Gådå – Et friluftsområde for hele familien

Gådå - Et friluftsområde for hele familien

Stedet «Gådå» er kjent for sine innbydende badekulper og sandstrender. Hvert år besøker flere tusen friluftsområdet, og kanskje har nettopp du også vært der og badet? I Gådå kan familien storkose seg en hel dag, og vell så det! Store gressflater klippes av Egersund kommune, og området fremstår som velstelt og innbydende! Lavterskel telttur med knappe 100 m gange fra parkering.

 

 

NYHETSBREV

Hold deg oppdatert og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vi kommuniserer gode turtips, fellesturer, gode tilbud og annet nyttig informasjon.

Fyll ut påmeldingsskjema og bli med du også! Husk og bekreft epostadressen din (se egen tilsendt epost)!

* Ved påmelding samtykker du til å motta nyhetsbrev fra oss.

 

* indicates required
Annonse

 

 

Rogaland
eigersund
5 min
en vei
0,1 km
en vei
25 moh
gådå
0 m
stigning
vanntett
Fottøy

 

Viktig – Telting!
Les informasjon nedenfor angående telting

 

 

Vanskelighetsgrad – Enkel

Lavterskel familietur, enten en velger å sove i telt, eller bare kose seg en dag med familien ute i det fri. Har du en kano eller kajakk kan det være lurt å ta den med, stedet er godt egnet og spennende for padling. «Turen» har naturligvis Enkel i vanskelighetsgrad, om en skal gi et slikt friluftsområde en vanskelighetsgrad.

 

 

Turstart & parkering

Gådå - Parkering ved Gådå i Egersund kommune.

Parkering ved Gådå i Egersund kommune.

Gådå med tilrettelagte parkeringsplasser er godt skiltet fra Tengesdalsvegen Fv51, på grensen mellom Bjerkreim og Egersund kommune.

Fra Vikeså, følg E39 sørover og forbi Bjerkreim. Sving av til høyre med skilting mot «Tengs», fortsett på Fv51 forbi Apeland, Tengesdal og følg skilting mot Gådå. Sving av til høyre fra Tengesdalsvegen og inn på Eigesveien, sving deretter første av til høyre igjen, kun få meter etter avkjørselen. Følg grusvei til endes, eller til nærmeste ledige parkering.

Til tross for gode parkeringsmuligheter blir det fort fullt opp på klarværsdager!

 

 

Annonse

 

 

 

Takk til våre samarbeidspartnere

Dovre Sertifisering AS
Gå til nettside

JTR GRUPPEN
Gå til nettside

 

 

Turbeskrivelse

Merket fra bilvei til «Gådå». Ellers ingen merking i turområdet, foruten ei infotavle ved start. La ikke det sette en stopper, dette området trengs ingen merking!

Gådå - Lek og moro med vann

Turen er gått våren 2017, dato 8-9. april.
Endringer i terreng, merking og skilting samt parkering kan være ulik fra da vi gikk turen. Hjelp oss å holde tursiden best mulig oppdatert og rapporter gjerne inn eventuelle endringer til oss.

 

 

Kart & GPS spor

 

 

 

Viktig informasjon om telting

Gådå - Telting

Telting i gressets vekstsesong
Ved innkjøringen til Gådå står det forbud mot «Camping», og «Camping-definisjonen» er etter min mening noe «vak» når det gjelder telting, særlig om en kommer gående, eller ror i kano. Derfor har vi tatt kontakt med Egersund kommune som henviser til at telting reguleres av Friluftsloven, inklusiv bestemmelser om telting, men med forbehold om at telting ikke ønskes i gressmarkenes vekstsesong på grunn av klipping og heller ikke til sjenanse for andre gjester.

Sover en ute under åpen himmel er en per definisjon ikke ute på Camping.

 

Annonse

 

 

Turreferat

Friluftsområdet ved Gådå er innbydende fra første start. Bjørn Tore med sønnen Isak, og jeg med Marikken har bestemt oss for å kombinere en «padletur» med overnatting i telt – vi gleder oss enormt!

Gådå - Vi tok med kanoen og koste oss med den

Området trenger knapt noen turbeskrivelse, og en parkerer nærmest i friluftsområdet – for kun få meter fra bildøren ligger første badekulp. Beveger enn seg litt lenger mot vest, altså «inn i området» fra parkeringen vil en møte nyklippede gressmarker og sandstrand.

Gådå - Marikken prøver seg på å slå opp teltet

Eikesvatnet er en favoritt blant mange badenymfer, og det åpne, men samtidig skjermede friluftsområdet er innbydende. Det er både kulper og sandstrender, og på solfylte sommerdager er en ikke alene her!

Vi skal sove i telt, og benytter gressmarkene til dette, men her er det også restriksjoner som må følges. Les punktet «Viktig informasjon om telting» ovenfor i artikkelen.

Gådå - Marikken og jeg spikker

Etter å ha padlet, badet og lekt mye hele dagen – går det mot kveld. Marikken og jeg har satt opp vårt telt, og det samme har Bjørn Tore og Isak gjort med deres telt. Alle vil hjelpe til å lage klart for bål, og det er alltid like kjekt å kunne avslutte en kjekk dag ute i det fri rundt bålet.

Marikken sovner raskt. Isak tar et kveldsbad før leggetid, en time og to etter. Bjørn Tore og jeg nyter kvelden og blir vitne til en fantastisk solnedgang!

Takk for turen!

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *