Hellevatnet – Telttur med toppturmuligheter

Hellevatnet befinner seg i Gjesdal kommune og ligger midt mellom de tre toppene; Sikvalandskula, Edalandskula og Skårlandskula. Rundt vannet er teltmulighetene mange, og på grunn av den korte avstanden er dette en tur som egner seg godt for barn. Hva med å se solnedgangen fra en av toppene før du legger deg i teltet for kvelden? Sett av 20 min en vei på den totalt 1,4 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

rogaland
gjesdal
20 min
en vei
1,4 km
en vei
295 moh
helle-
vatnet
73 m
stigning
fjellsko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Basert på turens lengde og stigning er turen til Hellevatnet klassifisert som Enkel i vanskelighetsgrad. Traseen går i et åpent og oversiktlig terreng på rødmerket sti. Stien er for det meste god, men vær forberedt på at stien stedvis kan være svært sørpete og våt etter fuktige perioder. Det er lite stigning på etappen, og denne turen egner seg godt for barn.

En må en passere enkle partier med ur/steiner, – husk at disse kan være sleipe/glatte etter fuktige perioder.

 

 

Turstart & parkering

Hellevatnet - Parkering på opparbeidet parkeringsplass like ved Sikvalandsveien 201, mellom Ålgård og Undheim.

Parkering på opparbeidet parkeringsplass like ved Sikvalandsveien 201, mellom Ålgård og Undheim.

Fra Undheim, følg FV201 mot Sikvaland. Veien skal følges i 10 km forbi Tjålandsvatnet, Sikvalandsvatnet og Fjellvatnet. Kort tid etter sistnevnte vann, tar veien en nesten 90 graders sving mot venstre. Opparbeidet parkeringsplass på høyre side av veien.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turen til Hellevatnet er rødmerket, de røde merkene går like til Sikvalandskula hvor Hellevatnet passeres på veien. Stien er tydelig, og det er et åpent og oversiktlig terreng og finne frem i. Bilveien følges knappe 100 meter nedover bakken (vestlig retning), og det er på venstre side av veien en gjerdeklyver, her starter stien og rødmerkingen.

Hellevatnet - Telttur med toppturmuligheter

Turen er gått våren 2019, dato 23-24. mars.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Hellevatnet har vi gått forbi flere ganger, og hver gang har vi vært enige om at dette må være et fint sted å telte. Det er lørdag i mars, og tid for månedens utenatt. Klokken er 19.30 før vi starter fra parkeringsplassen, og da er det perfekt med et turmål som nås på 20 minutter! Solen har gått ned, men vi har enda litt tid på oss før det blir helt mørkt

Hellevatnet - Vi er sent fremme ved teltplassen

Vi følger den rødmerkede stien, og langs Nåselvatnet ser vi også flere potensielle teltsteder, men i dag er Hellevatnet målet. Vi sonderer terrenget og finner en egnet teltplass. Nå må hodelyktene på, men teltet har vi slått opp mange ganger før, så å prøve seg i mørket er bare gøy. Teltet er festet og det blir rigget klart inni, så er det tid for en sen middag.

Hellevatnet - Viltgryte med hjortekjøtt på menyen

I dag har vi med oss hjortekjøtt, og lager en deilig viltgryte som serveres med potetmos og tyttebærsyltetøy. Stort bedre kan vi ikke få det! Kjell Arild legger seg godt til i soveposen, mens jeg går ned til vannet og tar oppvasken. Enjo er genialt på tur, det blir skinnende rent med kaldt vann! (Nei, jeg er ikke sponset og betalt.) Etter en god natt søvn rigges teltet ned, og vi følger samme rute tilbake til bilen. Hellevatnet er et perfekt turmål om du ønsker en kort og lettgått tur, der du allikevel får følelsen av å være langt ute på fjellet.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *