Håtagen – Kjekk tur fra Hå Gamle Prestegård

Håtagen - Kjekk tur fra Hå Gamle Prestegård

Håtangen ligger i flotte kystomgivelser ved Håelva, naturlig nok i Hå kommune. Ytterst på odden står ei fyrlykt som er selve «varemerket» til Håtangen, og som sammen med naustene gir stedet et maritimt uttrykk. Turen fra Hå Gamle Prestegård er kort og lettgått, og er en tur som kan gås av både gammel og ung. Sett av 1,5 t tur/retur på den totalt 2,8 km lange turen.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
1 t
tur/retur
2,8 km
tur/retur
1 moh
Håtangen
12 m
stigning
joggesko
Fottøy

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Tur/retur fra Hå Gamle Prestegård til Håtangen er Enkel i vanskelighetsgrad. Turen er kort og lettgått, og går på grusetvei/traktorvei med så godt som ingen stigning. Vær obs på at det er hengebro over elva, ikke alle barn er like glade i å gå over broer som beveger seg.

 

 

Turstart & parkering

Håtangen - Parkering på opparbeidet parkeringsplass ved Hå Gamle Prestegård.

Parkering på opparbeidet parkeringsplass ved Hå Gamle Prestegård.

Fra Bryne, følg Rv44 til Vigre i Hå. Sving til høyre og inn på Vigre, kjør i 1,3 km og hold til høyre på Håvegen. Følg Håveien i 2,2 km til du er fremme ved Hå Gamle Prestegård.

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Turen er ikke merket, men følger tydelig gruset vei hele traséen. Fra Hå Gamle Prestegård, følg grusveien som går på baksiden av bygningene (nord-øst). Gå over hengebroa og videre ut til traktorveien (det er fiskesti langs elva, denne skal ikke følges). Hold venstre i alle kryss og følg traktorveien til Håtangen.

Håtangen - Lek og moro med sjøen

Turen er gått vinteren 2018, dato 04. februar.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

 

Viktig informasjon

Husdyr på beite!
En må gjennom en grind på turen som er merket «Okse på beite, ferdsel på eget ansvar. De gangene vi har gått her har det ikke vært okse på beite, men, det trenger ikke å bety at det ikke er okse her! All ferdsel på eget ansvar.

Forsøpling!
Som for alle andre turmål, gjelder det også for dette turmålet at en rydder etter seg. Og sette igjen en engangsgrill fordi den er varm er ikke akseptabelt. Ta med ei plastflaske, fyll vann fra sjøen og slukk grillen og bær den tilbake i en bærepose. Grill og søppel tas med hjem!

 

 

Annonse

 

 

Turreferat

Håtangen - Vi starter fra Hå Gamle Prestegård

Det var en kald men nydelig søndag i februar, og vi skulle ut på det som for mange er en typisk «søndagstur». Turen starter ved Hå Gamle Prestegård, som er et populært startsted for mange turer langs Jærkysten.

Håtangen - Ei spennende hengebru må krysses

For å komme til Håtangen går vi på baksiden av Hå Gamle Prestegård, og følger traktorveien til vi kommer til hengebroa. Å gå over hengebro kan være skummelt for de minste, men med ei hånd å holde i kommer Marikken seg over lett som bare det! Sola skinner fra skyfri himmel, det er deilig å være på tur.

Håtagen - Kjekk tur fra Hå Gamle Prestegård

Turen fortsetter langs traktorveien, og vi er på ingen måte alene om å være på tur i dag. Vi stopper opp for å hilse på en selskapssyk katt som mest sannsynlig bor i nærheten, før vi kommer videre til turens eneste grind. Her advares det om okse på beite, og at all ferdsel er på eget ansvar. I dag er grinda åpen, og det er verken okse aller andre dyr på beite. Vi går videre i retning fyrlykta og naustene, og snart er vi fremme ved dagens turmål. Her er det mange som har satt seg godt til rette, enten de har medbrakt niste, koker mat på primus, eller bare slapper av i solveggen. Fyrlykta blir flittig brukt til lek av barn i alle aldre.

Håtangen - Lek i stor sandkasse

Marikken har med bøtte og spade, og synes sand høres mer fristende ut en stein. Vi velger å gå et lite stykke tilbake og setter oss til på sandstranden. Marikken og jeg leker i sanden, mens Kjell Arild fyrer opp primusen og lager klar dagens lunsj. Til dessert unner vi oss litt kjeks og sjokolade, men Marikken er så travel i leken at hun har nesten ikke tid til dessert! Vi leker en liten stund til før det er på tide å pakke og å gå hjem igjen. Vi følger samme rute tilbake, fyller bøtta til Marikken med is gjentatte ganger på veien, og hilser på katten samme sted som sist. En kortreist og lettgått søndagstur i vakre omgivelser. Avslutt gjerne med en nystekt lappe på Hå Gamle Prestegård.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *