighetsgrad. Stien er lettgått, men med en del stigning fordelt utover antall kilometer. Det er noen myrlendte partier som vil være sørpete etter perioder med regn, samt partier med en del sleipe røtter.

 

 

 

 

 

Turstart & parkering

Himakånå - Parkering ved Joker på Hinderåvåg / Nedstrand i Tysvær kommune.

Parkering ved Joker på Hinderåvåg / Nedstrand i Tysvær kommune.

Fra Arsvågen fergekai i Bokn kommune, kjør sørvest på E39 mot Haugesund og Bergen. Ved Aksdal ta første avkjøring i rundkjøringen ut på E134/E39 mot Bergen. Etter 1,2 km ta 1. avkjøring i rundkjøringen ut på Rv515 mot Nedstrand. Følg Rv515 ca. 33 km til du kommer til rundkjøringen ved Nedstrand (Hinderåvåg) Kirke og Joker-matbutikk. Vi parkerer ved butikken, men lengst borte og ut mot veien – Husk som takk og legg handleturen innom matbutikken.

NB!
Vi har blitt kontaktet av Tysvær kommune og fått melding om at parkering ikke må skje med kirken.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Vi velger å dele turen inn i to ulike etapper;

  1. Fra Joker like ved Kirken på Hinderåvåg (Nedstrand) til begynnelse på merket sti.
    Fra Joker, gå over fotgjengerfelt og over til siden hvor kirken ligger. Følg gang- og sykkelsti ned og over brua ved Osmundvika, deretter opp til skilting og merking for stiens start. Det er egne skilt her, samt ei rødmalt pil på gang- og sykkelstien. Lengde på asfalt cirka 750 meter.
     
  2. Fra start ved merket sti til Himakånå.
    Hele turen, altså fra gang- og sykkelstien og opp til Himakånå, er så bra skiltet og rødmerket at det er ikke behov for videre detalj forklaring her. Men vi kan si at det stiger bratt, stien går for det meste i skogsterreng med utsikt mot Hetland gård. I tillegg vil vi fremheve at turens to grinder må lukkes etter å ha passert dem!


OBS!

Det arbeides med ny parkeringsplass og vei/ny trasee opp til Himakånå. Vet du noe om dette? Tips oss gjerne!

Himakånå - Nydelig utsikt!

Turen er gått sommeren 2017, dato 13. juli.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Himakånå - Fotturen er skiltet

Vi skulle til Nedstrand for å gå i Høyt og Lavt klatrepark, og ble tipset om «Himakånå», som skulle være Nedstrands svar på Trolltunga. Sjansen til å gå til en lokal Trolltunge kunne vi ikke la gå fra oss, så vi bestemte oss for å sette av et par timer til denne turen. Vi startet fra den lokale Joker-butikken, og første etappe gikk på asfalt. Vi spiser noen høydemetre på asfalten, før vi kommer til noen flotte skilt som viser vei mot Stølanuten og Himakånå. Skiltene viser oss inn på en traktorvei på venstre side.

Himakånå - Flott utsikt utover Jelsafjorden

Her er det ingen kjære mor, og selv om det er lettgått terreng som veksler mellom traktorvei og skogsti, så skal vi en del høydemetre opp. Vi får hentet oss inn på noen litt flatere parti innimellom. En gård kommer til syne, og vi følger stien opp i skogen, før vi kommer til et mer myrlendt terreng. Høydemetrene vi går nå skal gi oss en forsmak på en fantastisk utsikt mot havet. Og jo høyere vi kommer, jo flottere blir utsikten! De røde merkene står tett i tett på denne turen, her har det virkelig blitt gjort et godt stykke arbeid!

Himakånå - Fotturen er både skiltet og rødmerket

Vi kommer til et stiskille hvor en kan fortsette mot Stølanuten, eller ta avstikkeren mot Himakånå. Vi går mot sistnevnte, og er svært spent på hva som venter oss… kan det sammenlignes med Trolltunga?! Terrenget er nå noe mer ulendt, men fortsatt greit fremkommelig. Vi plukker med oss noen blåbær på veien, og plutselig dukker det opp en postkasse på et tre. Jeg åpner boken for å skrive oss inn, men Kjell Arild lar meg nesten ikke fullføre! Han har tydeligvis kommet frem til dagens mål, og er i ekstase. Jeg får beskjed om å droppe hele boka, for her må jeg komme å se!

Himakånå - For en utsikt!

Jeg signerer i boka og lukker postkassen, Kjell Arild er så gira at det høres nesten ut som tull. Det skjønner jeg fort at det ikke er! WOW – Himakånå ruver majestetisk over Lysevatnet som er omringet av frodige grønne daler og fjell, for et syn! Vi blir stående en stund og bare nyte utsikten. I sørlig retning ser vi utover hele Nedstrand som er omgitt av både fjord og fjell. Her får en virkelig belønning for all pusting og pesing! Vi knipser bilder i alle retninger, før vi følger samme vei tilbake, glade og takknemlige for at vi tok turen opp hit.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *